New year's eve




Nu ska jag iväg på fest, slänger upp fyra bilder på min facelook/outfit för kvällen och önsker er alla ett gott nytt år!



Årsresumé


Gjorde du något iår som du aldrig gjort förut?
Ja, en hel del tror jag. Jag har bland annat.. åkt tunnelbana. Det är det enda jag kommer på. Haha. Jag vet inte riktigt vad jag gjort i år faktiskt. Jag har gjort ryggmärgsprov, det var första (och förhoppningsvis sista) gången, sen har jag tagit för mycket blodprover och ätit antibiotika. Jag har nog varken pluggat eller festat så mycket som jag gjort i år och så har jag rest i Sverige mycket. Så det är mest sådant jag gjort mer än förut, inget jag inte gjort innan.

Har du några nyårslöften?
Jag ska ägna lite mer tid åt mig själv, ge mig själv lite creds och unna mig lite saker när jag förtjänar det. Jag ska även börja träna, och hoppas verkligen att jag hittar motivationen någonstans nu. Har ju ett löpband här hemma som är hur bra som helst, så nu MÅSTE jag börja.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar iår?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Bara Sverige. Däremot åkt runt en hel del här på fotoradtrips.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit kär tror jag. Och så har jag tappat min plånbok två gånger för mycket, glömt laddaren och tappat en massa saker - med andra ord, jag önskar jag varit lite mindre klumpig och slarvig.

Bästa minnet från 2011?
Oh, ingen aning. Sommaren bestod av många fina minnen.

Bästa köpet?
Säkert något klädesplagg. Min ziperall kanske. Tror jag nästan endast spenderat pengar på kläder och godis.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder tror jag. Och ja, som jag skrev, godis.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina betyg, sjukt grym har jag varit som lyckats så jävla bra trots att jag mått som jag gjort. Samt mina nära och kära såklart. Skulle nog aldrig klarat av skolan utan Isabell och Joel, haha.

Var du gladare eller ledsnare iår jämfört med tidigare år?
Lite av båda, men jag måste nog säga att jag mått mer bra än dåligt ändå. Jag är rätt bra på att skratta ändå!

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, det har jag. Vet dock inte riktigt vad för sjuk man ska säga att jag är, men förutom det så har jag lyckats åka på magsjuka, sedan har jag även varit förkyld och haft feber.


Favoritprogram på TV?
Vampire Diaries och Desperate Housewives. Sen har jag fastnat för hundra andra serier.

Bästa boken du läst?
Snarare enda. Don't Ask av Hilary Freeman.

Har du hittat en ny låt som du älskar?

Alltså jag är en sådan musikmänniska att jag hittat miljoner med låtar jag älskar.

Har du gjort någonting du ångrar?
Ja det lyckas jag nog med varje år.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag fick reflexskärmar, fjärrutlösare och stativet (tror jag?). Fick i alla fall allt jag önskade mig tror jag.

Är det något du saknat 2011 som du vill ha år 2012?

Sommarjobb! Sedan har jag saknat lite självförtroende också.

Vad ser du mest framemot år 2012?
Rise Against-konserten och min 18-årsdag! Håller tummarna för att jag orkar mig igenom skolan också.




Gårkvällen




Hej! Orkade aldrig blogga när vi kom hem igår, men jag och Anton tillbringade som sagt kvällen med Simon och Julia. Vi gick ut och åt, kollade på tv, snackade skit och såg Sherlock Holmes på bio.

Nu ska jag spendera lite tid med Anton innan jag drar hem och gör mig i ordning för sedan åka iväg på fest. gott nytt år på er!



Fredagsplaner




Känner att det här med att blogga bara rinner ut i sanden mer och mer. Lite tråkigt faktiskt, men min blogglust ligger på botten. I alla fall, torsdag igår. Dagen började med att jag tränade och duschade och vid ett kom min farbror och hans fru på lite fika. Vid tre åkte jag, mamma och pappa och handlade och vid halv fem kom Joel hit och stannade till nio.

Idag har jag hunnit vakna, träna och ätit frukost. Nu tänkte jag se lite Prison Break innan jag tar bussen in till stan med Anton för att träffa Simon och Julia. Bjuder på en dagens, puss!



Julpynt i jultider #2





Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/20 och ISO 200




Struligt internet




Hej! Som många av er säkert vet så har det blåst storm under nätterna, vilket har satt resultat. Vårat internet har inte funkat sen i tisdags kväll men verkar göra det nu. Lika bra att passa på att blogga.

Igår var jag i alla fall en sväng på stan, fick med mig en rosa stickad tröja och ett svart linne med peacemärke. Även ett par jeans trillade ner i påsen. Tänkte slänga in en snabb bild på det innan jag gör mig i ordning, ska nämligen in till stan en snabbis igen eftersom jag spanat in en skjorta jag vill ha,



En dagens och resten av kvällens händelser



Vit tishirt med tryck Gina Tricot / Mörkblå Crockerjeans JC / Svart halsduk Cubus

God kväll! Inte gjort annat än att sega framför Vampire Diaries, hade tänkt att försöka se klart de avsnitten jag inte sett från 3e säsongen ikväll. Men först ska jag ta och träna en timme och sedan hoppa in i duschen. Är på så himla dåligt humör så tänkte springa av mig lite istället. Imorgon ska jag kanske in en sväng till stan med mamma annars ska jag försöka plugga lite och även börja titta på körkortsteorin.

Slänger upp en dagens så länge så hörs vi kanske ikväll igen!



Hem ljuva hem




Hej! Nu är jag äntligen hemkommen från Norrköping, mått skitdåligt och inte orkat något egentligen. Jag tål verkligen inte folkmassor och fick därmed endast med mig ett par shorts och tre bh:ar med mig hem. Drar till stan någon gång i veckan och inhandlar det lilla sista jag behöver. Krypit ner i myskläder och ska vila min stackars rygg.

Nu, och resten av kvällen: Vampire Diaries!



Julstämning




Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/60 och ISO 100




Autumn mushrooms



Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.6, slutartid 1/4000 och ISO 100


Mitt i dessa jultider bjuder jag på en höstbild tagen någonstans på Öland. Just nu tillbringar jag lite tid framför datorn i en ny mysig tjocktröja med Vampire Diaries på tv:n. Ska snart steka lite korv med bröd, det värsta med julen enligt mig är all denna julmat man trycker i sig dag efter dag. På julafton är det helt okej men that's it.

Imorgon ska jag iväg till Norrköping för att inhandla lite nya kläder, sedan får vi se vad lovet bjuder på.



Julafton




Hej! Hoppas ni hade en bra julafton igår. Det hade jag. Började med grötfrukost och vid tolv blev det fika med farmor och farfar, sedan kalle anka, julmat och julklappsöppning. Jag fick en hel del grejer jag inte räknat med.

Från mamma och pappa fick jag ett batterigrepp (<333), minneskort 8 GB, två kamerabatterier, usb-minne 16 GB, fjärrutlösare, plattång, mascara, smycketräd, toffsar, borste och datorfodral. Av Veronica fick jag en blus, en plånbok och två örhängen och av Anton en mascara, hörlurar och två tjocktröjor. Plus att Veronica och jag fick ett löpband av mamma och pappa tillsammans och så råkade den nya blueray-dvd:n hamna i mitt rum eftersom Veronica inte kunde ha den samt 1000 kr av farmor och farfar och mormor och morfar. Jag är mer än nöjd!

Ni får kanske bilder på allting någon annan gång, är inte så pepp allt just nu.



Storstädning



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/25 och ISO 200


Har storstädat och våtdammat mitt rum i två timmar nu. Känns rätt skönt att det för en gångs skull ser bra ut här inne. Dock lämnar jag min garderob kaos för jag har sådan hemsk huvudvärk och yrsel så det är sjukt, så den orkar jag inte ta itu med faktiskt. Tänkte tillbringa resten av kvällen i sängen med lite Vampire Diaries och sedan hålla tummarna för att jag slocknar rätt tidigt.

Julafton imorgon tillbringas hemma, farfar och farmor kommer hit på förmiddagen och sedan blir det mat och paketöppning och vid nio kommer Anton och tillbringar natten med mig. Ska dessutom fota hela dagen så kommer ha lite bilder att visa er. Så länge bjuder jag på två bilder på Antons julklappar! :)



Stockholm by night #2



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM




Jullov!




Tog mig till skolan igår vid tio för lite julavslutning, efter det delade jag och Joel på en pizza innan vi tillbringade resten av dagen med Vampire Diaries och en massa snack. Åt tacos med mamma framför Criminal Minds och nu ska jag snart börja storstäda mitt rum. Julafton imorgon!



The snow is falling



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/250 och ISO 100


Slänger upp två bilder från den första fallande snön som även stannade. Tycker det är supermysigt att snön kommit, den kan stanna ett tag till faktiskt. Mer behöver det inte heller bli. Ska försöka ta vara på jullovet genom att fota en massa vinterbilder också.

Blev i alla fall klar med fördjupningen innan lunch och fick därmed sluta efter. Åt lite julbord med Jessica innan mamma och pappa hämtade upp mig. Nu hade jag tänkt att dra igenom lite Vampire Diaries. Ikväll ska jag äta tacos, sedan kommer Anton och imorgon är det julavslutning. Kalasbra.



Pepparkaksbakning





Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/50 / ISO 200




Onsdagsförmiddag




Hej och godmorgon! Tillbringade hela kvällen i Antons armar, vi snackade skit, lyssnade på musik, åt kladdkaka och kollade på tv. Vi däckade vid halv tolv och klockan ringde sju i morse. Just nu sitter jag i skolan och håller på med svenskfördjupningen som jag hade tänkt att få klar idag. Mitt huvud är dock inte alls på plugghumör, jag är jätteyr och mår inte särskilt bra. Tänkte försöka få klart det här och sedan drar jag hem och dejtar sängen.

Det här är också sista skoldagen, känns sjukt bra. Imorgon är det julavslutning, sedan tar jag lov och tillbringar dagen med Joel. Imorgon kväll ska jag mysa med mamma och kolla på en massa filmer. Slänger upp en gårdagens så länge, sedan hörs vi lite senare.



Fotografering






I fredagskväll blev jag tvungen att hoppa in som fotograf tillsammans med Frida i min klass, vi skulle fota julbord på Sunlight, ett hotell här i Nyköping. Det var verkligen jättebra övning för oss, men jag blev sjukt missnöjd med bilderna på grund av att ljuset var så himla dåligt. Det var nedsläckt och det enda ljus som fanns var det från olika spotlights som lyste antingen rött, gult, lila eller grönt. Så bilderna blev antingen röda, gula, lila eller gröna. Och mörka. Och brusiga. Känns så himla surt, men jag gjorde i alla fall det bästa jag kunde av situationen och lyckades få fram 60 hyfsat bra bilder att skicka. Tjänade sammanlagt 600 och en massa erfarenheter. Känns rätt bra ändå!

Insåg också hur kul jag tycker det är att utmana mig själv när det gäller att fotografera. Jag känner mig jättesäker när jag fotar natur, detaljbilder och stillporträtt. Då jag har kontroll på ljus och allting runt omkring. Men när saker och ting händer hela tiden, när ljuser hoppar och när man inte riktigt vet hur bilderna kommer bli - det är då det blir roligt. Även om det är det svåraste jag vet att fota när jag inte har kontroll, så är det också då jag lär mig bäst.

Tänkte visa er i alla fall någon bild därifrån, så varsågoda! (Och ja, de hade en chokladfontän. Fattar ni hur svårt det var att inte trycka in huvudet och slicka i sig allt?? Jättesvårt i alla fall.)




Hej tisdag!




God eftermiddag! Har varit världens zombie i skolan idag verkligen, varit helt slut hela dagen. Inte gjort särskilt mycket vettigt heller, eftersom det är sista veckan blir det mest film, lekar eller "jobba ikapp"-lektioner. Så värdelöst egentligen. Provet idag gick bra och tack och lov för det, imorgon ska jag sitta i skolan hela dagen och göra klart svenskafördjupningen och torsdag är det äntligen lov.

Nu ska jag duscha och sedan invänta Anton för lite sovsällskap. Bjuder på en fredagens kvällsoutfit när jag och Frida fotade på Sunlight så länge!



Julpynt i jultider






Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/60 / ISO 200




Äntligen!




Hej! Hoppas ni hittat hit igen. Anledningen till varför bloggen inte funkat är för att vi bytt bredband och därmed har pappa bytt mailadress, och det var dags för domänen att bli betald och mailet skickades ju då till hans förra adress vilket gjorde allting himla krångligt. Nu är allt fixat och jag är back on track med lite ny design. Känner dock att den är lite för lila, men får duga tills jag tröttnar!

Scrolla ner lite för att kolla in rabatten förresten.



Vinn goodiebag från Blogkeen


Som några av er säkert vet så finns jag även på Blogkeen, så klicka er in här för att följa mig där eller klicka på "Blogkeen"-länken i headern.

Tänkte i alla fall tipsa er om att de har en tävling som har startat. De lottar ut 25 st goodiebags till oss som inte var med på julminglet i Stockholm och Göteborg. Så nu har du chansen att vara med och tävla om en av dessa här!

Det vi kan vinna är bland annat presenter från Stockholmsgruppen Cosmetics, Depend, Rapsodine, OXXO, Blogkeen, Redbull och Urban Pulze. Totalt värde ca 700kr. Hur nice låter inte det?



20% rabatt hos Mirabling.se




Snart är det jul och jag tänkte därmed ge er en rabattkod som gör att ni får 20% rabatt på alla produkter hos Mirabling.se. Rabatten är giltig hela december. iPhones och iPads är ju väldigt populära nu, så ett skal till något av dem är ju en perfekt julklapp till mamma, pappa, syster/bror, kompisen, pojk/flickvännen eller kanske till dig själv?

Rabattkoden ni måste använda er av när ni väljer era produkter är: ALEXANDRAXMAS.
Så varsågoda, in och köp! :)




Kladdig kladdkaka




God kväll! Jag har tillbringat kvälllen med att stressa omkring i mitt hus. Plockat undan alla kläder i mitt rum, bäddat rent i sängen, letat efter nycklar, busskort och usbminne, packat ner datorn, försökt plugga, kollat på Criminal Minds med mamma och Veronica samt bakat godingen på bilden över. Seriöst världens godaste kladdkaka, ibland är jag sjukt bra verkligen.



Oseriöst och annat skitsnack



Fotografering: Anton Hansen / Redigering & Modell: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/400 och ISO 100


Har några sådana här snygga oseriösa bilder på mig att visa er. Jag gillar ändå den här sidan av mig bäst. Nu har jag äntligen skrivit klart alla fem loggarna i engelskan och lyckades till och med hålla deadline. Ska plugga lite idrott nu och sedan baka kladdkaka och mysa hela kvällen. Taggar verkligen inte skola imorgon och vill helst ha lov nu.



Autumncolors #5





Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.8 / Slutartid 1/200 / ISO 100




Myskväll




Filmen vi såg igår var förvånansvärt bra, verkligen. Inte min typ av film över huvud taget och Anton frågade hela tiden "Är den bra?" "Vad tycker du hittills?" "Säkert att du vill se?" och trodde knappt på mig när jag sa att tyckte om den. Vi gick i kylan och köpte alldeles för mycket godis och sedan hämtade Antons pappa oss efter filmen. Vi gjorde i princip ingenting igår kväll, somnade vid 12 och sedan vakande jag 12 timmar senare. Herregud.

Idag ska jag försöka städa och plugga lite, men först ska jag få något i magen.



Next up: Bio!




Försökt trotsa mitt magont och dåliga humör med att plugga, har inte gått särskilt bra över huvud taget. Slutade med en massa skitsnack med mamma och pappa istället innan jag tog mig till datorn igen. Ska snart få i mig lite mat och vid halv 6 tar jag bussen in till stan med Anton då vi ska på bio. Vi ska se Real Steel och konstigt nog tycker jag den verkar rätt bra trots att det inte alls är min typ av film.

Slänger upp en svartvit kvällens outfit, ignorera att jag ser hur trött ut som helst. Hörs förmodligen lite senare ikväll!



Autumncolors #4



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.8 / Slutartid 1/400 / ISO 100




Sommarkänslor av en höstbild i vintertider



Fotografering: Anton Hansen / Modell & Redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/800 och ISO 100


Slänger in en gammal oktoberbild på mig i både färg och svartvit, saknar håret! Sitter just nu och har fotat veckans fotouppgift, stilleben och produktfoto, ska börja kolla igenom bilderna för att se om jag knäppte någon bra. Har sjukt ont i magen och är hur trött som helst efter att ha gått upp halv åtta samt suttit på handledarkurs i tre timmar. Blev bara ännu mer nervös och orolig inför att börja övningsköra.

I alla fall så tänkte jag försöka börja plugga lite senare och vänta på att Anton ska höra av sig om ikväll. Imorgon måste jag ta tag i allt plugg verkligen, bara två veckor kvaaar!



Fredagssegande




Fick nyss väldigt goda nyheter via telefon, min lärares assistent ringde och sa att hon precis hittade min plånbok jag tappade i Stockholm. Så sjukt bra!

För övrigt har jag mått kaos hela dagen så en tripp till Stockholm fick jag strunta i, behövde verkligen dessa timmar framför tv:n kan jag säga er. Hade tänkt att försöka plugga lite nu och sedan kommer Anton hit. SLänger upp en jättefin bild på tre jättefina tjejer, och ja Isabell ser ut sådär i princip hela tiden <3 (Hoppas du inte hatar mig.)



Härliga lediga torsdag!




Eller ja, härlig är den faktiskt inte. Jag mår inte särskilt bra, som vanligt, men tänkte ta tag i mitt liv lite nu. Segat alldeles för mycket hela morgonen. Är som sagt ledig idag och tur är det, har en hel del att plugga och tänkte börja snart, har även en del att fota samt lite nya design ideéer plus att jag ska duscha, äta och göra mig i ordning innan jag ska in till stan och träffa Kajsa vid halv fem.

Bjuder på en bild på mig själv tills vi hörs igen!



Tisdagseftermiddag och kaosmående




Hej! Mått helt kaos idag och orkade ta mig igenom de tvåa första lektionerna innan det sa stopp. Missade egentligen bara mediekunskapen eftersom jag skulle hem och baka bullar till en uppgift vi håller på med på mediekommunikationen. Tog mig hemåt och orkade göra det innan jag duschade och slängde på mig lite smink för att se en aning piggare ut. Vi ska nämnligen fota gruppbild till Youthhood och sedan ska jag försöka ta lite nya bilder till mitt ID-kort.

Bussen går om ett tag och tänkte bara säga hej innan jag knallar vidare.



Enkät


Hej! Vi håller på med ett matteprojekt i skolan där vi gör undersökningar med hjälp av statistik. Svara gärna på dessa!
Klicka här och här! Tack!



Måndagskaos och höstfärger



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100


Hej! Nu är jag äntligen hemkommen efter världens sämsta dag. Hade matteprov i fredags efter skolan vid 15.30, gissa hur bra det gick? Mådde dåligt hela dagen och när jag väl satt där med provet var allt på arabiska. Fick två tal skrivna och en "Du kan BETYDLIGT bättre, Alexandra. Vad hände?"-kommentar av min lärare idag. Förutom kompletteringen på det matteprovet har jag tusen saker att göra. Idag har jag inte fått något gjort. Idag suger jag.

Efter skolan blev det julklappshandling med Veronica, och mitt i allt börjar det snöa. Lite mysigt faktiskt. Vi fick med oss julklapp till mamma och vi båda pekade ut lite vad vi ville ha av varandra. Nu är Joel här och pluggar, konstigt nog, vilket jag också hade tänkt att göra. Vi hörs!



Dålig dag och dålig vecka




Hej och godmorgon! Sitter just nu i skolan och inväntar svenskan. Idag är allting kaos och jag vill egentligen bara hem och gå i ide, men ja. Life sucks. Bjuder på en gammal outfit bild för skoldatorn är rätt bildlös. Pusshej!



A green nature



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/4000 / ISO 100

Bjuder på lite naturbilder samtidigt som jag slänger in ett snabbt hej. Gårkvällen var bra trots att mina lungor inte fungerar som de ska, och idag mår jag inte sådär jättebra och vill bara sova hela veckan och totalt strunta i skolan. Kramat om min pojke hela dagen och saknar honom redan och nu ska jag tillbringa resten av kvällen framför OC.




Fullt upp





Hej och förlåt, men jag har itne haft tid att blogga alls plus att jag blivit sängliggnade också. Tänkte bara slänga in ett snabbt hej och meddela att jag lever. Nu ska jag tillbringa fömiddagen framför OC med lite tacos innan jag ska göra mig i ordning för att sedan dra iväg till Stjärnhov. Hoppas ni mår bra!



Bildredigering




Sitter just nu i skolan och har foto hela dagen. Vi har hittills gått igenom lite redigering och det som är typsikt för pressfoton. Eftersom vår uppgift i Stockholm förra torsdagen och fredagen var att fota pressfoto så har vi nu fram till lunch att redigera dem så därför bjuder jag på två bilder från presskonferensen jag fotade.

Mamma hämtar mig vid två så jag ska hinna äta innan jag ska till tandläkaren vid halv tre och sedan ska jag tillbaka till skolan och förbereda inför fotoutställningen ikväll. Sugna på att komma? Klicka här!



A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life