Rookiefestivalen







Hejsan hoppsan! Nu är jag hemkommen och har tyvärr inte haft något internet under helgen så därav ingen bloggning. Hade nog inte haft tid för det heller, har verkligen haft fullt upp.

I fredags började insläppet vid 18.30 och innan det testfotade vi, bäddade i ordning i den enormt lilla stugan och riggade upp studion. Det var alltså jag, Pernilla och Nathalie som fotade i Rockfotostudion åt Rockfoto medan Isabelle (Emmas assistent) och Alex fotade konserterna. Bjuder på lite bilder över, det kommer mer oseriösa, lovar! Om ni vill se resten av bilderna, vill säga alla vi tog på besökarna, klicka er in här.

Trots att min rygg bokstavligt talat gjort så ont att jag velat dö, haft värk i ben, fötter och knän samt var hur trött som helst av att stå och fota/haffa folk/redigera från 18.30 - 02.00 så har det varit SÅ JÄVLA AWESOME. En massa fulla människor fotades och folk ville ha med mig på bild (vilket ni ser här över, vet inte ens vad de heter liksom), randoms kramade Nathalie och någon bad Pernilla att bli mästerfotograf. Det var hur kul som helst samtidigt som vi ville skjuta huvudet av alla fyllon som rev ner bakgrunden hela tiden.

Jag har sett Ismen och Kapten Röd, och han var sjukt grym. Har foton att visa er, måste bara redigera det. Känt mig som värsta VIP-personen som haft pressfoto-skylt runt halsen som gett mig tillgång till i princip allt, inklusive att stå och fota i fotodiket (alltså precis framför scenen) när banden spelats!

Förlåt för asmycket text, men har lite att ta igen. Nu väntar en designbeställning, bildredigering och Criminal Minds. Bäst av allt? LOV!



Festivaldags!




Nu ska jag snart knalla till bussen med en av mina feta väskor och sedan vid halv 11 glider jag, Pernilla och Emmas assistent Isabelle (och förmodligen någon mer, vet inte vem eftersom någon hoppat av) mot Hultsfred och Rookiefestivalen.

Får se hur pigg jag är på att blogga när jag är där, men något inlägg kommer jag nog slänga in. Annars finns jag på Twitter, puss!



Tre dagens




Slänger upp en dagens, eller tre kanske. Är faktiskt på sjukt bra humör idag och känner mig snygg. Har en del i huvudet men känner att det mesta rullar på rätt bra. Har precis ätit lunch med Joel och under förmiddagen har jag suttit och redigerat detaljbilderna jag fotade igår och tänkte nu skriva klart intervjun samt redigera fram de bilder jag ska ha i bildspelet till fotouppgiften. Ska försöka blogga lite på LBS-bloggen också.

Efter skolan har jag utmanat Joel på Lips-duell då jag vet att jag är bättre än honom (och alla andra) på det. Sedan blir det att packa och tagga inför morgondagen!



Hej tråktorsdag




Hejsan! Gårkvällen tillbringades hos Anton och sedan trampade vi hit i regnet och sov här. gick upp 7 efterosm han skulle upp som vanligt, och nu sitter jag har och har duschat, sminkat mig och ätit frukost. Lyckas alltid vara så jävla snabb på morgonen, så nu har jag en hel halvtimme att ha ihjäl innan jag ska till bussen.

Ikväll ska jag träffa Joel, sedan måste jag packa eftersom jag drar iväg till Rookiefestivalen imorgon! Wiiho!



Barngympa



Canon EOS 1000S + Canon EF 50mm

Hade mycket att göra igårkväll så jag hann aldrig blogga. Dessutom lämnade jag kvar den bärbara datorn här på Gumshallen. Fotade i alla fall barngympan igår, alla var så små och söta. Sedan knallade jag iväg till Raspen för Youthhoodträff och sedan fick jag småspringa för att hinna med halv sju-bussen hem. Anton kom någon timme efter det och tillbringade natten hos mig. Han höll mig dock vaken till ett och vi var hur flummiga som helst. Idag är jag verkligen hur trött som helst.

Sitter just nu och har haft lunch. Jag har redigerat bilderna från barngympan på förmiddagen så därför bjuder jag på bilden över. Nu ska jag och Madde göra klart broschyren och ikväll ska jag en sväng till Anton.



Tisdagseftermiddag




Vaknade med världens yrsel så bestämde mig för att vara hemma idag. Det gav sig rätt bra framåt eftermiddagen så jag tog trebussen in till praktiken ändå. Så här sitter jag nu och väntar på att jag ska fota barngympan. Sedan blir det youtuhoodträff och efter det ska jag hema och sovaaaa. Här får ni någon randombild.



Blogaward


Blev utmanad av Lollo.

1. Varför började du blogga?
Jag började blogga för att ha någonstans att visa upp mina bilder samt för att jag ville skriva om mitt liv.

2. Vilka bloggar följer du?
En hel del. 13 Vänners/bekantas och 20 fotobloggar.

3. Vilken färg är din favoritfärg?
Jag är en allätare när det gäller färg. Har alltid gillat grönt och blått däremot.



4. Vilken film är din favoritfilm?
"The Notebook", "Allt för min syster", "A Walk to Remeber" och "Jag saknar dig" får det bli. Jag gillar i stort sett de mesta.

5. Vilka land/vilka länder vill du besöka och varför?
Australien, USA, Paris, Tokyo. Vill framförallt åka någonstans och fota helt annan miljö.

Jag ger denna utmaning till:
Veronica, Rebecca och Sandra.




Autumncolors



Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/3200 och ISO 100


Slutade vid fyra då Joel och jag gick och käkade sedan drog vi hem till mig där vi tillbringat kvällen framför Desperate Housewives. Imorgon blir det en lååång dag med praktik, foto och sedan youthhoodträff, så jag ska inte göra något alls resten av kvällen.



Designbeställning 1




Efter en hel del mail, förslag och önskningar åstadkom jag detta till Anna som var i behov av en ny design. Det här var min första designbeställning och med tanke på att jag lyckades göra den precis efter Annas önskemål är jag jättenöjd. Och hon med!

Tycker ni ska ta och kika in där samt kolla in hennes smycken. Klicka här eller på bilden för att komma till hennes blogg.




Praktikdag två




Och så var det måndag igen. Var sjukt segt att komma upp imorse även fast jag kunde ligga och dra mig till halv nio. Sitter just nu och har redigerat bilder från igår, och det är även det jag ska fortsätta med.

Vet inte riktigt när jag slutar men då ska jag i alla fall ut på en PW och sedan har jag faktiskt inga speciella planer för ikväll.



Söndagkväll





Hemkommen efter två timmars fotande. Först i Gripenhallen där det spelades innebandy och sen knöptte jag några bilder på simskolan på Hjortensbergsbadet och här får ni ett smakprov på båda.

Just nu är jag helt slut men vill göra en massa saker. Typ storstäda och möblera om. Haha. Nu ska jag se klart Gossip Girl innan jag hittar på något.



Mitt hus




Hade helt glömt bort att jag skulle fota presentations-bilder till Youthhood som skulle vara klart på tisdag. Så det har jag roat mig med senaste timmen och därmed bjuder jag på en bild på huset där jag bor. Sitter nu och redigerar lite och ska snart göra mig i ordning och sedan åka till Gripen och fota lite och sedan vidare mot Hjortensbergsbadet och knäppa ytterligare lite bilder.

Tillbringar förmodligen kvällen med att redigera och imorgon börjar jag tio. Sovmorgon gillas.



Önskelista, motion och söndagsplaner




Suttit och klurat på vad det egentligen är jag önskar mig i julklapp. Dragit ner det så att det blir så rimligt som möjligt, tror inte ens det är värt att lägga upp en massa objektiv eller en ny kamera på listan. En iPhone fick pryda en rad i alla fall, dock skrattade bara pappa när han såg det. Önskar mig däremot en del kameragrejer, bland annat en ny fjärrutlösare eftersom min är sönder, nytt minnsekort, filter och ett batterigrepp.

Idag är det söndag. Jag blev väckt av Veronica vid halv tio, dödade lite tid med hjälp av Desperate Housewives och är nu hemkommen efter lite mer än 5 kilometer knallade. Känns bra. Nu väntar duschen och sedan ska jag ta och göra mig i ordning innan mamma och jag åker och fotar. Anton orkade inte följa med så mamma blir mitt sällskap.



Kvällssnack




Slänger upp en akrivbild från i somras på min syster. Älskar färgerna i bilder. Det blev lite ändrade planer ikväll. Anton mådde inte så bra så han orkade inte träffa mig. Så jag har tillbringat kvällen framför första säsongen av Desperate Housewives som jag egentligen kan utantill. Spelade även lite xbox med mamma och Veronica, något Ice Age spel och Scene it då jag vann! Insåg också hur mycket jag vill ha något The Sims liknande spel till xboxet, vore skitkul. Och på tal om The Sims vill jag ha det nya, husdjur. Det måste jag skaffa. Jag får alltid vissa perioder då jag helst inte gör annat än att spela sims!

Nu tänkte jag däremot sova, imorgon ska jag upp och ta en PW innan det blir fotodags. Om Anton orkar vill säga. Har ingen lust att åka själv. Sedan taggar jag 4 praktikdagar och på fredag drar jag mig mot Hultsfred med två klasskompisar och fotar!





Kajsa #5


Fotografering och redigering: Jag / Modell: Kajsa Mineur
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/2500 och ISO 100




Some summerfeeling



Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100


Tycker denna bild ger någon typ av sommarkänsla fast den är tagna mitt i oktober. Den ser så somrig, färgglad och stark ut på något sätt.

Och oj, klockan är redan tre. Den här dagen har gått sjukt fort. Tog mig in till stan med Anton i alla fall, först en sväng till skolan då jag fixade lite papper innan han fick med sig både jeans och en tröja med sig hem. Vi käkade pizza och mådde illa och tog bussen hem. Nu hamnade jag här. Är på jobbigt humör och kollar nu på film med mamma.

Ikväll kommer Anton hit och sover här och imorgon följer han med mig och fotar för Korpen. Pusshej!



Autumnhandsome #2



Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/1000 och ISO 100




Gumshallen





Hej! Dagen idag har varit rätt bra. Kom till Gumshallen vid tio och när Madde kom började vi fota i princip överallt. Därav bjuder jag på två bilder över från gymmet. Kanske inte jättekul, men det är allt jag har nu. Åt lunch på Mc Donald's med pappa och sedan fördrev jag resten av tiden av lunchen med Joel och Oscar. Intervjuade Marina (handlerdaren) och sedan slutade vi runt två. Knallade ner till bt med Joel och sedan tog jag bussen hem till Anton och kom hem för en halvtimme sedan.

Nu ska jag ta och redigera bilderna. Imorgon ska jag in till stan med Anton och på söndag ska jag fota Innebandymatcher åt Korpen. Hörs lite senare!



Godmorgon fredag



Mörkblå skjorta från H&M och svarta jeans från Vero Moda.

Hann aldrig blogga mer igår. Var kvar i skolan till halv fyra, sedan träffade jag Kajsa på stan. Vi fixade present till Petter innan vi fikade och fördrev tid med en massa snack. Tog 17.55 bussen hem till Anton där vi inte gjort något alls tills mamma hämtade oss. Kollade på tv hela kvällen och sedan somnade vi runt elva.

Nu väntar jag på att knalla iväg till bussen. Ska se om praktikplats nummer två blir bättre, vilket jag absolut tror. Bjuder på en dagens så hörs vi ikväll!



I skolan




Hallo! Sitter just nu i skolan och ska jobba med lite skolarbete medan jag inväntar ett svar från en ny praktikplats. Behövde inte gå upp förrän tio imorse men självklart vaknade jag vid kvart över åtta. Lyckades somna om vid nio ungefär och halvsov till tio.

Efter skolan ska jag ner på stan och träffa Kajsa, ska hjälpa henne att inhandla en present till hennes pojkvän och ikväll ska jag inte göra ett jävla skit och jag längtar efter min säng. Och pojkvän.



Yellow autumnleaves






Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Twitter och tumblr




Glöm inte bort att jag både finns på Twitter och Tumblr! Min tumblr är rätt ny och jag försöker fortfarande lära mig, men tänkte mest visa upp mina bilder där samt saker och ting som inspirerar mig. Jag uppdaterar min twitter dagligen och tycker ni borde följa mig där om ni vill veta vad som händer i mitt liv lite mer specifikt :)

Här har ni min twitter och här min tumblr!



Fiskbensfläta




Ställde upp som försökskanin då både Veronica och mamma ville testa på att göra en fiskbensfläta. Jag tycker det är skitsnyggt! Tycker det dessutom var ett jättebra försöka försök.

Varit på så dåligt humör idag så det finns inte. Mitt huvud är tack och lov lite bättre men jag känner mig verkligen helt slut. Imorgon ska jag till skolan runt lunch och sedan får jag se hur det blir med resten. I helgen måste jag fota till Månades fotografier samt till Youthhood bloggen och så har jag även en fotouppgift under praktiken. Mycket att fota.



Kajsa #4


Fotografering och redigering: Jag / Modell: Kajsa Mineur
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/250 och ISO 100


Helt glömt bort att jag hade några bilder kvar på Kajsa att visa, samt att jag har en hel mapp full med bilder på Anton som jag inte redigerat än. I alla fall, hej! Idag är jag hemma. Vaknade med yrsel och nu är jag helt svag i hela kroppen. Orkar verkligen inte med det här igen.

Somnade om vid halv tio och vaknade för ett tag sedan. Ska försöka få i mig lite lunch och sedan krya på mig och ta reda på hur det blir imorgon. Nu: Mat och film!



Autumnhandsome



Fotografering och redigering: Jag / Modell: Anton Hansen
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/500 och ISO 100




Sliten, trött och mysdags




Nu är jag hemkommen efter att ha varit iväg några timmar. Tog 16.11 bussen in till stan och slänge i mig lite pizza tillsammans med Joel innan han följde mig till tågstationen, sedan knallade jag vidare till Raspen där jag + sex andra bloggare för Youthood fick en rundtur på stället samt uppgiften inför nästa vecka. Vårat första inlägg ska vara en presentation av oss själva, så jag tänkte ta och knäppa en del bilder som beskriver mig och mitt liv samt få med några gamla bilder på kameror och något annat intresse. Måste klura lite på det.

Inväntar min pojke som jag saknar helt otroligt mycket som även tillbringat natten tillsammans med mig. Ska bara chilla hela kvällen och sedan sen Desperate Housewives och hålla tummarna för att mitt snurrande huvud ger sig någon gång.




Det gjorde min dag




Jag haft två otroligt dåliga dagar på alla sätt och vis. Något som gjorde mig otroligt glad vad mitt betyg på litteraturinlämningsuppgiften som jag fick på mail idag. Och just nu känner jag mig så jävla bra och bryr mig inte över huvud taget om ni tycker att jag skryter, men jag behövde verkligen den här kommentaren och tänkte därmed dela med mig av den för att jag är så himla stolt över mig själv nu.

"Alexandra.
Jag är IMPONERAD! Vilket arbete du har gjort. Klockrent. Du har dessutom en fullständig källhänvisning. Du har verkligen gjort detta arbete grundligt och funderat på många olika uppgifter - det finns i princip något som passar alla får jag känslan av. MVG utan att diskutera!"

Det här gjorde verkligen min dag. Råkade dessutom springa in i min lärare på stan då han gratulerade mig och berömde mig lite ytterligare. Jag känner mig så jävla bra och sånt här gör det dessutom kul att plugga! Nu kan jag bocka av litteraturhistorian med en fet smiley och ett stort MVG. Jag är så jävla bra! Sånt här behöver man ibland.



Praktiksnack och ett snurrande huvud




Jag säger hej och godmorgon och ni undrar säkert vad jag gör hemma nu. Men jag vaknade och mådde jättedåligt men tog till till SN ändå och insåg sedan att den här dagen skulle bli ännu mindre organiserad än gårdagens och mitt huvud sa ifrån flera gånger. Så jag åkte hem. Min handledare jobabde kväll igår, var sjuk idag och ska tydligen bort imorgon. Och här sitter jag och inte har någon aning om hur dessa veckor kommer se ut för mig, vad jag ska göra eller vem jag ska prata med. Jag blir mest runtkastad till fotograferna och följer med på minijobb där jag står bredvid och kollar på och sedan sitter jag och gör ingenting.

Det känns verkligen jättetråkigt, så jag mailade nyss min handledare och så får jag se vad han säger. Jag hade sett fram emot det här jättemycket men det känns inte alls som jag hamnat på rätt ställe. Eller ens på ett ställe där jag gör lite nytta.

Nu ska jag försöka vila lite och sedan få i mig lite lunch. Vid fyra tar jag en buss till stan eftersom jag ska till Raspen och möte för Youthhoodbloggen.



Bad day


Fotografering: Anton Hansen / Modell & Redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/800 och ISO 100


Har ingen lust att blogga och mitt humör är inte sådär jättebra. Första APU-dagen idag, följde med på 4 fotojobb samt så fotade jag till en artikel. Dock kändes hela dagen jättedålig och jag ville mest hem och gråta. Hoppas på en bättre dag imorgon och säger hej och godnatt men denna bild på mig från i lördags.



In the grass




Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Anton Hansen
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/640 och ISO 100


Bjuder på en favoritbild från gårdagens fotografering. Gårkvällen tillbringades med pizza, Anton och en massa film. Vi såg Colombiana och en ny Irene Huss film innan vi somnade. Vi båda har sovit väldigt lätt och vaknat rätt mycket, men vid 10 vaknade jag av att Anton knuffade på mig. Jag lyckas alltid drömma små mardrömmar när jag somnar om och gör en massa konstiga ljud av mig så att Anton måste väcka mig. Haha.

Han drog precis och nu ska jag redigera bilder och fixa bloggen och sådär.



Sneakpeak




Suttit och roat mig med en ny design under eftermiddagen. Den känns lite mer lämplig och jag gillar den. Tror jag slänger upp den imorgon så här får ni en liten smygtitt.

Håller för övrigt på med en designbeställning och så ska jag även få dagens bilder redigerade. Tänkte vara lite social med min pojke också men han är ändå helt inne Björnbröder så jag tror det är lugnt.



Skor från skopunkten




De två första bilderna är tagna av Anton.

Berättade ju om att jag beställt ett par skor från skopunkten förra veckan, och i tisdags kom de. tycker de ser lite väl släta/platta ut där fram men jag gillar dem ändå. Tänkte ta och visa dem för er så här är de. 299:- gick de på och finns alltså att hitta på skopunkten för er som undrar.



Fotopromenad




Fotografering: Anton Hansen / Modell & Redigering:: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/500 och ISO 100


Vaknade redan vid nio imorse men självklart somnade jag om till halv elva medans Anton ligger och hungrar ihjäl. Vi åt frukost och sedan gick vi ut och fotade. Blev en hel del naturbilder samt lite bilder på både mig och Anton då vi satte oss på ett helt underbart mysigt ställe vid en slags.. dunge kanske? Anton var faktiskt helt okej på att fota mig och det blev faktiskt några rätt bra bilder även fast jag inte alls tycker om hur jag ser ut idag. Det var i alla fall helt fantastiskt ljus. Jag älskar hösten.

Nu ska jag stoppa lite mat i magen, redigera bilder och bara chilla.



Fredagsmys




Såhär tillbringar jag min fredagskväll. Med pussar och kramar och massa mys framför Idol snart ska vi äta glass! Hihi. Försöker vara så pass glad jag kan och ser fram emot en helt lugn helg då jag inte ska göra något vettigt alls.



Kajsa #3



Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Kajsa Mineur
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Byebye skolan



Helt glömt bort att fota pannbandet + nya stickade tröjan men här får ni någon slags.. tjuvkik.

Hemkommen efter endast tre timmars skoltid idag, hade foto då vi kollade på film och redovisade. Nu har jag ätit och ska plugga innan Anton kommer hit. Ser fram emot att slippa skolan i tre veckor framöver och tycket der ska bli jätteroligt med APU:n.

Är inte på så särskilt bra humör över huvud taget idag av lite olika anledningar så jag ska gräva ner mig i min säng hela helgen hade jag tänkt. Och redigera bilder såklart. Och plugga. Puss!



Litteraturhistoria




"Gud vilken rolig bild" tänker ni säkert nu. Sitter vid skoldatorn och pluggar järnet så har tyvärr inga bilder här. Tänkte försöka bli klar med "grunden" av litteraturarbetet till fem och sedan lämnar jag plugget för idag. Tänkte tillbringa kvällen med att redigera bilder samt ta en PW och duscha.

Skrivit 3½ A4 hittills och tycker sånthär plugg är skitsvårt. Eftersom man bara ska redovisa fakta är det krångligt att veta vad man ska ta med för högre betyg. Det får gå lite som det går känner jag. Vi hörs ikväll med lite roligare bilder!



Godmorgon!




Tänkte slänga in ett godmorgon-inlägg innan jag sätter igång med svenskan. Jag är hur trött och hungrig som helst plus att jag är yr och börjar bli förkyld. Jag får inte bli sjuk nu. Ska få i mig något att äta och sedan hoppa in i duschen, hörs sen!



Helt slut och skoltrött





Alltså dessa skoldagar tar död på mig. Jag är hur slut som helst och känner dessutom att mina symtpom från vad det nu är jag har börjar komma tillbaka. Har varit yr hela dagen men tvingade mig kvar i skolan. Kom hem tillsammans med Joel och en svenskainlämingsuppgift som ska vara inne på söndag kväll. Så den ska jag roa mig med imorgon och i helgen hade jag tänkt.

Förutom svenskan så har jag två stora uppgifter i engelskan och idrotten som ligger på mina axlar, ska försöka få så mycket gjort som möjligt under APU:n men tänkte även tillbringa en hel del tid av lovet till att komma i balans. Känner att det behövs.

Hur mycket jag än vill redigera bilder och fota just nu så slocknar jag snart. Bjuder på två randombilder från vår roadtrip, ställer klockan på halv tio och tänkte därmed sova nu. Helt utvilad imorgon lockar rätt mycket.



Månadens fotografier - Facebooksida!





För att göra det lite lättare för er som är intresserade av Månades Fotografier så har vi nu fixat en facebook-sida! Klicka er in och gilla så kommer sidan uppdateras med teman, bilder och andra förslag. Där kan även ni komma med idéer och synpunkter.





Rookiefestivalen




Måste börja med att säga att hela detta år kommer bli hur bra som helst just för att jag har foto hela torsdag och fredag. Vi har rockfotografen Emma Svensson som lärare vilket är en hur stor fördel som helst ska jag säga er.

Vi har hittills åkt på en roadtrip runt om i Skåne som ni vet, Sofia och Jessica från fotogruppen fick följa med Emma att fota Håkan Juholt förra torsdagen och imorgon har några av oss möjlighet att få följa med henne upp till Stockholm då hon ska ha en studioplåtning för Puma samt att vi kan få festfotografera på en Weekdayfest/nya invigningen av Hugo Boss-butiken på Stureplan och sedan sova i hennes lägenhet och åka tillbaka med henne till skolan på fredag förmiddag. Alltså fattar ni hur awesome detta är? Och kommer bli?



Hon kom också med ett förslag att få följa med hennes assistent till Rookiefestivalen i Hultsfred den 28-29 oktober där bland annat Kapten Röd och Newkid kommer uppträdda. Jag, Pernilla och kanske Nathalie ska dit, och jag ser fram emot det huuuur mycket som helst! Det Emma behöver hjälp med är att fota besökare i rockfotostudion de kommer rigga upp på området, och utöver vårt schema kommer vi få fota hur mycket annat vi vill. Dessutom är det bara maten som kommer kosta något.

Alltså ni fattar inte hur glaaad jag är. Tänkte bara berätta det för er. Hur bra jag har det torsdagar och fredagar. Och berätta att det förmodligen kommer dyka upp en hel del festival-bilder här sedan!



Sovmorgon




Gick upp för typ en timme sedan och har segat hela morgonen. Pussade Anton hejdå för 40 minuter sedan och nu försöker jag trycka i mig lite frukost. Min buss går halv tio och sedan ska jag ha idrott. Får se hur det går med det för jag vaknade med världens yrsel som inte vill ge sig.

Bjuder på några bilder från gårdagen så hörs vi ikväll!



Kajsa #2


Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Kajsa Mineur
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Present från smyckeskåpet.se






Jag var med i Ellens tävling om att vinna ett valfritt smycke från smyckeskåpet.se. Jag vann och smycket jag valde trillade ner i brevlådan idag! Tänkte att jag skulel visa det för er, så här är det :)



Hem ljuva hem




Tog en sväng ner på stan med Veronica innan jag mötte upp Kajsa för fika och skitsnack! Vi satt inne på Princess till 6 ungefär och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu är jag hemkommen med världens huvudvärk och en mysig pojkvän så tänkte ta och chilla galet hela kvällen. Har lite sovmorgon imorgon vilket också blir min sista hela skoldagn den här veckan. Känns hur bra som helst.

Bjuder på en bild som föreställer min skolgård (haha) och lite senare dyker det upp ett inlägg med ett litet paket jag fått hem. Puss!



Nästa: Fika!




Bjuder på två bilder från tredje fotouppgiften, den första beskriver mystik och den andra är tagen med manuell fokus. Jag har precis slutat och haft en sjukt jobbig dag men jobbat bra ändå. Mediekunskapsprovet gick sjukt bra i alla fall, och fick allt klart på matten. Så trots att jag mår som jag gör har det gått bra.

Jag ska ner och möta Kajsa på stan halv fem, sedan ska jag hem och kolla på Desperate Housewives innan jag sover.



Kajsa


Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Kajsa Mineur
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Rätt stressigt nu för tiden





Titta vad som trillade ner i mina bredvlåda idag! Ett vykort från Isabell (Tror och hoppas jag!) från när hon var i Grekland förra veckan. Tänkte bara berätta för er att hon är bäst i världen. Och att hela veckan var superjobbig utan henne. Så PUUUSS tillbaka Bellish!

I alla fall, hej! Nu är jag hemkommen efter ett kort och tråkigt utvecklingssamtal, några timmar på stan och mathandling. Fick med mig en mysig tröja hem från H&M och ett pannband från Indiska. Ni får bilder sen om Veronica har lust att fota, min fjärrutlösare är tyvärr sönder :(




I alla fall, allting är huur stressigt som helst nu. Och kommer vara hela oktobermånad. För det första är det prov imorgon, inlämningsuppgift som jag måste sitta med torsdag och fredag plus redovisning om fotohistorian på fredag efter lunch. Har flextid på torsdag/fredag förmiddag så då blir det att ta igen en massa pluggtid. Sedan är det APU nästa vecka. Jag ska vara på fotoavdelningen på SN och ser fram emot det sjukt mycket! På tisdag nästa vecka är det dags för första inlägget på Youthhood när jag fått jobb. APU vecka 43 också samt att det kanske blir att dra på Rookiefestivalen fredag - lördag plus att jag ska på fest på lördagkväll.

Och för att inte tala om att jag dessutom har uppgifter att plugga på/skriva under dessa veckor, och hundra miljoner bilder att redigera. Sen vore det ju skönt att kunna andas lite här emellan också, kan någon hjälpa mig med det?

Förlåt för alldeles för mycket text. Men jag tänkte bara visa er hur läget ligger till och hoppas ni har överseende med tråkigt bloggande. Ska försöka så gott jag kan!




Pluggeliplugg




Blev intvingad i Veronicas rum där jag suttit och pluggat medans hon provat kläder. Det mesta sitter faktiskt. Min nacke börjar bli värre, igår var det så illa att jag grät, tog värktabletter och fick sedan ligga med nackkudde i 15 minuter. Har inte tid med en massa sånthär.

Imorgon går jag upp vid tio och sedan har jag som sagt utvecklingssamtal. Vill till stan en sväng med får väl se vad mamma säger om det. Ska i alla fall hem och slinga mitt hår, det behövs verkligen.

Nu ska jag laga lite makaroner och bacon och fortsätta plugga.



Skor från skopunkten



Jag har alltid haft skitsvårt med att hitta skor till hösten/vintern. Och när jag väl hittar ett par är det oftast slut/finns inte i min storlek. Som dessa. Hittade dem på skopunkten.se och fastnade direkt, dagen efter skulle vi beställa dem men då var de slut och har varit ett bra tag sedan dess.

Dock råkade Veronica klicka in på hemsidan och såg att de fanns, så nu är de beställda och lär trilla ner i brevlådan i veckan!



Söndagsplaner




Godmorgon! Eller godmiddag. Jag vet inte. Pluggade från halv ett till halv sju igår, och resten av kvällen blev inte särskilt bra. Anton kom i alla fall hit, vi myste framför tv:n och jag somnade sen vid ett ungefär. Vaknade halv åtta imorse men lyckades somna om till halv tio. Har nu ätit frukost och fixat mig och ska snart till Anton.

När jag kommer hem blir det plugg och powerwalk och så ska jag redigera lite bilder. Är ledig imorgon, men ska plugga. Har dessutom utvecklingssamtal 12.10.



Plugg och pizza




Suttit och letat fakta om foto/kamerans historia under 1900 - 1940 talet och skrivit klart text och fixat i ordning powerpointen, har dock en punkt kvar. Har också försökt göra klart frågorna till mediekommunikationen och ska snart börja läsa igenom mediekunskapen. Suttit i samma position i flera timmar så jag har ingen rumpa/svank kvar. Dessutom är min nacke/axel bokstavligt talat förstörd.

Så, jag förtjänade lite pizza tyckte mamma. Och jag förtjänade mitt MVG på 3e fotouppgiften. Känns awesome. Har i alla fall precis slängt i mig alldeles för mycket fett och nu är jag tillbaka i samma position och ska fortsätta att plugga. Som det sett ut idag, kommer resten av min vecka att se ut. Ikväll tar jag dock lite paus och lägger huvudet i min pojkes famn.



Brösarps Backar






Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Vi var ju på fotoroadtrip tillsammans med vår fotolärare Emma den 29 september - 1 oktober genom Skåne. Andra dagen tog vi får minibuss och åkte först till en national park och sedan stannade vi till vid Brösarps Backar och fotade. Här är några av de bilder jag tog. Det var verkligen sjukt fint där.



Månadens fotografier - Tema + läsare




Tänkte först ta och länka till er som också var med och fotade under september månad.
Rebecca, Sandra, Sandra & Ida.



Sen tänkte jag publicera temana för oktober:
- En bild som förmedlar känslor (ni väljer själva vilken känsla)
- Landskap
- Självporträtt
- Porträtt
- Detalj på ditt rum



Lördagssnack




God middag! Tillbringade gårkvällen hos Anton och vi tjockade oss framför Idol innan vi däckade runt 11. Vaknade åtta imorse och jag lyckade somna om till halv 11 då mamma helt plötsligt skulle hämta mig. Har varit och handlat och ska nu försöka plugga en del.

Ska också hinna med att redigera en massa bilder åt er hade jag tänkt. Vi hörs!



Turning Torso





Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Back on track




Hej! Jag saknar er! Tänkte börja med att säga förlåt för att jag inte bloggat men min blogglust har varit på noll och jag tröttnade och fick tidsbrist. Men nu är jag häär! Har tuuusen bilder att visa er och det har hänt en hel del.

Var på en helt awesome fotoroadtrip med fotogruppen förra torsdagen - lördagen, fotade sjukt mycket och lärde känna alla bättre. Hur kul som helst! Har som sagt tusen bilder att visa er, plus att jag fotat både Kajsa och Anton också. Skolan har gått och blivit hur jobbig som helst, lyckades få godkänt på världens svåraste matteprov och är överlycklig. Fått jobb på Youthood-bloggen samt att vi planerar ytterligare en roadtrip med fotogruppen i vår, genom Europa. Så det kommer bli en del fotojobb, event och utställningar. Har två prov nästa vecka, men går bara tisdag och onsdag. Studiedag på måndag + utvecklingssamtal och flexdag torsdag och fredag.

Ska byta om och knalla iväg till Anton lite senare. Imorgon blir det plugg, likaså på söndag då jag även ska till Anton och fira hans mamma som fyllt. Nu: Mat!



Månadens fotografier #1



Dags för första resultaten. Dock fick det bli en gammal blommbild men det är nog okej. Dessutom är de flesta bilderna här lite smygtittar på vad jag fotat under den senaste veckan så det kommer komma upp en del när nya designen är klar och sådär.

Här är mina resultat i alla fall.




1. Motljus / 2. Svartvitt / 3. Vatten / 4. Höstlöv / 5. Blommor

Kommentera gärna detta inlägg om ni sjävla har bilder ni lagt upp så jag kan gå in och kika samt länka er! :)



A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life