Blue, orange and white




Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/2500 och ISO 100




Kvällsgöra och morgondagen


Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100


Varit ute på en promenad med Anton och fick faktiskt några bilder, så har en del att visa er. Nu har vi ätit lite smörgåsrån och invänr Big Brother innan det blir sovdags. Imorgon är det skola för min del och kommer inte vara hemma under hela dagen. Eftersom det är valborg har jag planer och det ska både ätas och drickas. Hörs gör vi antagligen på tisdag!



Some branches



Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/2500 och ISO 100




Uppdatering


Hej! Här kommer jag med en liten förklaring samt uppdatering. Som ni ser är designen ändrad, igen. Men jag tycker det känns bättre med något vitt och lite mer stilrent när jag bloggar så sällan. Jag tycker detta är enkelt och snyggt och tror nog även det är något jag kommer trivas lite bättre med.

Jag har inte alls mycket att blogga om. Och jag vet inte ens vad ni vill läsa. Det känns så genomskinligt och tråkigt att skriva vad jag gör om dagarna alla dagar, men samtidigt vet jag inte hur mycket fotorelaterat ni vill se. Anyway, jag kör på som jag känner för helt enkelt!




Lägenhetssnack!



Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/60 och ISO 100


Hemkommen och helt slut trots att jag i princip inte gjort någonting. Hämtade i alla fall ut mina recept och sedan mötte mamma och jag upp pappa eftersom det skulle skrivas kontrakt på lägenheten, så nu är den vår! Känns jättebra även om jag vissa stunder ville rycka in med "NEEEJ". Vet inte ens vad jag kommer sakna här. Kändes som om jag drog in några vuxenpoäng i alla fall när jag satt där och kände mig viktig, trots att jag egentligen bara satt bredvid.

Nu ska jag försöka ta och plugga lite och krya på mig så jag orkar ta mig in till skolan imorgon!



Gatufoto





Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Vår sista uppgift i Foto C var gatufoto, jag tyckte det var jättesvårt och jättejobbigt då jag är så ovan med att fota folk i rörelse samt främlingar som inte är med på det. Dessa fyra bilder är i alla fall de jag blev mest nöjd med, och alla mina bilder fotads i gallerior tack vare det underbara svenska vädret. Lyckades kamma hem ett MVG i alla fall och är skapligt nöjd ändå!



Självporträtt och lägesrapport




Fick besök av min man igår och är lite på benen idag. Penicillinet gör rätt mycket men jag är så himla svag och orklös plus att jag fått hosta och förkylning nu istället. Måste också ta mig in till stan idag för att ta ut resten av penicillinet, eftersom jag är 18 kan mamma inte göra det.. Känns så himla onödigt.

Ska även försöka plugga lite idag och se om huvudet hänger med.



Bidrag till LBS-katalogen #2





Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM + SIGMA 18-50mm f/3.5-5.6 DC

Här bjuder jag på tre bilder till, dessa var tre av de programspecifika som jag skickade in. Tyckte de blev rätt okej ändå. Fotade musikettor och tvåor i studion.



Ge lite mer


"It's Amazing What You Can Do, When You Try"

Have you given 100% today? Too often, days slip through our grasp with promises of change tomorrow. What would happen if you tried your best, your hardest, EVERY DAY. EVERY DAY. From Sun up to Sun down you are working on becoming a better person, achieving more, doing more, being more. Where could you be in a weeks time? A months time? A years time? If you're down now, you can be up tomorrow. Where can your ability take you? You ARE able, You ARE capable and You CAN do it.

Go Get Your Dreams. Now.

Ge allt, alltid!
/Anton



Sjukling och sådär


Tänkte slänga in en lägesrapport samt en förklaring till mitt dåliga bloggande. Torsdagsnatten tillbringade jag med ungefär ingen sömn alls, vaknade för att ta mig in till toaletten för att spy då jag mådde illa men kom halvvägs då jag svimmade och vaknade upp med en rolig pojkvän och mamma. Halvsov i två timmar till innan jag vaknade och spydde och sedan dess har jag varit sängliggande med hur många symptom som helst. Tog mig in till vårdcentralen förut och har fått reda på att jag lyckats få scharlakansfeber, har nu fått penicillin och sådär så får väl hålla tummarna för att det går åt rätt håll nu. Just so you know.



Bidrag till LBS-katalogen






Bilderna är fotade med Canon EOS 1000 D och modeller är Oscar Carlsson, Jonathan Elcar, Frida Claesson Palmblad, Frida Larsson och Adam Wrange.

Uppgift 15 i vår fotokurs var ett uppdrag. Vi skulle fota bilder till den nya LBS-katalogen som kommer ut i höst. Vi fick endast en dag på oss och det var en uppgift vår lärare klämde in, vilket gjorde det lite stressigt samt jättesvårt. Vi skulle fota programspecifika och uttrycksfulla, och här ovan ser ni några av mina uttrycksfulla bilder som jag valt att skicka in, dock är de i färg.

Vet inte om de programspecifika och miljöbilderna är så interssanta att se? Får se om jag visar dem.



Signs of spring #8


Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100


Detta är den sista vårtecken-bilden jag har för tillfället, och den enda bilden jag har kvar över huvud taget. Måste fota mera. Tänkte visa er några bilder som jag fotade till LBS-katalogen lite senare tror jag. I övrigt har jag foto just nu och ska antagligen redovisa gatufoto-bilderna snart.

Börjar också bli jättesjukt, min hals är hur svullen som helst och känner mig sjuk och eländig. Har inte tid att vara sjuk!



Födelsedagskalas





Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Idag fyller min lilla syster hela 16 år. Så med andra ord är hon väl inte så liten längre. Känns som att jag fyllde 16 igår, och ändå är jag två år äldre än henne. Det är sjukt hur snabbt tiden går egentligen.

Har i alla fall firat henne med presenter, god mat och tårta. Resten av kvällen ska jag försöka göra något vettigt av, har en himla massa plugg som väntar.



Among the shrubs #2



Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Tisdagsgöra





Är hemma från skolan idag på grund av mitt huvud, men har lyckats plugga lite här i soffan i alla fall. Sammanställt alla mina inför-prov papper i matten så att jag har alla på ett ställe nu när vi ska börja plugga på inför nationella. Annars måste jag försöka få klart en rapport idag som kräver sjukt mycket arbete och jag fungerar ungefär inte alls idag. Får se hur det går.

Har i alla fall tagit en lite paus och försöker få i mig lite frukost. Resten av dagen lär väl se ut ungefär såhär men jag hoppas att jag kanske träffar min man ikväll. Förövrigt var lägenheten jättefin igår, dick lite liten men vi flyttar ju från världens största hus till en 4a så allt blir väl litet. Fick en fråga om var och varför vi ska flytta, och varför är väl det att vi tröttnat och vill in till stan. Mamma har dessutom problem med höften och klarar inte av 2 våningar, samt att både mamma och pappa är trötta på att renovera om och sådär.

Jävlar vad text det blev. Haha. Ni får leva med det.



Konstfoto


Fotografering och Redigering: Jag
Modell: Veronica Eriksson [http://vveroncias.se/]
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 2.2, slutartid 1/160 och ISO 200


Helt glömt bort att visa er mitt resultat av konstfotot. Det var en uppgift i Foto C som vi gjorde för några veckor sedan, och här är mitt resultat. Tanken först var att fota Veronica i helbild och sedan klippa ihop ungefär 4 stycken av henne, då jag ville att hon skulle vara färgglad med attityd. I fotandets stund insåg jag hur dålig idén var, så då körde vi på en spontan idé istället.

Jag har använt mig av popcorn i håret som är fastklistrade med hårgelé, strössel och vanliga salladsblad. Tänk vad lite kreativitet kan göra. Jag blev väldigt nöjd faktiskt!



In the flowerbed #3



Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/1250 och ISO 100




Måndagsmorgon




Var länge sedan jag skrev ett sådant här inlägg och publicerade en mobilbild på mig själv. Men men, måndag. Efter lovet. Det kan med andra ord inte bli värre. Har i alla fall svenska nu och ska fortsätta nöta in mitt tal till nationella i huvudet. Nästa onsdag är det dags för skrivdelen och jag sitter bänkad från 12.15 till 17.15, eller ja det är den tiden jag får. Tror dessutom vi får sovmorgon tills dess. Rätt nice ändå.

Är så otroligt opepp på allt och verkligen helt slut i huvudet. När jag kommer hem ska jag slänga i mig en banan och sedan åka iväg på visning med resten av familjen. Vi letar lägenheter som galningar nu. Känns hur bra som helt att komma ifrån huset vi bor i nu. Sedan ska jag träna och fan bara sova.



Another sign of spring



Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Ny design!


Hej igen! Nu är jag tillbaka med en ny design som känns så himla jag. Får väl se hur lång tid det tar innan jag tröttnar. Jag hoppas allt ser bra ut på alla andras datorer, och jag vet att vissa delar av designen inte funkar i Internet Explorer så använd er helst av Firefox eller Chrome.

Vad tycker ni?





Lägesrapport


Tänkte bara slänga in ett snabbt hej och säga att jag lever, är dock inte alls på blogghumör och vill göra om allting innan jag tar tag i det igen. Nya designen är på G och jag ska även försöka fota lite. Så länge kan ni gilla mig på facebook, där uppdateras ni när allt är klart. Vi hörs snart, lovar!



Signs of spring #6



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/2500 och ISO 100




Among the shrubs



Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Skärtorsdag, långfredag och påskafton




Och så var det påsk. Sitter hemma med tre påskägg och har ångest över alldeles för mycket godisätande. Är för övrigt inte på topp och använder väl huvudet lite för mycket, har inte lust med någonting längre. Långfredagen är lång och tråkig.

Vill blogga och fota och vara glad osv men känner att mitt mående och humör speglas av vädret, vill säga att jag är några månader bakåt i tiden. Som vädret. Det snöar. Och det är april? Ingenting står rätt till nu. Glad påsk på er i alla fall!



Portrayed in the wind #13


Fotografering och Redigering: Jag
Modell: Veronica Eriksson [http://vveroncias.se/]
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/1000 och ISO 100


Här kommer sista bilderna på min syster. Blev en hel drös med bilder att visa er till slut. Snygg är hon och om hon är på bra humör tänkte jag försöka knäppa några bilder på henne under lovet.



In the flowerbed #2



Utrustning: Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/1600 och ISO 100


Vill först och främst be om ursäkt, men jag är så himla upptagen nu för tiden så jag hinner inte med bloggen. Sedan vill jag tacka så hemskt mycket för alla fina kommentarer jag får av er, ni är helt underbara!

Lägesrapport: Jag lever, andas och mår relativt bra. Har lov, fick ett fett VG på matteprovet och kammade hem ett MVG på kostläran - kändes med andra ord rätt bra att lämna skolan igår och gå på påsklov! Det här lovet ska jag typ ta vara på tiden och massa sånt man brukar göra. Jag ska plugga, övningsköra, uppdatera bloggen och fota. Sedan får vi se var jag hamnar. Puss!



Signs of spring #5



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Portrayed in the wind #12


Fotografering och Redigering: Jag
Modell: Veronica Eriksson [http://vveroncias.se/]
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/1000 och ISO 100


Haft en sjukt bra helg. Blev filmmys och godisätande hos Kajsa med henne, Petter och Anton. I lördag var det festdags och jag och Anton drog till Gustaf där han och Frida var. Vi lagade mat, spelade spel och hade det jättetrevligt innan det blev utgång då vi dansade till Mange Makers. Mådde ändå hyfsat okej igår, dock sliten som fan idag.

Ska lida mig igenom idag och imorgon sedan ska jag ta lov. Så sjukt behövligt.



A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life