Hur jag sparar mina bilder


Tidigare har jag alltid haft problem med att veta var och hur jag ska spara mina bilder, och det hela slutade alltid med att allting hamnade i samma mappar på helt olika ställen på datorn. Det är hur rörigt och jobbigt som helst när man har så många bilder man faktiskt behöver ha organiserade, så därför har jag sedan 2011 börjat sortera mina bilder i mappar och allting ser ut som här nedan.Jag sparar alltså mina bilder månadsvis, och döper sedan mappen med datum och vad det föreställer. Bilderna nedan fotade jag alltså den 29e april och bilderna är naturfoton. Detta gör det enkelt för mig att hitta mina bilder, och veta vad jag fotade när.I varje sådan fotomapp sparar jag jpeg och RAW filer, alltså originalbilderna. Jag lägger även till en mapp som jag döper till Redigerade. Där ligger de bilder som jag som jag, rätt självklart, redigerar. Detta gör jag för att jag sedan vet exakt vilka bilder som hamnar på bloggen, och även för att minska risken att råka spara över originalbilderna.

Så ett tips till alla er som använder kameran flitigt varje månad, se till att organisera era bilder på ett sätt som gör att ni hittar och faktiskt ved vad ni fotade när. Det underlättar!

Kommentarer


Postat av: Carolina ~ foto

Åh, ditt sätt lät supersmart! Mina redigerade bilder slänger jag bara in i en mapp som heter "Redigerade", så där finns det bilder från alla olika år och dagar.. Haha, inte särskilt organiserat direkt! ;)


2012-05-08 @ 20:30:16
URL: http://carolinasphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?


A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life