Moderummet.nu




Tänkte ta och tipsa om ett helt nystartat forum som behöver en liten spark i baken för att komma igång. Det är ett forum för modeistresserade där man kan tänka sig diskutera allt som har med just mode och shopping att göra, samt få hjälp och tipsa andra om olika saker genom att vara aktiv på trådarna.

Eftersom det är så pass nytt så är det rätt självklart att det är ganska dött, men om vi hjälps åt och om så många som möjligt tipsar varandra så kommer vi till slut komma igång!

Det blir även en del tävlingar och den första är redan igång, du kan vinna 300 kr på valfri webbshop. Hur bra är inte det? Sugna på att kolla in tävlingen? Klicka här! Gå för övrigt in och ta er en titt och registrera er, skriv gärna in mig (alexandraeriksson) som tipsare. Klicka här för att registrera er och klicka antingen här eller på bilden för att komma till forumet.



Frosty garden #2



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/600 och ISO 100




Tisdag igen




Godmorgon! Enligt min kalender är det tisdag idag vilket jag inte är särskilt taggad på alls. Slutar vid halv fyra då jag ska möta upp Veronica för att äta på stan, sedan ska vi knalla till Raspen då det är Youthhoodträff, och idag ska vi "ta med oss någon" så Veronica får hänga på. Kommer vara hemma runt sju och då ska jag bara sova.



Frosty garden



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/500 och ISO 100




Leafbokeh


Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/640 och ISO 100


Hemkommen efter en sjukt snabb dag, och har nu fått i mig lite mat och tänkte ta det lite lugnt ett tag innan jag börjar träna. Funderar på att börja på en ny design och har även en hel del bilder att visa er, så länge bjuder jag på dessa!



Måndagsförmiddag




Haft en bra men ändå dålig helg så har inte alls haft ork eller lust att blogga. I fredags träffade jag Joel efter att jag slutat, lördagsförmiddag köpte jag Antons present eftersom han fyller 18 på lördag och kvällen tillbringade jag hos honom.

Nu sitter jag och har precis ändrat lite siffror i ett dokument och väntar på nästa uppgift. Ska luncha med Isabell på stan och när jag kommer hem ska jag träna. Bjuder på en dagens från förra veckan så länge.



Får i öppet landskap #7




Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Fredagsmys




Slänger upp en gammal dagens för jag är alldeles för ful för att visas på bild idag. Mitt humör pendlar mellan dåligt och kasst och jag vill egentligen bara hem och sova. Det är i alla fall fredag och det är det enda positiva med denna dag. Slutar förmodligen runt tre och ikväll ska jag och Veronica mysa med frukt doppad i choklad. Mums!



A lighthouse in the blue sky


Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100


Fick springa till bussen med mina stackars ben fulla med träningsvärk, nu har jag precis ätit och skrivit klart största delen av fördjupningarna. Har ingen lust med något men funderar på att träna ändå trots att jag egentligen bara vill drunkna i choklad.

Bjuder på lite bilder och så hörs vi imorgon!



Give me some summer




Hej och godmorgon! Bjuder på en gammal sommarbild redigerad med Instagram, eftersom Anton äger en iPhone så brukar jag passa på att leka med mina bilder där. Mår för övrigt bättre idag trots att min mage spökar, och gick från bussterminalen till hamnen imorse och det var faktiskt inte så förvånansvärt kallt.

Nu sitter jag i alla fall på jobbet, om man nu kan säga det, och tänkte börja göra det jag ska. Så vi hörs sen!




Ingen ork över huvud taget




Var hemma igår och även idag, därav har jag inte bloggat. Inte ens suttit vid datorn förrän nu och tänkte bara säga hej innan jag försöker ta tag i plugget. Hoppas ni mår bra!



Får i öppet landskap #6



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Newmarket Town






Jobbdags! Var hur segt som helst att ta sig upp imorse, jag fattar inte att jag kan vara så trött när jag faktiskt sover 8/9 timmar varje natt. Jag behöver minst 17 tydligen. Idag har jag i alla fall bytt arbetsplats, blir lite omflyttad här hela tiden. Vid halv tio åkte jag och Matilda till Regionförbundet där jag fotade en medarbetare till en folder hon håller på med. Nu sitter jag med annonspluggarna som går trögt, vet inte hur jag vill ha dem eller vad som blir bra. Har så svårt med sådant här. Men jag försöker.

Bjuder på några detaljbilder jag knäppte för någon timme sedan. Slutar förmodligen vid halv fyra och sedan ska jag hem och träna och efter det träffa Pontus en sväng.



Gårdagen och ett oseriöst självporträtt


Fotografering: Anton Hansen / Redigering & Modell: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.8, slutartid 1/400 och ISO 100


Jag orkade aldrig blogga mer igår och heller inte idag, men jag hade en mysig lördagskväll hos Isabell med henne och Henny, god mat, frukter doppade i choklad, chips, läsk och en massa snack samt filmmys. Kom hem till Anton vid kvart i tolv där Simon och han kollade på film, sedan drog Simon vid ett och Anton och jag däckade nog ett tag därefter.

Är så himla trött och sliten idag och har tillbringat hela dagen framför Supernatural vilket jag ska fortsätta med.



Fyra knäpp av Ölands landskap





Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/1000 och ISO 100




Gårkvällen och lördagsplaner




Godmorgon! Gårkvällen tillbringades i Antons famn framför tv:n, vi pratade lite och somnade sedan runt tolv. Vaknade vid nio i morse och har hunnit få i oss lite frukost. Idag ska jag träna och ikväll ska jag till Isabell där det nalkas lördagsmys med henne och Henny. Hörs sen!



In the sunset



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100


Tänkte slänga in ett snabbt hej samt två bilder tagna någonstans på Öland i höstas. Var hemma idag på grund av att jag inte mår särskilt bra alls och har segat hela dagen. Ska träffa Anton lite senare och imorgon kväll blir det förhoppningsvis tjejkväll hos Isabell med henne och Henny om hon kryar på sig. Vi hörs!



Fall from grace




Har egentligen inget vettigt att skriva om, men har inget bättre för mig heller. Kom hem vid kvart över tre och hann träna och duscha innan vi åt. Och nu sitter jag här, rastlös och ensam och känner hur de där idrottsfördjupningarna ligger och väntar på mig. Är dock på alldeles för dåligt humör samt alldeles för trött för att ens öppna dokumentet. Så jag skiter i det. Blir tv hela kvällen. Gos.



Får i öppet landskap #5



Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Veronica Eriksson
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/3000 och ISO 100




Torsdagsuppgifter




Hej! Sitter just nu vid min lilla arbetsplats och håller på med en designskiss till en hemsida. Tidigare idag har jag bockat av mailadresser till inbjudningar samt suttit med Matilda och kollat på när hon gjort lite grejer och sådär.

Har egentligen inte så mycket mer att berätta.. Sovit jättebra inatt, 9 timmar! Helt otroligt. Är dock jättetrött ändå. Slänger upp en halv dagens, nu ska jag äta lite lunch och sedan kanske vi hörs ikväll!



Green scenery




Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/3000 och ISO 100




Onsdagssnack




Hej och godmorgon! Var helt död när jag kom hem igår, låg bara däckad framför Supernatural hela kvällen och sedan slocknade jag. Helt sjukt vad trött jag är nu för tiden, det är så himla jobbigt. Satt och gäspade igenom hela morgonmötet förut. Vill bara hem till min stackars säng.

Men ja, det är onsdag idag. Och jag sitter här vid min arbetsplats och har inte särskilt mycket att göra. Alla andra är så himla upptagna och jag känner mest att jag får roa mig själv, haha. Ska försöka komma på mitt tredje och även sista förslag till produktbladet idag.

Pappa hämtar mig vid fyra och då ska jag hem och träna trots min hemska träningsvärk. Slänger upp en nyårsoutfit för det är enda bilden jag har på skoldatorn, hörs när vi hörs!



Får i öppet landskap #4



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Svar på tal - Media


Fråga:
Du går ju media på gymnasiet och jag ska välja nu i veckorna. jag funderar över samhäll-media, men tycker du det räcker med att ha intresset eller måste man kunna vissa saker inom tex. foto? :)

Svar:
Jag vet inte riktigt hur fotokurserna samt lärarna är på Samhäll-Media eftersom jag går på LBS, men om jag ska jämföra med det jag lärt mig så räcker det absolut med bara intresset. I början av Foto A var det med repetition för min del eftersom jag redan hade koll på kameran, bländare, slutare och ISO. Så från början får du lära dig i princip allt du behöver lära dig för att kunna göra uppgifterna du får. Min lärare har alltid haft genomgångar innan varje ny fotouppgift så vi vet vad det är vi ska fota samt vad det vi går igenom innebär, så man har alltid koll innan man väl börjar knäppa med kameran.

När de gäller de övriga medieämnena som jag läst (Medieproduktion A, Multimedia A, Mediekommunikation A och Mediekunskap A) så behövs heller inga direkta kunskaper. Jag är däremot glad över att jag har koll på Photoshop, och önskar jag lärt mig grunderna i InDesign och Illustrator på grund av att det är lättare att klara av uppgifter när man har koll på det än att lära sig saker tre minuter innan uppgiften ska göras. Att kunna programmen och jobba i dem hör till Medieproduktionen, så nu i tvåan (Då jag läser Mediekommunikation A och Mediekunskap A) är det mest teori. Egentligen bara teori. Det är mest nya genomgångar hela tiden.

Om du funderat över att gå en Medielinje så betyder det ju att du är intresserad, och det är allt som krävs för att orka med lektionerna tror jag. Jag är intresserad och vill lära mig, vilket gör det lättare att försöka få in all kunskap i huvudet.




Ölands solnedgång


Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 11, slutartid 1/3200 och ISO 100


Slänger in ett snabbt hej även fast jag egentligen inte har tid. Min andra praktikdag har varit jättebra hittills, har fortsatt jobba på produktbladet och har även följt med och hämta och lämna lite grejer hos en kund samt redigerat bilder. Trivs rätt bra med andra ord.

Åt lunch tillsammans med Joel på McDonalds, men var duktig att ta morötter istället för pommes och drack Sprite zero, sedan att Joel satt och tryckte in pommes i ansiktet på mig för att han vet att jag egentligen vill ha behöver vi ju inte nämna.

Är inte hemma förrän runt halv sju/sju ikväll men ska försöka slänga in ett inlägg lite senare. Pusshej!



A simple tree



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Ommöblering







Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM




Reklambyråsnack och en dagens




Slänger upp en taskig dagensbild tagen med min fantastiska mobilkamera, men hinner inte så mycket mer just nu. Tänkte berätta för er om dagen som var min första praktikdag på Newmarket Town, en reklambyrå här i Nyköping. Jag har inte gjort sådär jättemycket idag, kollat igenom deras tidigare jobb, skrivit adressinbjudningar, käkat lunch på stan tillsammans med Joel och påbörjat ett jobb i InDesign på en Macdator som jag inte kan någonting av. Alltså två helt nya grejer + jag = kaos. Men jag har lyckats rätt bra ändå.

Nu ska jag snart äta sedan träna och duscha innan jag dejtar sängen och Supernatural. Kommer upp lite bilder på mitt ommöblerade rum sedan samt lite andra bilder kanske. Vi hörs!



Green bokeh




Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/800 och ISO 100




Spontan ommöblering




Hej! Idag har jag fått för mig att möblera om i mitt rum, vilket jag gjorde. Rätt rejält. Resultatet blev bra och jag är nöjd. Glad över att jag fått bort mitt hemska skrivbord, hatar egentligen att ha en stationär datorn på rummet. Den tar så mycket plats. Ska i alla fall införskaffa mig en större säng snart, sedan får det duga.

Ikväll ska jag inte göra något alls. Funderar dock på att träna lite men vet inte om jag orkar eller om min fot är helt okej än. Imorgon väntar första APU-dagen och jag ser fram emot det.



Får i öppet landskap #3





Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100




Tacosätande och Supernatural




Hej! Ligger i matkoma just nu, jag och Anton har varit duktiga och lagat tacos tillsammans och precis ätit. Nu är jag hur mätt som helst och vi har planerat att få i oss lite chokladpudding senare också. Kommer aldrig gå. Vi har i alla fall inte gjort särskilt mycket sedan han kom hit, kollat lite på tv och pratat. Resten av kvällen tillbringas med Supernatural som han fixat åt mig. Vi firar också 4 månader idag




At the trail edge




Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/500 och ISO 100




Sen frukost och lördagsplaner





Tänkte börja med ett god morgon men klockan är ju snart tre. Igår var det ingen bra dag på något sätt så orkar inte ens prata om den, men slutade i alla fall vid halv ett och tog mig hemåt och bakade brownies samt hade filmkväll med mamma och Veronica.

Vaknade vid halv ett idag och har drömt hemska drömmar, hoppade in i duschen och har precis ätit en liten frukost som ni ser här över. La till lite efterrätt också. Idag ska jag kanske antagligen träffa Anton, annars får jag väl se vad dagen bjuder på.



A stream in the woods



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/1000 och ISO 100




Får i öppet landskap #2


Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/4000 och ISO 100


Tänkte bjuda på två fårbilder som knäpptes i Öland i början av oktober tror jag. Har en massa sådana här att visa er. Just nu har jag suttit och redigerat en del bilder samt skrivit en hel del på en av fördjupningarna, känns bra att ha en del gjort.

Nu ska jag träna och duscha, pusshej!



Green summer



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/800 och ISO 100


Hej och förlåt! Har inte riktigt haft tid med bloggen, men känner ett rätt stort bloggsug nu. Ska försöka vara lite produktiv ikväll. Har precis skrivit klart Youthhood inlägget (klicka in här för att läsa veckans tema förresten), håller på att fixa in nya låtar på iPoden eftersom jag var tvungen att återställa den, redigerar bilder och ska även få i mig lite mat, träna och plugga. Full rulle!

Skulle egentligen varit ledig idag men icke, hade porträttfotografering hela dagen och ska även försöka planera lite till det. I övrigt är jag på rätt bra humör nu, hoppas det håller i sig. Bjuder på lite gröna bilder för att jag saknar sommaren. Hörs sen!



Dagens klädsel och dagens planer



Lila stickad tröja från JC och ett par svarta jeans från Vero Moda.

God morgon! Egentligen skulle jag stått och bowlat just nu, men när jag väl är frisk och kan ta mig till skolan vaknar jag upp med världens yrsel. Höll på att svimma flera gånger så somnade om en timme innan jag tog mig upp. Det har tack och lov gett sig så just nu har jag precis gjort mig i ordning och ska senare få i mig lite lunch innan mamma skjutsar in mig till skolan.

Efter skolan ska hem, laga tacos och sedan träffa Anton. Bjuder på en dagens också, hörs sen!



En dagens och ett hejdå




Duschat, blåst håret och slängt på mig mascara. Nu ser jag piggare ut än vad jag är. Ska snart knalla till bussen och sedan får vi se om vi hörs ikväll. Slänger upp två dagens tagna med min underbart kassa mobilkamera. Nu ska jag platta håret lite innan jag drar, pusshej!



Stockholm by night #4



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/60 och ISO 400




Gulaschsoppa à la Ekströms





God.. middag. Insåg jag nu. Klockan är redan 12?? Jag klarade mig i alla fall rätt okej inatt och fick sova mycket, dock drabbar dessa hemska hostattacker mig fortfarande men jag känner mig lite piggare idag. Inte alls lika förkyld heller, men däremot är jag jättesvag och min yrsel kommer och går. Äh, man kan inte få allt här i livet.

Har fått i mig lite soppa och tänkte nu hoppa in i duschen och fräscha till mig, om jag inte blir värre tar jag bussen in till Youthhood lite senare och håller tummarna för att jag blir ännu bättre tills imorgon. Saknar skolan faktiskt.



Grönsaksdipp





Vart har den här dagen tagit vägen? Vaknade tio, såg klart på Supernaturalasvnitten jag hade kvar och sov sedan från 12 till 14. Sen då? Är så himla trött på att det här lovet flugit iväg, och att jag varit sjuk i över en vecka nu. Rätt positivt att dagarna flyger iväg egentligen, men får ju ingenting gjort.

Börjar som sagt skolan på onsdag och har sedan flextid torsdag och fredag. Håller tummarna för att jag kan gå på onsdag och torsdag/fredag ska jag ägna mig åt vår senaste fotouppgift - ett ljusbildspel. Hoppas min förkylning ger sig så jag kan spela in mig själv bara.. haha.

Nu ska jag njuta med grönsaksdipp och sodastream. Har inte gjort annat än att ätit apelsin och ananas dessa dagar så tycker all C-vitamin kan göra mig frisk tills imorgon. Puss och godnatt!



Lite allmänt snack




Hej! Hoppas ni mår bra, själv är jag äntligen på bättringsväg. Får dock hostattacker som inte är särskilt snälla samt att jag är väldigt yr hela tiden. Vill verkligen komma iväg till skolan på onsdag så håller alla tummar jag har för att jag är frisk då.

Bloggningen blir jättetråkig nu, ni får ha lite överseende med det. Jag vill egentligen bara fota och blogga men min ork har totalt försvunnit. Imorgon ska jag försöka piggna på mig lite och i alla fall ta mig in på Youthhoodträff och sedan tagga skola. Går dock bara tre dagar sedan är det APU-dags. Ser fram emot det jättemycket!



Raindrops #5


Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/200 och ISO 100




Livstecken




Är inne på sjätte dagen som sjuk och bättre blir det inte. Jag som hade bestämt mig för att vara frisk igår. Hoppade in i duschen och fräschade till mig lite framåt kvällen och sedan kom Anton och tillbringade natten här, dock blev min förkylning tretton gånger värre och jag har använt upp två toalettrullar sedan igår. Har typ träningsvärk i näsan och är så öm och röd så det finns inte. Döööör.

Idag har jag inte gjort något alls. Joel kom hit ca tjugo minuter och sa hej och krya på dig innan han drog iväg på fest som jag egentligen skulle varit på nu. Denna influensa dödar mig. Nu ska jag fotsätta se på Supernatural, puss!



Bokeh at night





Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/250 och ISO 400




Raindrops #4



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/100 och ISO 100




Olika typer av ljus


Det finns olika sorters ljus som man kanske inte riktigt tänker på när man fotar. När man väl vet om hur ljuset påverkar bilden så får man ett annat sätt att tänka och man lär sig mer av sig själv när man fotar i olika ljus. Jag tänkte ta och förklara lite vilka olika ljus det finns samt hur man får fram just det ljuset.

MJUKT OCH HÅRT LJUS
När man fotar i mjukt ljus så diffuserar ljuset innan det träffar motivet och ju mjukare ljus du har desto mjukare blir skuggorna. Mjukt ljus ger också en jämn exponering och är lätt att fota i.

Hårt ljus är med andra ord raka motsatsen till mjukt ljus. Ljuset diffuserar inte innan det träffar motivet och det ger skarpare skuggor. Hårt ljus ger större färgdjup men kan vara svårt att fotografera i.

SVAGT OCH STARKT LJUS
När du fotar i mjukt ljus är det också lättare att få svagt ljus och är alltså lättast att fota när du inte har särskilt mycket ljus alls eller så lite som möjligt. Svagt ljus ger mer mystik, omättade färger och oskarpare skuggor.

Starkt ljus hör ihop lite med hårt ljus, det ger skarpare bilder, mer mättade färger och tydligare skuggor och är lättast att fota i när solen står högst upp är det mest möjligt att du får hårt och starkt ljus.

DIREKT OCH INDIREKT LJUS
Direkt ljus när när ljuset träffar direkt på motivet, och indirekt ljus är när ljuset reflekteras innan det träffar ditt motiv, typ som fönsterljus.

MEDLJUS, MOTLJUS OCH SIDOLJUS
När du fotar i medljus så kommer ljuset rakt framifrån och ger bra täckning och få skuggor, det kan även uppfattas som lite platt.
Motljus får du när ljuset kommer bakifrån och kan användas som ett komplement för att ge en snygg effekt och det kan även vara svårt att exponera om ljuset bara kommer bakifrån.
Sidoljus bildas då alltså när ljuset kommer från någon sida, det ger karaktär och olika mycket skuggor beroende på hur du vinklar ljuset eller motivet.

Läs även:
- Hur ställer jag in vad?
- ISO, bländare och slutartid
- Objektivets förkortningar
- Få till bokeh
- Vad är skärpedjup?
- Få till rätt komposition



Stockholm by night #3



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/25 och ISO 800


Satt och kollade igenom bilderna från Stockholmsresan med fotoklassen häromdagen. Insåg att jag inte fick så pass många bra bilder jag hade hoppats på, men här är i alla fall två av dem jag tog under vår kvällsvandring genom vår vackra huvudstad. Dock blev de inte sådär jättebra med tanke på att ISO:t ligger på 800 vilket tyvärr syns rätt väl, men jag älskar speglingen i vattnet. Har några fler att bjuda på i alla fall, så länge får ni vila ögonen på dessa.

Förresten, ja, som ni märkt är designen ny. Och jag vet att den påminner om designen jag gjorde åt min syster för några månade sedan men jag ville ha någon stilrent och enkelt och tycker hennes blev hur snygg som helst - så here we go. Ska försöka finslipa så mycket som möjligt när jag får tid och ork.



Instagram


Vill bara tipsa er om att följa mig och min flickvän på Instagram för er som har Iphone. 
Där ser ni namnet så det är bara att stalka för er som känner för det. Nu hade jag tänkt att hitta på något och kanske ta något att äta, nomnom. Ha det bra så hörs vi. /Anton





By the roadside a rainy day



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/600 och ISO 100




Raindrops #3



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/160 och ISO 100


Tycker egentligen inte om dessa bilder, men samtidigt gör jag det. Jag gillar färgerna men de är ändå konstiga på något sätt. Vill också bara ut och fota men blir mest sängliggande på grund av influensan. Har ingen röst kvar snart heller, love life!



Månadens fotografier - Teman



Varit lite dött på Månadens fotografier men vi skyller på att det blev lite semester. Nu är det i alla fall nya tag som gäller och vi inviger 2012 med 5 nya teman som ska publiceras den 1 februari.

Här kommer dem:
- Kallt
- Högtid
- Blått
- Macro
- Bokeh

Kommentera eller maila gärna mig om era resultat sedan så jag kan länka er.

Vet du inte vad Månadens fotografier är? Klicka här!



Raindrops #2



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/30 och ISO 100




Heldöd


Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/200 och ISO 100


Blir inte mycket gjort under dessa dagar alls. Känns bara bra att timmarna flyger iväg för jag har verkligen ingenting att göra, jag vet inte ens vad man ska göra när man är sjuk? Alls. Jag mår bara sämre av att vara såhär rastlös. Fick lite sovsällskap inatt vilket kanske inte var världens smartaste idé, och jag vaknade även med en ännu värre hals idag. Hostan är tack och lov bättre.

Ska försöka styra upp bloggen lite. Känns som det är alldeles för lite foto och alldeles för mycket.. vardagsskit. Ska krya på mig lite också, så ni får ha det så bra tills vi hörs igen. Puss!



Sjukling




Åkte till Anton igårkväll vilket kanske inte var sådär jättebra med tanke på att jag sjuknade till rätt rejält under kvällen. Slutade med att jag låg och försökte andas normalt medan magen vek sig och jag både frös och svettades i 4 timmar. Somnade halv fyra och mår inte alls bra idag.

Tog en buss hem vid halv ett och sedan dess har jag legat här och kollat på Supernatural och halvsovit. Hoppas ni mår bra!



Monday evening




Den här dagen har jag inte gjort något vettigt alls. Drog till Willys och kom hem med en Ben & Jerry's som är min livsräddare just nu. Trots att jag är svag, inte orkar och är typ sjuk så ska jag ändå träna lite nu tänkte. Ska springa av mig lite känslor och tankar med musik i öronen och sedan hoppar jag in i duschen och resten av kvällen tillbringas med mina tre bästisar - sängen, Ben & Jerry. Puss!



Raindrops




Fotografering och redigering: Jag
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/200 och ISO 100




Hej 2012!




Nyår var bra till en början, och i det stora hela hade jag kul och det var trevligt att träffa lite folk. Inte fått bästa starten på året men gårdagen tillbringades sängliggande med Anton, pizza och framåt kvällen lite morötter och dipp samt kex och ost framför Harry Potter och dödsrelikerna del 2. Det var mysigt.

Nu har jag lyckats åka på halsont och har hela veckan framför mig med plugg. Känns skitbra. Hoppas ni haft ett bra slut på 2011 och en bra start på 2012!




A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life