desperate housewives säsong 6


Hellu. Suttit och hållt på med Veronicas design som nu är klar, jag tyckte den blev bra och hon är mer än glad. Klicka här för att kolla in den. Kom också på nu att jag sagt att jag ska fixa några andras designer. Varför har jag inte mer tid?

Just nu har jag massor att göra, men först ska jag ta tag i engelskan så jag får skjuta på resten. Imorgon är det tisdag och det är svenska och religion som står på schemat, och efter det blir det utvecklingssamtal sen ska jag hem och dyka ner i plugget igen.

Gissa vad? Pappa gav mig och Vernica Desperate Housewives säsong 6 nyss! Tyvärr har jag inte tid att se det, alls. Vi hörs imorgon.






Profilval?


Slutat nu och den här dagen har varit helt värdelös och jag hade lika gärna kunnat vara hemma. Planerade lite med Isabell, Sofia och Frida inför nästa projekt vi ska börja med och hjälpte även Marcus, Sebastian och Elin att fota. Det är typ det jag gjort idag sedan 08.20 imorse. Jobbat med fördjupningsuppgiften också men annars har jag inte gjort något alls. Värdelöst.

Vår rektor kom nyss in och berättade om profilvalen till hösten som ska lämnas in. Jag ska välja Foto som förstahandsval men mitt andrahandsval är jag osäker på. Antingen Journalistik & Samhäll eller Webbproduktion. Jag är grymt intresserad av att utveckla mig och lära mig massor inom webbdesign, men ändå så vill jag verkligen lära mig skriva bättre och eftersom jag har tankar om att skriva i framtiden känns det också som ett bra val. Psykologi A får jag dessutom också läsa men Svenska C består av plugg så jag vet inte. Jobbigt.

Min rygg dödar mig och jag har ont i både huvud och mage, ska hem och plugga lite och sedan ska jag bara sova. Förlåt för bildlösheten.



Finis



Fotografering och Redigering: Jag | Modell: Veronica
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm 1.4 USM
Inställningar: Slutartid 1/1250, bländare 1.4 och ISO 100


Det var inte så jobbigt att gå upp imorse faktiskt, hade förväntat mig att det skulle vara värre. Fick till och med i mig två mackor och en banan, så dagen började i alla fall. Sitter just nu och har media men et inte vad jag ska göra eftersom jag är klar med allt, så Martin skulle fundera ut något åt mig tror jag. Fick reda på betyget på typografin, bokomslagen och sedlarna och det blev MVG på allt! Det gjorde mig glad :)

När jag kommer hem så ska jag plugga engelska, känner på mig att provet på torsdag inte kommer gå sådär superbra. Jag har även fördjupningsuppgiften kvar och så lite matte. Saknat skolan, verkligen.



Back on track, snart


Veronica orkade inte fixa hennes design så jag började leka med min istället, och känner att resultatet kommer bli grymt. Behövs bara lite bilder och sådär så när jag har en bra dag och fastnar på bild så fixar jag det med. Sedan ska jag blogga asbra och sådär.

Nu fryser jag och ska hoppa in i duschen och sedan kolla på Solsidan innan jag lägger huvudet på kudden och försöker få lite sömn så att jag orkar gå upp imorgon. Media en hel dag lockar inte särskilt mycket faktiskt.





Hey beautiful



Fotografering och Redigering: Jag | Modell: Veronica
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm 1.4 USM
Inställningar: Slutartid 1/2000, bländare 1.4 och ISO 100

Hej på er! Gjorde mig i ordning och så drog Veronica och jag ut och fotade lite. Det var iskallt och jag blev inte ens bra på en enda bild och med dåligt humör blev det inte särskilt bra. Däremot blev det en hel del fina bilder på henne, kolla här uppe bara.

Anton drog för ett tag sedan och jag ska försöka ta tag i både Veronicas design och sista födrjupningsuppgiften. Sedan är det väl bara att få in i huvudet att det är skola imorgon. Skulle inte sitta fel med några veckors lov till. Jag orkar verkligen inte.



Melodifestivalen


Jag har upptäckt att jag verkligen har skitsvårt för att stava rätt på tangentbordet nu för tiden. I alla fall idag. På tal om idag så har jag inte mått bra alls. Mitt humör har varit på botten hela kvällen, roligt? Nej. Det stör mig otroligt mycket för att det finns en massa saker jag vill göra, men mitt tålamod funkar inte alls, så nej. Imorgon ska jag och Veronica ta och knäppa några bilder på varandra sen ska vi fixa hennes design, och jag min antar jag. Men jag har en fördjupningsippgift kvar och lite anant att plugga. Det är ju redan skola på måndag! Känns jätte konstigt.

Nu rullar Melodifestivalen rullar på tv:n och Anton ligger bakom mig och nu ska vi äta chokladpudding. Hoppas det får mig på lite bättre humör. Choklad är bra.






Pizza





Hellu, sitter här mätt och belåten och har även gjort klart en massa case och känner mig duktig. Har bara fördjupningsuppgiften kvar på case 5. Och matten då. Och engelskan. Och så måste jag fota. Ähhh. Nu tar jag paus och ska leka med min bloggdesign som jag aldrig kommer någon vart med. Men imorgon ska jag faktiskt fota med Veronica och sedan ska jag fixa hennes design och sådär, och ikväll kommer min fina älskling. Hörs när vi hörs, puss!



Trött seg och sliten


 

Tänkte skriva god morgon först men känner att typ, god eftermiddag passar lite bättre. Blev lite bloggrapead igår för jag är inte sjukt snygg och jag var heller inte med tre Joel. Sov gjorde jag ju inte heller, men kollade på OC med Karl vid fyra imorse. Han och Oscar är de enda killarna jag träffat som faktiskt kollar och gillar det på riktigt, så det var lite coolt. Dock råkade jag och Joel avslöja lite så Karl blev arg och slängde iväg datorn, och Oscar började nästan gråta under sista avsnittet på första säsongen. Typ.

Kom hem vid kvart i ett ungefär efter att ha segat hela morgonen, sov sisådär två timmar och det ger ju sina resultat. Anton kom hit med chips och drog hem och åt nyss och kommer nog tillbaka snart, jag har mest bara sovit. Min rygg går av och mitt huvud är cp och jag är så jävla trött på att må såhär.



Hejhejhej


Hello. Sitter just nu hemma hos Oscar med han, Joel, Joel, Joel, Karl och Robin
och kollar på när Karl och Oscar spelar och kastar marshmallows omkring sig. Vi GICK till City Gross förut och åkte hem i en kundvagn i hundra minusgrader. Det var kul men kallt. Nu är jag i alla fall trött och har ont i huvudet och undrar hur den här kvällen kommer sluta, hoho. 


Förresten så är jag sjukt snygg!



Some questions




Du heter:
Alexandra Eriksson

En låt som när du är ledsen sörjer till:
Alltså, det är verkligen helt olika. Men For the first time och Breakeven med The Script är två i alla fall. Även många av Taylor Swifts låtar, och vissa av The All-American Rejects.

En låt som alltid rycker upp dig och gör dig lycklig:
Jag vet inte. Typ all radiomusik i alla fall, sånt är glatt :)

Beroende av:
Min mobil. Och facebook, hoho.

Vad tror folk om dig?
Jag vet inte. Jag brukar få höra att jag är/verkar snäll och trevlig och jag antar att det är det första intrycket folk får av mig.

Stämmer det?
Ja, det tycker jag. När folk lär känna mig bättre märker de nog också att jag är lite halvgalen.

Något som får dig att må riktigt bra?
Vänner, pojkvän, komplimanger och överraskningar.

Vad får du oftast komplimanger för?
Mitt utseende. Jag brukar få höra att jag är söt och snygg och folk brukar också kommentera min personlighet. Typ att jag är snäll och omtänksam.

Hur imponerar man på dig?
Få mig att le. Om en person får mig skratta och må bra så är det någon jag skulle vilja tillbringa tid med.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
"Tycker du borde flytta dit Oscar bor... <3" från Joel.

Var bor du?
Lite utanför Nyköping ute i ingenstans.

Trivs du där?
Ja, det gör jag. I själva huset där vi bor trivs jag bra men jag skulle inte ha något emot att flytta till stan. Men det finns ju för- och nackdelar med allt så jag vet inte. Staden är inte så illa den heller, trots att hela Nyköping verkar tycka det.

Hur känner du dig nu?
Lite upp- och ner. Mitt humör går i vågor och har gjort ett tag nu.

Vanligaste färg på dina kläder:
Svart eller vit tror jag. Vanligt och tråkigt.

Vad tycker du om fötter?
Haha jag tycker inget speciellt, kanske inte den finaste kroppsdelen men.

Vad saknar du i denna stund?
Skulle behöva lite bättre humör, det var längesen jag hade.

Hade du en bra kväll igår?
Ja, tillbringade kvällen med Anton.

Är du blyg?
Enligt mig själv, ja. Jag är blyg inför nya människor och brukar oftast känna mig obekväm i början, men det brukar släppa efter ett tag. Jag har även svårt att veta vad jag ska prata om och sådär.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Jag har inte upplevt det, men ja, jag gör nog det.

Är du nöjd med ditt liv?
Ja, det är jag. Det enda jag inte är nöjd med är väl mig själv. Men jag trivs bra med mina vänner, pojkvän och familj och det är väl det som behövs. Sedan finns det ju alltid saker man vill ändra på hur bra allting än är.

Är du bortskämd?
Nej, jag skulle inte säga att jag är det. Jag får inte allt jag pekar på men mina föräldrar är väldigt generösa av sig.

Vad gör du imorgon?
Det vet jag inte.

Vad är det värsta du vet?
Lögner. Sista halvåret har jag blivit allergist mot det. Jag har ljugit mycket och inser att det aldrig leder till något bra så jag kör på att vara ärlig. Sen hur ärlig man behöver vara är ju en annan femma. Sedan tycker jag inte heller om avundsjuka, även fast jag nog är ganska bra på att vara det själv, men folk som vänder det mot en annan stör jag mig på. Jag hatar även människor som inte kan vara glad för någon annans skull.

Har du bra vänner och äkta vänskap?
Ja, jag har bra vänner. Och de flesta som jag umgås med har jag precis lärt känna och jag vet redan nu att de är bäst. Sedan har jag några som alltid finns där trots att man kanske inte umgås så mycket. Det är vänskap.

Du samlar på:
Minnen.

Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Jag brukar inte prata om känslor på det sättet längre, även om jag kanske borde det. Det är väl Anton jag vänder mig till i första hand. Annars brukar Sandra vara bra på att lyssna och även Kajsa trots att vi snackar ganska sällan.

När grät du senast?
Någon gång förra veckan.

Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Åh, jag skulle köpa en massa kameror och objektiv och fixa en fotostudio och gå en massa fotokurser och byta ut alla mina kläder och renovera mitt rum och köpa tusentals converse och massa sånt.

Är du musikalisk?
Jag har aldrig varit något för instrument och så, men att sjunga har alltid varit min grej men är något jag bara gör för mig själv mest just på grund av att jag inte riktigt tror på mig själv och sånt där.

Vad dricker du helst när du är törstig?
Vatten helt klart.

Har du någon gång gråtit dig till sömns?
Ja sånt händer ibland.

Biter du på naglarna?
Nej.



Black and white




Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm 1.4 USM
Inställningar: Slutartid 1/4000, bländare 1.4 och ISO 100




Orange in white

 


Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Slutartid 1/3200, bländare 1.4 och ISO 100

God morgon! Anton och jag somnade vid halv två och vaknade för drygt 1½ timme sedan och fick i oss lite frukost nyss. Nu rullar American Pie på TV4 Film och jag tänkte börja göra i ordning i mitt rum och även fixa mig lite och sedan får vi se vad dagen bjuder på. Vid fem kommer i alla fall Joel och sedan tar vi en senare buss till Oscar antar jag. Så vi hörs väl när vi hörs helt enkelt.





1 månad kvar


Sitter just nu med datorn i knät och med Anton bredvid mig som smaskar i sig nudlar framför tv:n. Vi har mest kollat på tv och kollade förut på Big Brother, det har blivit något jag följer nu bara för att jag sett de första avsnitten, sedan är ju såntdär skit underhållande. Vi ska väl antagligen sova snart och jag hoppas att jag inte är alltför trött imorgon för jag vill få lite gjort under dagen faktiskt.

Förresten är det 24 februari nu, vilket betyder att jag fyller år om exakt en månad! Jag önskar mig inte direkt något sådär jätte speciellt men tänkte slå ihop en önskelista så ni får se vad jag vill ha, för ovanlighetens skull och mest för att bryta detta "idag har jag gjort det här och imorgon händer detta"-mönster. Jaja, med detta sagt säger jag godnatt och kryper ner hos min fina. Godnatt!





hundra minusgrader




Tog en tidig buss hem från Anton och kom hem och gjorde mig i ordning innan jag gick och mötte Joel, som glömde eller inte visste vart han skulle gå av vilket ledde till att han hamnade i Svalsta. Igen. Så, jag bad honom stanna där han var så gick jag och mötte honom och sen gick vi tillbaka. 4 km extra promenad sådär är väl bara bra. Och iskallt.

Vi har inte gjort så mycket alls. Jag fick några mattetal gjorda och han ett halft diagram. Good work. Anton är på ingång och jag mår allt annat än bra just nu, så vi hörs när vi hörs.



Filmtittande


Jag bad Anton ladda hem lite filmer till mig förut, två skräckfilmer som han ska bränna eftersom han inte vågar se dem med mig, och även tusen gånger starkare och Means Girls 2 som vi kollade på förut. Jag tyckte Tusen gånger starkare var bra, och mitt i allting kom det upp en del i filmen som jag verkligen kände igen. Vet ni varför? Under nationella proven i svenska i nian, eller om det var inför, så lyssnade vi på klippet jag kände igen och skulle diskutera det. Jag tycker budskapet i filmen är bra, för i vissa skolor är det faktiskt så att lärare behandlar tjejer och killar olika.

Mean Girls 2 var inte alls lika bra som ettan, jag störde mig mest under hela filmen på att jag inte kom på vart ifrån jag kände igen en av huvudpersonerna, Maiara Walsh, och självklart kände jag ju igen henne från Desperate Hosuewives. Sånt stör mig enormt under filmer i alla fall.

Nu rullar Big Brother på tv:n och sen blir det nog sovdags för oss, ska hnna med en tidig buss hem eftersom Joel förmodligen kommer. Hörs imorgon, puss och godnatt.





Kissemisse




Foto och Redigering: Jag | På bild: Anton och katt.
Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm 1.4 USM
Slutartid 1/4000, bländare 1.4 och ISO 100.


Sitter just nu i mina svarta nya dammiga jeans med en halvsovande Anton bakom mig. Vi var nyss ute på en liten fotopromenad och jag fick äntligen några bilder knäppta. Dock är det hundra minus och hundra meter med snö överallt så det är lite svårt att fota dem små detaljer som faktiskt går att ta kort på. Vi fick i alla fall besök av en liten katt som fäste sig vid både mig och Anton en hel del.

Nu tänkte jag fixa lite på min design faktiskt och sen tror jag att jag och Anton ska ta och se lite filmer. Joel kunde inte komma idag men gör det förmodligen imorgon, så jag skjuter nog upp matten tills då eftersom han också behöver plugga. Sen på torsdag ska jag ta tag i samhällen, på riktigt. Och så har jag ju även engelskaprovet att plugga till eftersom jag itne gjort det. Härliga lov.



Duschat


 
 

Precis kommit ut ur duschen efter en dag med ett helt otroligt dåligt humör.
Det blev konstigt nog bättre nu så ikväll kan Anton andas ut, känner mig inte som världens bästa flickvän när jag är sur och irriterad på allt direkt. Han är världens bästa som kommer hit med godis för att jag tjatat om det heeeela dagen, så vi ska mysa med en bunt filmer ikväll. Imorgon kommer Joel hit, tror jag, i vilket fall måste jag få lite matte gjort. Och så var det ju de där casen också.

Och ja, jag vet att min blogg ligger nere på botten nu för tiden, men min ork till att fota finns ingenstans och när jag väl sätter mig med designen så går det allt annat än bra. Försöker slänga in lite inlägg i alla fall, ni verkar ju läsa när jag väl upptaderar i alla fall! :)



Seg och sliten


Jag har nog aldrig frusit så mycket som jag gjorde igår medan jag satt på bt och väntade på Joel. Så osmart har jag nog heller aldrig varit eftersom jag inte ens tänkte på att gå in någonstans eftersom vissa affärer fortfarande var öppna. Så jag hade inga fötter kvar och stod och seriöst skakade, måste sett kul ut.

Väl hos Oscar så kollade jag på, som alltid, när de spelade en massa tråkiga xboxspel, som alltid. Karl mobbade Joel och det var kul och sen kom mamma och hämtade mig. Nu är min man här, vid datorn bakom mig, socialt? Jag ska fixa min design, heh. Pusshej.


Bild i repris men jag äääääälskar den. Och honom.





Allt på bild






Hello! Kom hem från en sväng på stan för länge sen och fick med mig ett par jeans, två linnen, två skärp (som mamma köpte) och en skinnjacka hem! Kärlek på den. Dock fick jag ingen bra bild på jeansen, men ah. De är svarta. Provade en massa converse också så nu vet mamma vilken storlek hon ska köpa dem i till mig, hihihi. Nu ska jag ta och äta och göra mig i ordning för ikväll ska jag tillbringa några timmar hos Oscar. Vi hörs nog imorgon.



Sjukis?


Hello, har precis pussat Anton hejdå efter ett mysigt dygn. Han kom hit med Ben & Jerrys, så övveraskningen var alltså det och ingen ko. Sedan åt vi taco, kollade på film och myste. Vi såg The Resident och den var äcklig och obehaglig och hade ett stört slut. Vi somnade redan vid tolv och vaknade vid halv elva imorse och jag har varit hur seg som helst. Det blev taco till brunch och annars har vi bara segat. Min hals är värre och jag håller mest tummarna för att inte få feber.

 



Kära lov


 

Jag var en gullig flickvän och gick upp halv åtta imorse
med Anton eftersom han skulle till skolan, och jag trodde att jag aldrig skulle lyckas somna om när han knallade iväg till bussen. Men jodå, jag somnade om. Till halv ett. Känner att det enda jag gjort dessa dagar är att sova, och när jag väl vaknar är jag lika trött som när jag går och lägger mig. Och eftersom jag somnar sent och vaknar sent så finns det inte så mycket tid att göra saker på. Typ som att plugga, det har jag inte hunnit idag och ändå har jag bara duschat och kollat lite på tv. Äh, det är lov. Då är det okej.

Här snöar det för fullt. Om jag kunde skulle jag gå ut och slå snön men det känns lite knäppt. Jag vill verkligen ha vår nu! Anton kommer om ett tag och han hade en överraskning till mig. Ledtråden var "Muuu", liksom hallå? Då måste han ha köpt et ko till mig. Fett mysigt.



Nattinlägg


Tänkte skriva god morgon först, tror det är ett tecken på att jag börjar bli trött. Inte orkat blogga idag, och inte mått sådär awesome heller. Vaknade i alla fall halv ett då Joel smsade och sa att han satt på bussen hit, jag typ "OMG?!?!?!" och stressade ihjäl mig och efter några yttligare sms insåg jag att han satt på bussen från Gnesta och alltså inte skulle vara i Nyköping förrän halv två...... Jag som inte ens hann vakna liksom. Fail. Så han kom hit vid halv tre och vi facebook-nördade i flera timmar innan jag följde honom till bussen igen.

Sen kom Anton hit och vi gjorde ingenting alls. Nu sover han och tar upp all plats i sängen och allt täcke, gullig kile. Jag ska nog också sova snart känner jag, men jag har ju ingen skola att passa till skillnad från vissa andra. Hihi. Imorgon ska jag plugga och så äre. Upptäckte dessa söta muppbilder på denna dator också.





Jag är grym


Bildbrist eftersom jag sitter vid skoldatorn. Så här får ni. Men hahahha. Ser ni Joel?
Han är till höger. Och typ 13 där. Söta pojkar.

Måste inleda detta inlägg med att berätta hur bra jag är som överträffar mig själv gång på gång på dessa matteprov. Hoppade högt sist när jag fick mitt första VG i matte och på det senaste provet fick jag VG+. Alltså, vad har hänt? Jag är grym! Och glad! Trots att jag fick lite dåliga nyheter på det så mår jag bra idag och det känns bra! Bortsett från att jag är förkyld och har sjukt ont i halsen, men äh. Fast egentligen har jag inte varit sjuk, alltså feber/halsont/förkyld-sjuk, på evigheter. Kanske dags för det också.

Somnade 3 igår eftersom jag satt vid msn så länge, och så vaknade jag av att mamma väckte mig vid 12. Vaknade med världens värk i armen också som försvann för ett tag sen, måste legat jätte konstigt. Sen någon gång kommer Anton tror jag, jag förstod inte riktigt vad vi snackade om dock. Men han slutar om ehn halvtimme så.. ja. Vi hörs sen!





Mmm gottgott


Jag har suttit här hela kvällen och snackat med Joel på msn och det har varit jätte roligt. Ätit glass i omgångar med underbar fruktsallad då jag insåg att den äckliga vaniljglassen var raka motsatsen. Jätte god. Fast Ben & Jerrys hade ju varit liiiite bättre ändå.

Hade tänkt att sitta här resten av kvällen. Att sova är överskattat och nu behöver jag inte passa några tider. Det gilas. Imorgon ska jag ta tag i lite case i alla fall.





Bortglömd hårinpackning





För jag vet inte hur länge sedan köpte jag och mamma denna hårinpackning. Och de är ju till för att användas, right? Och ja, de ska ju användas innan man faktiskt duschar. Saken är att burken står på en hylla som ögonen har en förmåga att fastna på när man redan är i duschen med blött hår. Och det är verkligen varje gång det här händer. Jag går in i duschen och så ser jag hårinpacningen när det är för sent. Det är hur irriterande som helst verkligen. Så typsikt. Men burken är ju färgglad i alla fall. Mest därför jag skrev detta, haha. Och för att jag har tråkigt.



L-O-V





Krigade igenom religionen och satt och var social med Jeol sista stunden innan pappa kom och hämtade upp mig.
Känns sååå skönt med lov. Dock måste jag göra klart case:n och svenskan vi fick idag men jag har som sagt ett helt lov på mig. Kom i alla fall hem vid kvart över tre och har slängt i mig de sista chokladbitarna och nu rullar första säsongen av 2½ men på tv:n. Jag lånade säsongera av Anton för lite tidsfördriv dessa dagar. Nu tänkte jag kolla vidare och sen kanske jag fixar lite på designen.

Bara så att alla vet är jag jätte sugen på Ben & Jerrys, och vi har bara äcklig vaniljglass hemma... :(



Segis


Hello. Idag mår jag inte bra alls men tänkte kämpa mig igenom de sista timmarna innan jag tar lov! Är trött och irriterad på folk som gör kaos i mitt huvud samtidigt som någon slår med hammare. Nice? Näe. Ska fan inte göra något alls under lovet.

I alla fall så har jag haft svenska idag och efter lunch lyssnade på vi en föreläsning av en kille som kom från någon högskola i Blekinge. Lät ganska intressant så jag snodde med mig en tidning ifall jag typ skulle få andra planer än att bli fotograf liksom. Typ det har jag att komma med idag. Plus att Isabell är bäst. Men det vet ni ju redan.



Sedlar


Hej jag har tråkigt, så kände att jag ville blogga. Igen. För jag orkar verkligen inte jobba och jag har ont i magen och mår illa men känner att jag inte kan ha mer frånvaro. Då får jag skäll av mig själv eftersom det faktiskt inte är någon annan utom jag som bryr sig. Men jag har typ 39 timmars frånvaro, känns inte sådär superbra. För det är väl mycket? Kanske beror på vem man jämför med.

I alla fall så tänkte jag visa er mina sedlar jag gjort. Ni brukar ju fråga om vad vi gör i skolan och så, så då tänkte jag slänga in bilder på vår senaste uppgift. Jag blev dock inte nöjd någonstans men håller tummarna för ett VG.









Alla ♥ -dag


Just nu sitter jag i skolan och har media fast håller på med samhällen. Är klar med det jag skulle göra och måste bara hem och fota resten. Blodproven imorse gick helt okej, det gjorde dock väldigt ont den här gången.

Somnade runt halv tolv igår med min fina bredvid mig och det tog tid innan jag fick upp honom imorse. Jag fick choklad, och inte vilken choklad som helst, utan en ask med romerska bågar av honom! Ni vet chokladklyftor som smakar apelsin, mmmm-m-m-m! Han är bäst. Av mig fick han en hjärtans-chokladask och en mysig nalle som han kramade och nästan somnade om med.
Egentligen tycker inte jag att alla hjärtans dag är något speciellt, visst är det gulligt med lite extra uppvaktning och små choklad-överraskningar men jag tror inte att jag skulle sitta och må väldigt dåligt över att jag inte var tillsammans med någon om jag var singel.

Ikväll ska jag i alla fall mysa järnet med Anton och frossa i choklad, bra måndag ♥

 




Pusss





Tänkte bara slänga in ett litet inlägg. Just nu rullar Solsidan på tv:n och jag har degat med min fina älskling hela kvällen. Pluggat? Näe. Så känner att jag borde göra det snart, hehe. Jag är trött och sliten och inte pepp på skola, men kan som sagt trösta mig med att det bara är två skoldagar denna vecka. Alla hjärtans dag imorgon och Anton kom hit med 5 rosor, han är bättre än bäst ibland.



Förlåt hörni




Vet att jag varken bloggade igår eller i fredags, men fredagen var fullspäckad och igår mådde jag allt annat än bra.
Matteprovet i fredags gick nog hyffsat även om jag inte gjorde mitt bästa, och sedan var det full rulle innan jag drog iväg med en buss till bt för att möta upp Pontus och senare ta en buss till Gnesta. Eftersom bussen var försenad plockade Oscar upp oss och körde oss till Laxne istället. Festen var rolig och jag hade en kul kväll med en glas cola i handen till skillnad från resten av folket. Sov gjorde man ju inte alls och det var seriöst hundra minusgrader där vi var, alla låg och hackade tänder typ. Minus på det.

Igår kom jag hem vid 11 efter att ha åkt och väntat på bussar sedan 8 på morgonen. Sov några timmar när jag kom hem och sen tillbringade jag kvällen och natten i min mans famn. Nu ska jag plugga engelska och sedan kommer Anton och tillbringar natten här.

Imorgon ska jag till sjukhuset för yttligare blodprov och sedan väntar media en heldag i skolan. Går bara måndag och tisdag den här veckan så ska försöka ta tag i min design under lovet och sen är jag typ fit for fight.



Snö...


God middag! Har precis duschat och torkat håret och håller just nu på att platta det. Tillbringade de första timmarna i sängen men känner att jag borde sätta igång med lite plugg innan Joel kommer hit då jag ska hjälpa honom med hans enorma läxhögar. Sen sover kanske Anton här, om inte kommer han i alla fall hit.

Är det bara hos mig det är snöstorm? Jag är så otroligt trött på detta väder alltså. Nu får det faktiskt ta och bli vår och sommar. Om jag fick bestämma skulle inte ens vintern få finnas. Tummen ner på det.


 Snart ser det väl ut såhär igen...





Flower of love



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm
f/1.4 - s1/6 - ISO 100





Godnattsnack




Haft en upp- och ner kväll och nu vet jag i alla fall vad min enorma huvudvärk beror på.
Försökt plugga en del men det går inte särskilt bra så provet imorgon kommer nog inte bli ett MVG i alla fall. Dock blir jag nog hemma om huvudet fortsätter trots att jag hatar att missa och hamna efter, men eftersom rektorn sagt att det är mer än okej nu så kanske jag inte borde känna sådan press ändå. Skulle kännas bra med evighets-lov i alla fall.

Nu är jag trött och ensam och saknar Anton,
men han kanske sover här imorgon kväll så då träffas vi. Dessutom kommer nog Joel och Oscar hit en sväng efter skolan och jag har även matteprov på fredag då det också blir fest och på lördag ska jag mysa med min älskling och så är det ju alla hjärtans dag på måndag och jag vill hinna fota däremellan :) Och plugga. Och blogga. Ge mig mer tid tack.



Grattis pappa!


Idag fyller min pappa gammal, så massa grattis till honom. Han är bäst och allt sånt. Onsdag idag och jag vaknade utan huvudvärk och cyklade lite på idrotten och hann pussa lite på min sjuka pojke innan jag ägde Isabell på badminton.

Seg och alldeles för lång samhällslektion innan vi slutade och mitt huvud sa ifrån ganska snabbt. Tog en tripp till bt med mina braiga vänner Joel och Isabell och nyss har jag slängt i mig lite pizza och snart ska jag fylla magen med fika. Mmm-mm-m. tycker om att folk fyller år. Tycker mindre om att jag inte får äta glasstårta. Jag. dör. Heeemskt. Mitt liv är över. Jag älskar verkligen glasstårta.


Här får ni en bild på pappa och halva mig från när jag fyllde på tal om födelsedagar och sådär.





Hallihallå




Jag har egentligen inget att blogga om just ju, men har lust att skriva ändå. Jag är trött efter 11 timmars sömn och mitt huvud är immun mot allt som finns för att bota huvudvärk. Jag vill verkligen till skolan imorgon så jag funderar på om jag ska be till gud eller nåt så att han kan låta mig må bra imorgon.

Onsdag imorgon och då ska jag cykla på idrotten och sedan vara bra och skriva en massa case på samhällen och när jag kommer hem blir det att få in det sista till engelskaprovet. Jag saknar Anton och träffar honom först på lördag tydligen, då har vi i alla fall 8 månader. Tiden går väldigt fort.



Mmmm kaffe.... eller?


 
 

De som känner mig vet att jag inte är ett särskilt stort fan av kaffe. Men jag skulle vilja vara det. Jag vill tycka om kaffe men varje gång jag dricker det grimaserar jag mest som om jag bitit i en sur citron. Det är verkligen äckligt.

När jag var mindre doppade jag alltid Marie Kex i mammas kaffe, och det är fortfarande sjukt gott. Haha, jag älskar det. I alla fall så sa mamma nyss att koffein är bra när man har ont i huvudet, så hon gav mig en kopp kaffe med hopp om att det kanske skulle bli bättre. Första klunken av svart kaffe var inte direkt det godaste, och mjölk kan jag ju inte ha i eftersom jag testar mjökfritt i två veckor nu, och en teskedsocker gjorde inte så stor skillnad direkt. Så njae, det blev några klunkar och ett fortsatt dunkade huvud.

Jag vill verkligen tycka om kaffe. Dumma smaklökar.



Hello Sunshine


Känner mig grymt snygg och fräsch just nu, verkligen. Sitter framför min systers dator i vardagsrummet med ett helvete till hår i min mysiga morgonrock och försöker plugga in lite engelska trots att min huvudvärk i stort sett är det enda som tar plats i huvudet just nu. Jag blev alltså hemma idag, men känner att det är ganska okej med tanke på att vi skulle haft någon hälsodag då jag alltså inte missar så mycket.

Har fått för mig att jag mår jätte bra och ska ägna hela dagen åt att plugga, tänkte göra klart sedlarna i median, kolla igenom religionsfrågorna till imorgon då jag har två kvar, göra klart Case 1 i samhällen, plugga lite till matteprovet jag missade i fredags och som sagt plugga till engelskaprovet som är på torsdag. In my ass typ.

En positiv sak är ju att vi är lediga onsdag - fredag nästa vecka vilket innebär längre lov och därför tänkte jag försöka bita ihop och sådär den här veckan. Men äh. Vad mycket skol-snack det blev nu förresten.... Och bara för det ska jag återgå till pluggandet och sedan slänga i mig lite nudlar. Vi hörs ikväll.

Hoppas förresten ni har överseende med bloggandet och den otroligt sega designen. Jag har faktiskt saker att skriva om men jag har bara ingen ork just nu.





Sjukling?


 
 

Fick en kommentar om vad jag gjorde på sjukhuset i fredags,
och jag tog ett ryggmärgsprov, de alltså tar vätska från ryggmärgen för att kolla hur mina celler är och sådär. De går in med en pinne i ryggen och petar typ och efter det får man inte resa sig upp på ca två timmar. Och innan det skulle bedövning verka i en timme och att genomföra själva provet tog en halvtimme och en massa snack på det, så ja, trevlig fredag.

Och för ovanlighetens skull tog jag en tripp till sjukhuset idag igen för yttligare ett blodprov. Men innan det tillringade jag dagen i skolan med ett sjukt dunkade huvud, så jag åkte hem samtidigt som mamma ringde och sa att vi måste in till sjukhuset igen. Så det blev ingen direkt vila-och-krya-på-mig-eftermiddag eftersom present till pappa skulle handlas och mamma skulle till tandläkaren. Så NU är jag hemma.

Precis slängt i mig nya huvudvärkstabletter som mamma köpte. Man ska tydligen ta de om inte alvedon/treo/ipren fukar så jag hoppas dessa gör det. Nu ska jag plugga, woho!



Jo jag lever


Tillbringade halva fredagen på sjukhuset och genomförde det värsta jag varit med om. Blev sängliggandes hela dagen och sedan kom min älskling och sov här. Gårkvällen tillbringades hos Oscar med han, Joel, Robin, Emma och Karin plus godis och Melodifestivalen. Vaknade id halv elva idag och några timmar senare skjutsade mamma iväg mig till Anton där jag var några timmar med hans släkt och firade honom och hans bror.

Mår inte sådär hundra nu för tiden och då får bloggen lida. Just nu gör mitt huvud mer än ont så pluggat har jag inte kunnat göra. Anton är på ingång och sedan sover han här, och vi får se när vi hörs helt enkelt.


Min fina jättesöta pojke!




Torsdgassnack


 

Till att börja med tänkte jag svara på en kommentar jag fick angående förra inlägget vad man gör om man inte ha Photoshop.
Glömde kanske det viktigaste av allt, på LBS får man en egen bärbar dator som används på lektionstid och där är alltså Photoshop och alla andra program instrallerat redan från början :)

-

Dagen idag har varit som vilken torsdag som helst, pluggade till engelskaprovet under engelskan och det gick väl sådär. Imorgon är jag ledig och ska till sjukhuset och lite sådär, känns jobbigt men ändå bra och vi får alltså se när vi hörs igen eftersom jag inte vet när jag kommer hem eller hur mitt tillstånd är när jag väl är hemma.

Snart ska jag få i mig lite mat och sedan drar jag vidare till min fina pojkvän som fyller 17 idag! Grattis igen älskling. Sedan drar vi hit och så sover han här. Pusshej.



Svar på tal - Medialinjen


Fråga från Emelie:
hej, jag har för mig att du går på media?
jag ska snart välja gymnasium och tänkte lite på media men skulle du kunna säga vad man gör på den linjen du går på? (:

Svar:
Japp, helt rätt. Jag går Medialinjen på LBS.
När det gäller just media har vi två ämnen, Multimedia och Medieproduktion. Skillnaden mellan dem är att Multimedia är med teoretiskt medan Medieproduktion är mer praktiskt, vill säga då man jobbar i Photoshop/Illustrator osv. och gör uppgifterna medan under de teoretiska lektionerna har man väl mer genomgångar.
Vi har inte ämnena var för sig utan valt att de liksom går in i varandra, så det är lite svårt att säga vad vi gjort i de olika ämnena.

Vi har jobbat mycket med att göra omslag i Photoshop, först ett valfritt dvd-omslag, sedan ett CD-omslag som vi skulle göra i en speciell genre och med en speciell stil kan man säga, och nu senast har vi fått i uppgift att göra bokomslag i olika genrer plus första textsida och textuppslag eftersom vi hållt på med typografi.

 

Vi fick tre uppgifter när vi höll på med färglära då vi först skulle beskriva känslor med färger, göra en färgcirkel och sedan analysera färger i olika filmer. Måste säga att färgläran och typografin varit roligast hittills, och jag tror det beror på att man lärt sig så mycket mer än att bara sitta och leka i Photoshop.

 

I början av första terminen så jobbade vi med en reklamkampanj i grupper, vi fick välja produkt och så var det vissa saker vi skulle ha med. Jag, Emma och Jennie valde att göra en film som vi spelade in trailer till och gjorde omslag och lite sådär.
Ett annat grupparbete vi höll på med i slutet av terminen var också ett grupparbete då vi slog ihop mediaämnena med engelskan, och vår uppgift var att spela in en kort film på engelska. Låter lätt men det var nog det ärsta jag gjort. Jag hatar verkligen grupparbeten.

 

Det är väl de uppgifter vi fått göra, sen har vi även haft smågrejer att fixa när vi lär oss nya program. I början av höstterminen gjorde vi till exempel en munk i Photoshop och vi har också fått göra stjärnor och planeter i InDesign, just för att lära oss.



Bortsett från mediaämnena läser vi också nu i ettan matte, svenska, engelska, samhäll, religion, idrott och så har vi läst datorkunskap förra året. Vi har även estetiskt val - animation/musik då jag valt musik.

Hoppas svaret var till hjälp (:





Lite rörigt


 

Hej med er. Inte hunnit blogga på hela kvällen men har faktiskt lite att skriva om,
plus att ett svar på tal ligger och väntar och jag har även tre "det här visste ni inte"-saker att skriva. Men det gör jag när jag får tid för nu är jag trött och har väldigt ont i magen, och godis är tydligen inte bra för magen har jag märkt.

Jobbade på under samhällen och blev lite smartare trots att det gick trögt, sedan hann jag inte mer än att komma hem innan Anton kom hit och hjälpte mig lite med matten innan jag blev sur och struntade i det. Har tydligen glosor imorgon också som jag bara hunnit kollat på lite. Sen ville jag har godis så nu är jag 80 kr fattigare. Och en hel godispåse tjockare.

Imorgon fyller min man 17 och efter den långa skoldagen beger jag mig hem till honom och sedan följer han med hit igen och sover här.
Men nu väntar sängen och hela nästa vecka känner jag att det är en hel del plugg att ta tag i, känns lite sådär med tanke på mitt mående. Ibland blir jag bara så trött på allting.



Hej onsdag!




Kom till skolan för inte så länge sedan, mådde riktigt skumt imorse men vid nio mådde jag bättre och bestämde mig för att ändå komma till skolan, så mamma skjutsade hit mig. Nu är jag bara otroligt trött trots mina 9 timmars sömn. 

Snart blir det lunch, sedan religion och samhäll efter det. Ikväll kommer min man och krigar lite matte med mig och jag ska slå in paket och duscha och äta innan dess. Vi hörs när vi hörs (:



Så sjukt trött


 

Tänkte slänga in ett godnatt-inlägg och berätta att jag är hur sjukt trött som helst och att jag har så ont i ryggen att jag tror jag dör. Är så opepp på idrott och samhäll i 3 timmar imorgon. Religion är okej faktiskt. Men inte resten. Anton kommer hit imorgon också, och jag måste slå in hans present innan det också, han fyller ju på torsdag! Hhi, hoppas han blir glad över vad han får...

Vi hörs imorgon. Godnatt.



Home sweet home


Nu är jag hemma! Pappa slutade vid halv tre så jag kunde åka med honom istället för att komma hem vid 4. Ganska skönt. dock betyder det mer tid till matteplugg och det är inte direkt något jag har lust med.

Svenskaföredraget gick inte bra över huvud taget, och resten av dagen har varit ganska okej fast jag varit sjukt seg. Min rygg går dessutom av plus att jag är yr, hoppas läkaren ringer snart. Dags att plugga. Hejs.


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm
f/1.4 - s1/800 - ISO 100

Här är två bilder från när jag fotade i söndags. De ser inte alls säskilt vintriga ut. Jag är vädligt fotosugen nu för tiden, dock är det kallt ute och finns inte så mycket att ta kort på... Så våren får gärna titta fram lite nu.





God morgon!


God morgon! Sitter i skolan nu men börjar inte förrän nio, valde att ta tidiga bussen för att jag skulle hinna kolla igenom föredraget lite innan vi börjar men jag har ju liksom inte gjort det än hehe. Jag är grymt trött och jag hatar mitt hår och är inte pepp på hundra miljoner timmar svenska.

Slutar vi halv tre och då ska jag hem och göra klart matten. Woho.



A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life