Skolstart




Tänkte blogga i morse innan jag drog iväg till skolan,
men eftersom vi har bytt bredband så har internet krånglat rätt mycket. Somnade vid elva igår kväll och vaknade pigg som aldrig förr vid kvart över sju trots att jag inte skulle upp förrän åtta. Kändes rätt onödigt men hoppas ändå att det är så hela året.

Som sagt, första skoldagen.
Träffades först i aulan som nu blivit vår nya matsal. Fått en massa papper och nya lärare och ska tillbringa sista två åren i de nya lokalerna och det känns bara allmänt bra. Knallade ner på stan med Jessica och Isabell och tog en fika på Hellmans ochuppdaterade varandra om våra liv och snackade skit ett bra tag. Nu är jag med Anton och ska redigera lite bilder medans han sover, bjuder på en dagens facelook tills vi hörs igen.




Måndagssnack




Var så sjukt länge sedan jag fotade naturbilder,
tänkte ta och gå ut och göra det nu bara för det men vädret ser inte så lovande ut. Känns som det kommer börja regna vilken sekund som helst. Har använt kameran alldeles för lite denna sommar, och i samband med att skolan börjar då även mitt normala liv sätts igång så ska jag verkligen försöka använda kameran mer till vardags.

Har förresten suttit med bloggen ett tag nu och ÄNTLIGEN så funkar det som inte funkat tidigare.
Känns superskönt. Nu är det bara lite småsaker kvar tror jag, får se hur jag gör. Är inte helt nöjd med allting. Nu tänkte jag fixa Greys åt Veronica så det finns på hennes dator när hon kommer hem, saknar henne jättemycket förresten! Helt tomt här hemma.



Flitig flicka




Vaknade runt kvart över nio i morse och har nu precis städat klart mitt rum.
Våtdammat, damsugat, bäddat rent och plockat i ordning småsaker och kläder. Känns otroligt skönt. Ska beställa lite grejer från internet och skicka tillbaka en sak och sedan kan jag bocka av allt jag skjutit upp. Ska försöka fixa bloggdesignen lite också men får se hur det blir med det. Vi hörs sen och så länge bjuder jag på en randombild.




Itchy Daze







Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/400 (1/250) / ISO 200




Bloggfan




Suttit och hållit på med nya bloggdesignen ett tag nu och efter många om och men så blir jag nöjd.
Och då funkar designen i Firefox och Explorer, men inte Chrome. Det här är det värsta jag vet och jag blir så sjukt irriterad. Varför kan inte alla webbläsare bara ha samma kodningcpsak? Eller varför finns det inte bara en webbläsare... Jag ska lära mig hur man gör egna hemsidor och totalt strunta i blogg.se. Fuck my life.

Anton kommer hit efter att han har varit hemma och ätit
och sedan ska vi se på film och doppa frukter i choklad. Sista dagen imorgon av sommarlovet och jag ska upp nio har jag bestämt, och dagen ska ägnas åt mitt stackars rum. Mamma har tjatat på mig heeeeela sommarlovet om att storstäda och damma och jag skjuter upp det till sista dagen. Bra gjort.



Typ En Festival




Godmorgon! Eller god middag.
Hade en trevlig går kväll och fotade så att minneskortet blev fullt. Sprang in i en röstlös efterlängtad Isabell flera gånger under kvällen! Träffade även en del annat folk vi var sociala med och efter att ha lyssnat på Itchy Daze och Chemical Vocation (<3) så bestämde vi oss för att åka hem. Bjuder på ett smakprov från går kvällen för nu ska jag spela sims. Puss!



A big me, 70års kalas och kvällsprat




Hej! Jag har nog vunnit första pris i "sämsta bloggaren".
Igår var jag på stan med mamma och införskaffade mig ett busskort till skolan och även en kajal och tre nagellack. Sedan drog vi oss vidare till willys och handlade till Morfars present eftersom han fyller 70 idag. Joel kom några timmar igårkväll också och imorse gick jag upp 8! Helt död satte jag mig i bilen med mamma och pappa mot Norrköping. Dock blev det varken mat eller fika för min del på grund att jag hade en hemsk värk i magen, som tack och lov är borta nu.

Har precis målat naglarna och tänkte ta och fixa håret lite innan jag tar bussen in till stan tillsammans med Anton.
Vi ska käka lite och sedan ska jag fota när banden spelas och sådär. Tror det blir en rätt bra kväll och håller tummarna för att vädret håller i sig.



Objetkivets förkortningar


Tänkte ta och försöka förklara vad förkortningarna på objektiven betyder. Till exempel vad bokstäverna här: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM faktiskt har för innebörd. Sånt kan vara bra att veta.

CANON
AF står för autofocus och det innebär att kameran kan ställa in skärpan själv genom att fokusera på motivet.

EF betyder att objektivet passar till alla kameror. Om det står EF-S så passar endast objektivet till kameror som 400D, 4050D, 40D osv. Du kan alltså inte använda ett objektiv där det står EF-S om din kamera har en annan fattning.

50mm står för hur mycket du kan zooma med objektivet, och eftersom det endast står 50mm så betyder det att objektivet är ett fast objektiv. Om du skulle ha ett objektiv där det står 70-200mm så kan du alltså zooma med det.

F står för kameran bländare och visar hur kort skärpedjup du kan få. Siffran som står (t.ex f/1.4, f/3,5-4,5) står för hur kort skärpedjup du kan få med objektivet. Ju lägre tal, desto bättre ljusmöjligheter vilket oftast är det man strävar efter.

L betyder att kameran anses ha bättre kvalitet än övriga kameror. L är förkortningen för Canons L serie. Många L-objektiv har också speciella tätningar mot vatten och damm.

USM står för UltraSonicMotor och betyder alltså att objektivet har en USM motor som gör att det fokuserar snabbare och tystare.

IS står för objektivets stabilisering och innebär att du lättare kan få bra exponering i sämre ljusförhållanden.

DO betyder att det är möjligt att tillverka mindre och lättare objektiv och samtidigt kunna behålla bildkvaliten. DO (Diffractive Optical) betyder att det innehåller teknik med diffraktiva optiska element.

NIKON
AF betyder att objektivet inte har autofokus och passar alltså bara till kameror med inbyggd autofokus i kamerahuset.

AF-S innebär att objektivet har en tyst autofokus och passar därmed till alla Nikonkameror.

DX betyder att objektivet endast passar till kameror med mindre sensorformat. (D50, D80 osv).

IF står för intern fokus och innebär att man fokuserar inuti objektivet utan att linsen rör sig.

VR är detsamma som Canons IS och har alltså hand som objektivets bildstabilisering.

ED innebär att objektivet tar bort kromatisk aberration och ger också bästa resultat när det gäller upplösning och kontrast samt att det blir bättre skärpa.

D betyder att du får bättre bildexponering.

Läs även:
- Hur ställer jag in vad?
- ISO, bländare och slutartid
- RAW vs. jpeg



Behöver er!


Okej, jag behöver verkligen er hjälp.
Behöver veta hur många av er läsare som använder er av Internet Explorer? Skulle uppskatta om så många som möjligt svarade på vilken webbläsare ni använder så jag vet hur jag ska fixa med nya designen.

Så, vilken webbläsare använder du?



Rise of the planet of the apes



Nyss kollat på den nya filmen rise of the planet of apes och rekomenderar den verkligen.
Helt sjukt hur smart apan faktiskt blir sen och ännu sjukare hur människorna faktiskt behandlar aporna. Blir så arg. Som ni ser, så var apan verkligen huuur söt som helst när den var liten. Ville typ hoppa in i filmen och sno den. Dock ser (och är) den rätt farlig ut när den blev äldre så njaa.. tycker i alla fall ni borde se den :)



Bloggkrångel och sänghäng




Inte haft särskilt stor lust att blogga idag,
men har suttit och försökt fixa min nya design. Löste problemet jag försökt fixa huuur länge som helst, och inser sedan att det bara funkar i firefox.. Jag blir så jävla sur. Så jag gav upp och har tillbringat dagen i sängen istället.

Skjutsade iväg Veronica till Skavsta förut eftersom hon åker till Spanien.
Och flyger precis just nu. Är så avis och håller tummarna för att hon får en toppenresa. Själv börjar jag skolan på tisdag och imorgon tillbringar jag dagen med mamma i stan, på lördag fyller morfar 70 så då ska vi dit och fira honom och när jag kommer hem blir det att dra in mot Typ En Festival med Anton, söndag är oklar och på måndag ska jag storstäda mitt rum. Skulle hellre ligga och pressa i solen i Spanien.



Hur ställer jag in vad?


VAD ÄR SLUTARTID OCH BLÄNDARE?

Slutartid är tiden som slutaren på kameran är öppen då kameran alltså låter ljuset komma in.Kort slutartid (1/500, 1/250 osv) betyder att kameran släpper in ljuset i en femhundradel/tvåhundradels sekund vilket gör att bilden fryser fast.
Lång slutartid innebär alltså motsatsen till kort, ju högre slutartid du använder desto mer "rörelse" blir det i bilden.

Bländaren har också med ljuset som kameran släpper in att göra. En stor bländare (1.4, 2.2) ger ett kort skärpedjup, vill säga att skärpan i bilden fastnar på motivet och ger suddig bakgrund medan en lägre bländare (9, 14) gör att hela bilden, inklusive bakgrunden, blir i fokus och får skärpa.

HUR STÄLLER JAG IN VAD?
Om du vill att kameran själv ska välja slutartiden och bländaren som passar i det ljuset du fotar i, så väljer du inställningen "P".

Om du vill hantera bländaren själv, men att kameran själv väljer slutartiden - så väljer du inställningen "Av". Den här inställningen använder jag mig av eftersom att jag har problem med att få in slutartiden rätt, därför tycker jag det är lättast att kameran fixar det åt mig.

Om du vill ställa in slutartiden själv, och vill att kameran ska ställa in bländaren åt dig så använder du dig av inställningen "Tv" och om du vill ställa in både slutartiden och bländaren själv, vill säga fixa inställningarna manuellt, så använder du inställningen "M".



Läs även:
- ISO, bländare och slutartid
- Använd rätt skärpedjup
- RAW vs. jpeg



Typ En Festival





Godkväll! Skrev egentligen godmorgon först... känner att jag börjar bli rätt trött.
Har suttit och försökt fixa lite med bloggen men inte kommit så värst långt, och fastnade till slut på hemsidan om Typ En Festival som är nu på fredag och lördag, insåg att Chemical Vocation kommer! De är typ världsbäst och jag ska verkligen försöka knäppa några bilder på de och Itchy Daze. Anton joinar mig och jag ser fram emot lördagkväll.

Anton bad om några bilder från förra året då Adept spelade,
insåg nu att jag hittade ytterligare två bilder som blev lagom bra och med lite omredigering så blev det resultatet ovanför. Nu ska jag fota, till vad lär ni märka sen. Pusshej!



Fresta och fönstershoppande





Hello guys! Är nu hemkommen efter en fet lunch, parfymtestande och fönstershoppande.
Vi knallade upp till Fresta och mättade våra magar och pratade jag vet inte hur länge. gick runt i affärer och glodde och sådär och jag insåg hur mycket jag verkligen vill ha. Pappa hämtade upp mig för ett tag sedan och är nu hemma.

Ska nog försöka få till bloggdesignen och lite annat ikväll,
tror en sådan knuff behövs om jag ska få blogglusten tillbaka.



Godmorgon onsdag




Joel kom hit igårkväll och vi halvsov och var sociala.
Minns verkligen inte när jag var så trött senast, var helt seg i huvudet verkligen. Ställde klockan på 11 idag men vaknade tio minuter innan, har nu fixat mig och ska snart knalla till bussen och ta en fika med Kajsa på stan. Sedan ikväll blir det att grilla och umgås med Veronica sista kvällen innan hon åker till Spanien i en vecka. Hur avis?! Jag vill ocksååå.

Är så jävla vattenberoende bara för att vi inte har haft rent vatten förrän idag.
Fick kriga mig igenom dagen med Loka men nu så kan jag leva igen. Tar i alla fall med mig kameran till stan så om jag har tur knäpper jag nog några bilder, så länge får ni en dagens facelook-bild tagen med min kassa mobil.



Gorgeous in green #2





Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Veronica Eriksson
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/800 (1/640) och ISO 100




Bakishäng




Kan knappt hålla ögonen uppe efter drygt tre timmars sömn sammanlagt,
men kvällen i sig var okej och det fanns en del roliga stunder i alla fall. Är död idag och har nog aldrig varit så åksjuk i hela mitt liv, ska aldrig mer åka buss från Gnesta. Vill egentligen bara sova men vet inte om Joel kommer hit om någon timme.

Är ensam hemma just nu eftersom mamma, pappa och Veronica är iväg
och stämmer av allting inför Veronicas Spanienresa, och jag har grymt tråkigt och funderar på att ta och se några Scrubsavsnitt. Är chips- och Mc Donald's sugen som bara den men vågar inte riktigt äta något ändå. Förlåt för kass bloggning men har ingen som helst lust,
bjuder på en gårkvällens facelook tills i hörs igen.




Visste du?




Jag har varit/är allergisk mot myggor.
Kanske låter helt sjukt, men mina myggbett, framförallt när jag var liten, blev bokstavligt talat 5 gånger bredare än ett vanligt och oftast jättehårt. Mina myggbett svullnade alltså upp rätt rejält och jag tillbringade en hel del på sjukhus under vissa somrar. Nu för tiden är det rätt okej, vissa blir lika stora som när jag var mindre men jag slipper sjukhusbesök varannan vecka i alla fall.

Jag har varit med i en bilkrock.
Eller ja, det var en onykter moppeförare som körde på fel sida i en kurva där mamma, jag och Veronica kom körandes, vilket gjorde att han körde in i oss och flög upp på motorhuven. Hans kompis var också med med drog iväg, och killen som körde in i oss klarade sig men lyckades också smita efter ett tag. Det var rätt läskigt och jag tror jag var runt 12-13 år då.

Mitt favoritdjur är grodor.
Tror jag var runt 8-9 när jag just fastnade för grodor, och jag kommer ihåg att när vi flyttade hit (då jag var 9) så hade jag tavlor på färgglada grodor på väggarna, en massa grodporslins skulpturer eller vad man ska säga på hyllor och möbler, och jag hade även grodgosedjur. Nu är jag väl inte lika förtjust i dem men skulle fortfarande säga att de är mitt favoritdjur, och jag gillar fortfarande att ha skulpturerna framme och sådär.




Gorgeous in green




Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Veronica Eriksson
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/320 (1/500) och ISO 100




Pippifågel




Titta vad som satt så fint på en liten gren utanför altanen. Hann ta ett kort innan den flög iväg. Vaknade i alla fall vid 11 idag och Anton kom hit vid 12 och drog nyss. Nu ska jag ta hand om kläderna i mitt rum, duscha och sedan redigera lite bilder hade jag tänkt. Imorgon ska jag städa rummet och sedan blir det fest. Resten av veckan är oklar men ska nog in på Typ en festival i helgen och sedan är det ju faktiskt skola på tisdag. Ska nog börja lägga mig innan 1 och gå upp innan 11 hädanefter.



Godnattinlägg




Slänger in en dagensbild på mig, såhär såg jag ut under förmiddagen idag.
Tycker man ser så mycket somrigare utan smink än med. Precis tryckt i mig lite tacos och är helt dömätt och huuur varm som helst, ska ta och byta om, sminka av mig och sedan hoppa i säng framför Greys. Godnatt!



Smakprov




Hemkommen efter ungefär en timmes fotografering och bjuder därmed på ett smakprov.
Ljuset blev så fantastikst bra trots att vi var i skugga och utan reflexskärm. Nu har jag en hel del bilder att redigera och sedan visa er, på både Veronica och mig faktiskt. För en gångs skull.

Ska hoppa in i duschen nu tror jag innan jag försöker redigera klart så mycket som möjligt.
Har dock världens huvudvärk så får se om jag ens har lust med det. Ska frossa i rulltårta och kakor framför Greys också, mmm!



Fotodags





Här är örhängena jag köpte, 3 par för 50:- tycker jag är rätt okej. Mina vita vanliga pluppar börjar göra sitt så kände att jag behövde nya och satsade därmed på silver.

Nyss fått i mig lite spaghetti och köttfärssås och ska nu slänga kameran runt halsen
och fota några bilder på Veronica. Ska försöka ta så många som möjligt så jag har något att visa er hädanefter och ska även uppdatera några inlägg. Sedan får jag väl se vad kvällen bjuder på.




weheartit




Glömt berätta för er att jag skaffat mig ett weheartit-konto. Var några veckor sedan jag gjorde det och nu först börjar jag komma igång, tänkte i alla fall att ni vill veta vad som inspirerar mig så kan nu ju alltid ta att följa mig där :) Klicka på bilden för att komma till my heart, annars är mitt användarnamn alexandraeriksson.



Stadstripp och eftermiddagsfika





Tog som sagt ettbussen in till stan med Anton
och jag inhandlade en mascara och örhängen innan vi mättade våra magar med lite Mc Donalds. Kom hem runt tre då farmor och farfar var här så senaste tiden har jag varit social med dem plus resten av familjen.

Nu ska jag ta och kolla igenom en massa bilder de hade med sig från när jag var liten,
och sedan lär jag väl märka om Joel kommer hit. Vi hörs sen!



Lördagsmorgon




Godmorgon! Blev inget filmtittande igår, utan vi kollade på Greys Anatomy istället.
Hehehe. Det är bättre än Star Wars. I alla fall så vaknade jag vid 11 idag och ska snart in till stan i max en timme för att få med mig en mascara hem innan farmor och farfar trillar innanför dörren. Skulle träffat Joel idag och vet inte hur det blir med det eftersom jag inte får tag på honom. Bussen går om 15 så ska kila nu, pusshej!



Nyinköpt kärlek





Hemkommen för ungefär en timme sedan med denna kärlek.
Spanat in väskan hur länge som helst och idag blev den min, precis lagom stor. Jag älskar den. 299:- gick den på.

Har precis ätit lite och duschat,
ska nu torka håret innan Anton kommer hit. Vi kanske hörs ikväll annars slänger jag in något inlägg imorgon.



En dagens och ett hejdå



Svart kofta Gina Tricot / Mönstrat linne Cubus / Mörkblå jeans JC / Svart skinnväska Åhlens

Godmorgon! Blev rätt sen igårkväll också och mamma väckte mig vid tolv idag,
har precis gjort mig klar och ska stoppa något i magen innan vi drar iväg mot stan. Slänger in en dagens lite snabbt också och så hörs vi ikväll. Puss!



Tiden springer iväg




Den här dagen har gått äckligt fort verkligen.
Helt plötsligt var klockan halv fyra liksom. Anton kom hit i några timmar i alla fall, vi bakade kladdkaka med eget recept och den blev faktiskt god, sen har vi kollat på Greys och innan jag följde honom hem så knäppte jag lite kort.

Nu ska jag nog leka lite med designen
och imorgon ska jag in till stan med Veronica och efter det blir det Star Wars-marathon med Anton, haha! Har bestämt att jag i alla fall måste se någon innnan jag dör. Pusshej!



A handsome country girl #4


Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Veronica Eriksson
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/2000 och ISO 100


Hejsan och förlåt för att jag inte bloggat. Men jag har inte haft någon lust alls. Tillbringade första timmarna av gårkvällen hos Anton och sedan åkte jag hem och såg på Greys och somnade inte förrän 3. Idag har jag bara ätit Mc Donalds och fixat klart Veronicas ursnygga design. Håller på med en till mig också som är i samma struktur som hennes, men min kommer upp när hösten börjar trilla in.



in the woods #5



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/80 / ISO 100




horses #4



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 2.2 / Slutartid 1/4000 / ISO 100

Här är de sista bilderna på hästarna, och på alla djurbilder över huvud taget nu för övrigt. Har också börjat gilla den sepiafärgade tonen på bilderna mer och mer vilket ni kanske märkt på bilderna på Veronica också. I alla fall, godmorgon. Nyss kom det världens buller och antar att vädret idag består av regn. De enda planerna idag är att slinga mitt hår när mamma vaknat och sedan träffa Anton när han slutat. Får dessutom se hur fotograferingen imorgon blir på grund av vädret. Jag hatar att vädret förstör allting.

Pappa och Veronica är ute på Skavsta och när de kommer hem tänkte Veronica och jag ta en powerwalk, om vädret tillåter det vill säga. Vi hörs sen!



Godnatt och sådär




Tillbringat de senaste timmarna med Joel
och vi har mest snackat utan att komma fram till något vettigt. Nu har jag ont i magen och ska ha filmmys med Veronica tillsammans med popcorn och melon, puss!



Byebye for a while




Nu ska jag kila ner mot bussen och möta Joel.
Slänger in en facelook så länge. Imorgon ska mitt hår bli ännu ljusare, och sedan får det nog vara nog med slingor. SÅ blond vill jag inte bli. Annars ska jag träffa Anton imorgon när han slutat jobbet, på torsdag blir det förmodligen att fota om vädret är på rätt humör och på fredag ska jag in till stan och införskaffa mig en ny väska tillsammans med Veronica. Hörs nog ikväll, kanske, puss och hej i vilket fall.




Vinnarna har dragits!



Ni kommer väl ihåg tävlingen om ett valfritt iPhoneskal från Mirabling.se?

Nu har jag dragit vinnarna och det blev Amelia och Moa!
Skulle egentligen väntat tills den 15e men det har stått still ett tag så lika bra att få det gjort.

Amelia valdes slumpvis och jag valde Moa på grund av hennes motivering som löd:
Jag skulle vilja vinna och ge bort det här skalet till min storebror. Under sommaren har han hjälpt mig igenom jobbiga saker och skyddat mig som aldrig förr! Skulle vara kul att kunna ge honom det som ett litet tack för att han är bäst :)
Det är ju vad syskon är till för, hoppas din bror blir glad.

Grattis tjejer!
Kolla eran mail.



Rastlöst och regningt




Här får ni en bild på skjortan jag köpte på Cubus i söndags för endast 79:-.
Behövlig. I alla fall så är vädret sjukt tråkigt, det regnar om vartannat och jag har en väldig lust att fota vilket inte går så bra nu. Sedan vi hördes sist har jag smällt i mig lite kladdmuffinssmet eftersom mamma bakat, mina planer med att storbaka gick inte så bra eftersom vi inte har allting hemma. Efter många om och men så kommer Joel hit vid 6 i alla fall, så både bussar och tåg går som vanligt från Gnesta nu eftersom de båda bomberna var falska. Vem gör ens sånt?! Trött jag blir.

Aja, jag ska i alla fall försöka slänga ihop ett lite roligt inlägg. Om jag orkar vill säga. Hehe. Vi hörs sen.




A handsome country girl #3


Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Veronica Eriksson
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 2.2, slutartid 1/4000 och ISO 100




Storfrukost




Har nyss slängt i mig en storfrukost för att vara jag.
Yoghurt med puffar, ett glas juice och två rostade mackor. Eller det blev en och en halv, men ändå - rätt bra för att vara jag. Vet förresten inte om Joel kan ta sig hit över huvud taget eftersom att halva Gnesta är avspärrat på grund av misstänka bomber. Känns bra. Verkligen.

Så dagens planer är.. inga än så länge.
Tänkte baka lite senare, antingen vaniljbullar med vaniljklet i (vet aldrig vad de heter) eller munkar. Sedan tänkte jag fota kläderna och även slänga ihop ett inlägg om vad man kan fota när man har tråkigt.



in the woods #4


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/80 / ISO 100

Godmorgon! Fick chansen att sova några extra timmar i morse och har alltså precis vaknat. Tillbringade gårkvällen framför Greys och tog även en PW på 4,5 km innan jag hoppade in i duschen och bäddade rent i sängen, och sedan såg jag sista avsnittet innan jag somnade. Om ungefär 3 timmar kommer Joel hit och vi får väl se vad vi hittar på.



horses #3


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 2.2 / Slutartid 1/4000 / ISO 100

Jag är verkligen urkass på att blogga nu för tiden. Men åkte som sagt in till stan i morse med familjen och efter 40 minuter var vi på väg hem igen. Sedan dess har jag bara legat i sängen och jag mår verkligen inte bra idag. Känns som att jag ska svimma/spy vilken sekund som helst så jag vill egentligen bara slippa den här dagen. Imorgon kommer i alla fall Joel hit, på torsdag har jag en fotografering inbokad, fredag blir det kanske stan med Veronica och resten av helgen är fortfarande oklar. Ska döda de kommande timmarna med de sista avsnitten av Greys, puss!



A handsome country girl #2


Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Veronica Eriksson
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 2.2, slutartid 1/4000 och ISO 100




in the woods #3


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/100 / ISO 100

Godmorgon! Klockan är bara kvart över 10 och jag gick upp för 20 minuter sedan och är redan klar. Ska slänga i mig lite frukost och sedan borsta tänderna innan vi rullar in mot staden. När jag kommer hem ska jag sova för jag somnade sent inatt och är död idag. Hörs sen!



A handsome country girl


Fotografering och Redigering: Jag / Modell: Veronica Eriksson
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 2.2, slutartid 1/4000 och ISO 100




Söndagskväll




Stått och skurit frukter så nu blir det fruktsallad och Greys
tills jag tröttnar och sedan ska jag hoppa in i duschen innan jag ställer klockan på halv tio och dejtar kudden.



in the woods #2



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/400 / ISO 100




Användbar goodiebag



Tänkte slänga in ett inlägg och tipsa om en tävling
hos thejuicytails där du kan vinna allt på bilden för ett värde av 1000kr. Hur bra? Chansen att vinna kanske inte är sådär jättestor med tanke på antalet deltagare, men absolut värt ett försök.

Klicka här eller på bilden att komma till tävlingen!
Tävlingen avslutas imorgon så här är sista chansen.



tvtittande




Tillbringade gårkvällen framför Greys Anatomy och framför Paris Hiltons new BFF idag.
Vad händer med mig? Anton och jag har gått upp 13 kilo var efters godiset igår också och idag känner jag mig hur seg som helst verkligen. Ska snart få i mig min frukost, lunch och middag för idag och sedan ska jag försöka knäppa lite bilder för en gångs skull. Tänkte visa er hur fin min kalender blev också och så har jag ju skjortan och linnet från igår att visa.

Imorgon ska jag in till banken
(låter otroligt vuxet så får nog några vuxenpoäng faktiskt) och fixa id-kort plus något annat som jag inte riktigt har koll på och söndagskvällen tillbringas med min nya bästisar, herr annanas och fröken melon plus en massa Greys! Ibland älskar jag segis-dagar.



a country cat #4



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/12000 och ISO 100




Nyköpings Festivaldagar




Inte haft tid att blogga alls förrän nu,
men igår var jag i alla fall inne i stan vid 6 tillsammans med Joel, Kajsa och Elsa och sedan mötte vi även upp Max och Pontus och tillbringade kvällen gåendes på karnevalen och åkandes i karuseller. Det var rätt trevligt trots att jag inte mår särskilt bra nu för tiden. Åkte hem tidigare än väntat eftersom det var segt och tråkigt och sedan låg jag och pratade i telefon till 3 innan jag somnade.

Idag har jag tillbringat dagen i stan med Anton,
vi gick och kollade en himla massa och sedan fick vi båda med oss två varsinna klädesplagg hem. Visar er bilder i veckan. Vi gick till bron efter det och kom hem för ett tag sedan.



sara och tomas #8






Fotografering och Redigering: Jag / Modeller: Sara & Tomas
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 3.5, slutartid 1/400 och ISO 100




horses #2




Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 2.2 / Slutartid 1/4000 / ISO 100




stadstripp




Drog en sväg till stan med Veronica
och fick med mig skorna på bilden hem och även ett par gråa jeansshorts. Kom hem för ett tag sedan och har nyss slängt i mig lite kycklingsallad och mår för tillfället inte särskilt bra alls. Svimfärdig och allmänt seg. Ska lägga mig och sen några How I Met Your Mother avsnitt tänkte jag och hålelr väl tummarna för att jag mår bättre senare. Puss!



Where I live




Läste Linafotos inlägg och blev inspirerad av att testa att göra samma sak,
så jag gick nyss ut och knäppte några bilder och fick fram det här resultatet. Tycker det var en kul idé och absolut ett bra fototips när man vill leka lite med vinklar, eller bara ett roligt tidsfördriv om man är rastlös.

Förlåt för att jag inte är så pepp på det här med att blogga nu för tiden, försöker så gott jag kan men har verkligen ingenting vettigt att skriva om. Bilder har jag däremot massor av men vi får se hur det blir med bloggandet nu.



lilla morris #2



Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Inställningar: Bländare 1.4, slutartid 1/30 och ISO 100


Hej! Nu är jag hemkommen efter tre hur bra dagar som helst. Mötte upp Kajsa i måndagskväll och det blev donken, en massa film och Ben & Jerrys innan vi la oss på kudden. I går drog vi ner på stan eftersom jag skulle möta upp mamma, pappa och Veronica angående bank- och idkort. Fick med mig en klänning hem också! Sedan åt vi Mc Donald's igen, haha, och åkte sedan till Elsa och vidare till hennes nya lägenhet innan vi bestämde oss för att ta nästa bästa buss till Jogersö där vi tillbringade några timmar innan vi drog hem igen.

Idag har Kajsa och jag tillbringat dagen på Jogersö och nu är jag äntligen hemma. Är helt slut verkligen och har bränt sönder hela min stackars rygg. Ska ligga och dö hela kvällen och börjar leva imorgon igen. Puss!



in the woods



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 1.4 / Slutartid 1/1250 / ISO 100




horses



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
Bländare 2.2 / Slutartid 1/4000 / ISO 100

Hej och godmorgon! Jag somnade vid ett igår och mamma väckte mig halv tio i morse, men jag gick inte upp förrän en timme senare. Vid 11 stod jag i alla fall och målade och blev klar för ett tag sedan. Stod på stege också och mamma hade råkat hälla i alldeles för mycket färg i hinken vilket gjorde det svårt för mig att få tag i den när jag skulle ner igen. På något sätt trampade jag snett, stegen vinglade till och jag fick hela färgburken över mig, på gruset och på väggen. Kanon. Det kunde gått rätt så illa om det var jag som ramlade.

Nu ska jag slänga i mig någon lunchaktigt och sen gå ut på en powerwalk innan jag hoppar in i duschen och sedan börjar packa.



sara och tomas #7




Fotografering och Redigering: Jag / Modeller: Sara & Tomas
Utrustning: Canon EOS 1000D + Canon EF 55-200 f/4.5-5.6 II USM
Inställningar: Bländare 2.2, slutartid 1/100 och ISO 400




A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life