Greyland







Canon EOS 1000D + Canon EF 55-200




Just nu: Gossip Girl!


Just nu sitter jag framför tv:n, vilket jag gjort hela kvällen, och nu är det Gossip Girl som rullar. Slängt i mig en massa Ben & Jerry's förut också och nu ska jag ta tag i en ny design. Jag är omöjlig när det gäller designer, blir konstigt nog aldrig nöjd. 

Imorgon kommer världens bästa Kajsa hit och vi ska ha det awesome.
Förövrigt ska jag nog ta och klippa mig under lovet, jag måste göra något åt mitt kaos till hår.




Få till bokeh


VAD ÄR BOKEH?
För er som inte vet vad bokeh är, så får man fram det bäst när du fotar bilder med lövbakgrund där ljuset kommer igenom löven på de delar där inte fokusen ligger.

HUR FÅR JAG TILL DET I MINA BILDER?
Ju kortare skärpedjup du använder, desto större chans har du för att få bokeh. För att lyckas få bäst resultat ska du alltså använda dig av så lågt bländarantal som möjligt (1.4, 1.8, 2.5). Eftersom bokeh har med bändaren att göra, så har faktorerna brännvidd och avstånd stor betydelse. Som ni ser på porträttexemplen här nere så har den nedre bilden kraftigare bokeh än de två övre, och det beror på avståndet. Ju närmre du står, desto kraftigare blir bokehn.

Bokeh piffar till dina bilder enormt och det gör att porträttbilderna ser mer professionella ut plus att de blir hur mycket snyggare som helst med de runda ringarna i bakgrunden.





Läs även:
- Använd rätt skärpedjup
- Komposition
- ISO, bländare och slutartid
- Objektivets förkortningar



3 saker du inte visste



Jag hatar russin.
När jag var mindre kunde jag sitta och proppa i mig russinpaket efter russinpaket, men sen växte jag väl upp och insåg hur äckligt det är. I alla fall så äter jag det inte över huvud taget och petar bort vartenda russin i lussebullarna.

Jag sover nästan alltid med toffs.
Det beror på att jag hatar att vakna med håret överallt och att jag tycker det är väldigt obehagligt med håret liggandes och kliandes i nacken och uppsatt hår underlättar! :)

Jag kan inte sova utan en klocka i närheten. Jag måste alltid ha en klocka i rummet eller bredvid mig när jag sover. Jag skulle få panik om jag vaknade mitt i natten och inte hade någon aning om var klockan var.



Ny dator


God morgon! Sitter just nu vid min stationära dator som pappa fixade igår, den har varit sönder och efter att pappa försökt med allt så var der processorn det var fel på. Kände att jag bara behövde kolla om den fungerar och så. Jag är väldigt ovan med dessa tangenter, höhö.

Anton kom i alla fall runt halv tio och vi låg och glodde på tv och var hur trötta som helst. Joel och Pontus ringde 7 gånger under kvällen också, jag svarade dock bara två gånger på deras babbel om i stort sett samma saker. Sedan somnade Anton vid ett och jag låg och vände på mig i en timme innan jag också somnade. Vi vaknade vid halv tio och nyss ätit frukost och nu får vi se vad dagen har att bjuda på :)



Bakning


Inte gjort något alls hela kvällen.
Men nyss fick jag för mig att baka vilket jag gjorde, kolakakor blev det. Det tog dock ingen tid alls så nu har jag inget att göra igen. Och bilderna jag tog blev kassa pågrund av kasst ljus. Jag är väldigt trött och nu ska jag fördriva tid tills Anton kommer någon gång runt 10. Vi hörs.





Redan kvart över tre?!


Farmor och farfar kom hit vid ett och åkte nyss,
och klockan är redan kvart över tre? Den här dagen har gått sjukt fort. Vi fikade i alla fall och kollade på bilder de tagit från när de var på Malta. Kvällen för min del blir nog väldigt händelselös, lika bra det med tanke på min huvudvärk som trängt sig in under dagen.




Red and green





Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm
@ f/3.5 - s1/100 - ISO100




Godmorgon!




Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm
@ f/2.5 - s1/400 - ISO200

Anton och jag degade hela kvällen igår och sedan somnade vi med tv:n på och oborstade tänder. Jag kommer inte ens ihåg hur, att eller när vi somnade. Sedan vaknade Anton vid 5 och väckte mig och då insåg jag att tv:n fortfarande var på. Vi somnade om och vaknade tusen gånger och sedan vaknade vi vid nio igen och åt frukost en timme senare.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Farmor och farfar kommer runt ett och annars ska jag väl bara ta det lugnt.






Gående eftermiddag


Nyss knäppt några kassa bilder på bokhyllan,
hatar ljuset i mitt rum som alltid tränger sig in av mina lampor när det blir så mörkt ute. 

Vi slutade vid två och tanken var att jag skulle tagit halv tre bussen hem, men jag upptäckte att jag inte hade mina nycklar med mig och förmodligen glömt dom på något sätt någonstans. Så då ringde jag Veronica och gick upp till Nico för att få hennes eftersom jag trodde hon slutade senare vilket hon inte gjorde. Väl där så hittade jag mina nycklar i väskan... Jag har flyt. 

Jag gick och mötte jag Anton, och vi satte oss i en busskur och väntade på bussen då hans mamma körde förbi och plockade upp oss och sen åkte vi hem till honom.
Pappa hämtade mig och sedan hämtade vi mamma som varit på Stockholmsmässa hela dagen och hade lite pennor och skit med sig hem. Jag hann duscha och äta innan Anton kom och nu ska vi glo på tv. Vi hörs nog imorgon (:








Lite bloggfix



Har suttit och lekt och fixat en massa med mina kategorier som ni kan se om ni bläddrar ner lite :) Har även förberett 3 fototips och lagt till lite nya fotobloggar bland mina länkar. Sedan har jag även fixat lite annat och kollat igenom en massa bloggar. 

Nu kurrar min mage sjukt mycket och vi slutar om ca 30 min och då ska jag äntligen hem.



Ingen bloggning


Bloggade aldrig igår och det har sina orsaker.
Var inte hemma förrän halv 7 och dessutom lämnade jag datorn i skolan så jag slapp bära på den hela dagen

I alla fall så slutade vi tidigare och Anton stod utanför skolan och väntade på mig,
vi gick ner till stan tillsammans och när vi sagt hejdå så mötte jag mamma och det blev jackletande.Hittade en massa fina, och alla var för stora eller för små, ingenting fanns i storlek 36 eller S.... Surt.
Mötte i alla fall upp Kajsa runt halv fyra och efter att vi vart hemma hos henne ett tag gick vi till Mc Donald's eftersom hon var hungrig och hon bjöd mig på en glass. Efter det hittade hon skor och köpte upp hela Nyköping medan jag gick runt där och inte hittade något alls. Det blev grymt mycket snack vilket var väldigt behövligt från bådas sida. Vi hade en väldigt trevlig dag helt enkelt.

Nu sitter jag i skolan och har media och slutar runt två.
Senare ikväll ska jag träffa Anton och det är äntligen lov! Och då lovar jag er nästan bättre bloggning och jag ska fota a lot så jag har något att visa er. Fototips ska fixas och så ska jag försöka komma på lite roliga saker att skriva om. Vi hörs ikväll! :)



Byyyye




Vi åkte till Intersport och skulle kolla på jackan mamma tipsade mig om,
men nej den satt inte bra och var inget att hurra för. Så innan jag träffar Kajsa imorgon så möter jag mamma på stan så kollar vi lite då istället. Vi drog vidare till Rusta i alla fall för jag ville ha tuggummi, och där träffade jag även på Max som tyckte vi skulle ses på lördag.

Nu ska jag i alla fall duscha och glo på tv hela kvällen och tycka synd om mig själv. Jag mår inte särskilt bra just nu och jag har ingen aning om varför.





Hemma och iväg!


Nu är jag äntligen hemma! Sista lektionen var media och den höll på i evigheter kändes det som, 3 timmar är lite väl segt. Jag, Jennie och Marcus översatte texten vi skrivit och så satt vi mest och snackade om annat. 
Vi fick tillbaka datorkunskapsprovet, och jag lyckades snacka till mig ett litet poäng och därav fick jag MVG! :) Annars har det varit som vanligt, äcklig mat och sådär.

Nyss ätit och nu ska jag och mamma åka och kolla på jacka, dessutom har pappa köpt bokhyllan idag som sätts upp i helgen. Imorgon ska jag äntligen träffa Kajsa som jag inte sett på evigheter och på fredag ska jag umgås med min pojkvän vilket jag inte gjort sen i söndags, och sen är det LOV! Dock har jag matte att göra och samhällskunskapen tänkte jag försöka bocka av. För övrigt är allt awesome! :)




Dripdrop












Ägnat till Joel


Eftersom min bästa vän Joel är ledsen för att det är för lite om honom i min blogg så nämner jag honom nu.

För övrigt har vi nyss haft matte då jag inte gjorde något alls.
Snart är det datorkunskap och sedan media hela eftermiddagen. Jag är hungrig och trött och efter skolan ska jag och mamma åka in till stan och kolla jacka lite snabbt eftersom jag fryser ihjäl i den jag använder nu. Så det behövs.

Vi hörs nog senare någon gång.



Död rygg.. igen


Hello! Jag fotade min kamera + objektiv förut, resultaten ser ni här då jag också uppdaterade det lite. Också fixat Jospehines design och hon ville ha sin header liknande min så det blev en liten enklare verision. Jag tror jag dessutom vet hur min "vinterdesign" ska se ut, hehe. Så nu vill jag ha snö så jag kan fota :)

Nu är min rygg död eftersom jag suttit som jag gjort framför datorn hela kvällen. Bokhyllan ska pappa köpa till helgen, men mamma kom hem med ett par mysiga sockor till mig. Det är alltid bra. Nu ska jag fixa lite och sen blir det Desperate Housewives. Puss och godnatt.





Smyckbokeh







Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm




3 saker du inte visste




Jag är beroende av lypsyl.
Nu för tiden kan jag inte gå utan lypsyl någonstans. Jag kan vakna mitt i natten och verkligen måste ha lypsyl. Helt sjukt. 

Jag tycker inte om att jobba med grupparbeten. Även fast jag tycker det är kul att jobba med andra, så tycker jag det är svårt att jobba i grupper med olika uppgifter. Jag har lätt för att liksom se olika lösningar och göra så att alla får komma med sin åsikt och sådär, men jag vill helst göra allting på mitt sätt även om de jag jobbar med kan vara hur mycket bättre än mig som helst på vissa saker. Jag tycker helt enkelt om att få saker och ting gjort så som jag vill ha det. Dålig egenskap antar jag.

Jag är grym på att överreagera. Även det är en dålig egenskap och även om det handlar om något väldigt oseriöst som egentligen ska vara roligt kan jag överreagera och sedan bli lite smått irriterad på grund av något någon inte ens menat ska vara illa. Tror att folk som vet om det tycker det kan vara ganska jobbigt ibland.



Kvällens att-göra


Tänkte slänga in ett litet hej bara. Resten av skoldagen har varit bra och det blev lite bloggfix under engelskan eftersom jag inte hade något att göra. Musiken sista lektionen var väldigt rolig då det blev mest skratt genom frågorna vi skulle göra och när vi väl slutade så väntade jag och Melina på bussen i år medan vi diskuterade skolan som aldrig förr.

Nu är jag hemma,
och jag fick ett sms av mamma på väg hem då hon skrev "duka för pizza" så kvällens mat är goooood. Sedan ska jag fixa en massa bilder och upptadera några inlägg och jag har även lite fototips på lager och för att göra klart det behöver jag en moddel (Läs: Veronica).
Dessutom ska jag fixa Josephines header ikväll och om mamma och pappa kommit hem med en slags bokhylla till mitt rum efter att ha varit och kollat på det så om den är köpt har jag lite att fixa i mitt storstädade rum också. Instuderingsfrågorna får vänta. Hejs!


Lite grönt i denna dystra, med tråkiga utfyllnadsbilder, tillvaro.




Oförberett samhällskunskapsprov


Yes, ni ser ju överskriften.
Som tur är fick vi ca 30 minuter att läsa 7 sidor i boken på vad som skulle komma, men när vi väl fick provet hade vi inte ens behövt läsa allt. Dessutom var det inte särskilt svårt men jag tror att jag missade något på några fråga. Jaja, inte hela världen :)

Snart, eller snarare sagt om en timme typ, är det dags för engelska,
och då ska vi väl förmodligen fortsätta med filmerna. Dock är varken Jennie eller Janet här och Jennie har allt på sin dator så det blir nog lite svårt för mig och Marcus att fortsätta. I alla fall så är det musik sista lektionen och sen tar jag en buss hem och när jag kommer hem har jag ingen aning om vad jag ska göra. Får se om jag orkar kriga med instuderingsfrågorna. Vi hörs!



Möblering


Fick ryck när jag kom hem och ville börja möblera om i mitt rum, men när det väl var gjort insåg jag hur dåligt det blev och fyttade tillbaka allting. då blev det en storstädning istället och nu har jag rensat och tagit bort allt gammalt i kartonger som ska sparas. Inte alls orkat sitta vid datorn idag så smhällskunskapen blir gjord imorgon istället. Nu ska jag andas och glo på tv och hoppas på att jag somnar bums. Hörs imorgon, godnatt. 
 


Och jag bjuder på en bild med rufskalufshår bara för blidlöshetensskull :)





Multimedia


Hejdär! Har just rundat av medielektionen.
Snackade med Martin förut om mitt betyg och det ser awesome ut. Jag, Emma och Jennie presenterade även vår reklamkampanj, det blev väldigt hastigt och improviserande. Skolfotot tänker jag inte ens prata om, jag fick sitta på golvet som en fet klump och såg helt cp ut och enfotot blev helt fail och jag ska aldrig mer vara med på kort. Bläää. Jag är sjukt hungrig så jag typ går sönder snart, hatar att maten här i skolan smakar apa.

Vi har i alla fall börjat med ännu en skräckfilm på medie- och engelskalektionerna och jag, Jennie, Janet och Marcus gör en som blir väldigt bra. Nu har vi religion och sen slutar vi och jag ska hem och fixa klart instuderingsfrågorna till samhällskunskapen. Vi hörs ikväll!


Här är dvd-omslaget som jag gjorde till vår reklamkampanj :)




Idrott nu


Just nu sitter jag på golvet i gympasalen och.kollar på när de andra spelar presidenten, tror det heter så. Jag skippade idrotten eftersom min rygg inte bättrat sig.
Sovit ca fem timmar inatt också.. Somande vid tolv och vaknade vid fem och var desperat efter lypsyl och sedan hade jag svårt att somna om och gick upp nästan direkt när klockan ringde. Skolfoto sen någon gång också och resten av dagen består av medielektion. Hejs!



Godnatt världen


Nyss hemkommen och nu väntar sängen och film. Varit en äckligt onyttig helg och bara för det ska jag tjocka chips med syster och efter det ska jag sluta med allt tjockätande. Jag är också väldigt trött och min rygg är fortfarande död så nu säger jag godnatt och så hörs vi imorgon bitti, förmodligen efter det efterlängtade skolfotot. Fan om det inte blir bra alltså. Blöh.



Ryggont och shopping


Precis kommit hem och fått i mig lite mat.
Tänkte mobilblogga förut men jag varken hann eller hade lust. Jag hittade i alla fall en mysig kofta och ett halsband och därmed var morgondagens klädsel planerad. Jag har sjukt ont i ryggen också och haft det sen jag vaknade, bättre blev det ju inte med några timmars vandrande på stan heller. Så nu dör jag typ.

Nu ska jag i alla fall iväg till Anton, om min rygg orkar ta mig dit.


Koftan är köpt på H&M för 199:- och halsbandet från Ur&Penn för 50:-




Dags att sätta igång


Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig iordning. Veronica och jag tar 13.20 bussen in till stan och sen får vi se hur länge vi stannar. Tänkte bara säga hej och sådär eftersom det lär bli ganska tyst ifrån mig idag. Vädret är kasst och jag har egentligen ingen lust att åka... menmen. Hejs!



America's Funniest Home Videos


Sitter just nu och kollar på tv med älskling,
vi tittade lite på Så mycket bättre nyss bara för att, det var verkligen kasst haha. Vi åt nyss ananas också, dock blir man helt äcklig på tänderna och det typ svider på tungan. I alla fall blir det tv resten av kvällen, och jag har absolut inget att blogga om.

Jag vill fota en massa men har ingenting att ta kort på och det är störande. Menmen, imorgon blir det som sagt stan och när jag kommer hem ska jag vända upp och ner på hela min garderob efter något att ha på mig på skolfotot. Härligt.





Tålamod? Nej


Sjukt att mitt tålamod bara försvinner så fort jag ska ge mig in på något nytt.
Dessutom är mitt humör helt åt helvete och jag är hungrig. Jag ser ut som ett hej-kom-och-hlälp-mig-fall och mitt rum lika så. Awesome.
Nej nu ska jag... typ.. göra något. Hejdå.



Yeah it comes and goes





Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm




Inte riktigt som planerat




Precis kommit in efter att ha fotat lite,
Veronica blev sur så henne fotade jag aldrig. Fick däremot lite naturbilder. Nu ska det bli bloggfix och bildredigering. Senare ska jag baka pizza och så kommer även Anton hit sen.

Imorgon blir det en sväng in till stan med Veronica, om jag inte skulle hitta några skor, vilket jag verkligen behöver, så tror jag nog att jag lägger pengarna på något att ha på mig på skolfotot på måndag. Vi hörs nog sen :)





Jag vill så mycket!


God morgon! Vaknade runt kvart över nio med ett antal pussar :) Vi har ätit frukost och bara degat hela morgonen. Jag har kollat runt på en massa fotobloggar och blir helt otroligt avundsjuk på hur bra alla är! Jag vill ha ett nytt objektiv och blixt och reflexskärm och massa mer. Blir tokig. Förlåt mamma och pappa men det blir en dyr önskelista från mig i jul. Jag ska ha ett objektiv.

Anton och jag ska fota sen, och jag ska även fråga Veronica om jag kan få knäppa några bilder på henne. Jag är sjukt fotosugen. Ikväll blir det Juno som går på tv:n med världens bästa och jag har bestämt att vi ska baka också.

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm




Godnatt


Tänkte bara säga godnatt och sådär. Bloggar faktiskt för första gången från min mobil. Jag har haft en mysig kväll med en mysig pojkvän som jag snart ska pussa godnatt och somna tillsammans med, hihi. Godnatt och sov gott!



Gubben i lådan




Här är låten som fastnat på mitt, och många andras, huvud skulle jag tro. Till en början tyckte jag inte om den men just för att jag gick runt och sjöng lite ord här och där i låten som fastnat i huvudet så lyssnade jag på hela för att försöka fylla i det jag inte kunde haha, och till slut började den bli bra. Publicerar mest detta för att jag ville testa tidinställa ett inlägg, hihi! 






The only one


Mamma brände nyss kladdkakan i ugnen,
det luktar gott nu alltså. Inväntar världens bästa och ska fördriva lite tid med hjälp av tv:n. Dagen idag har gått väldigt fort också, bara flugit iväg. Mitt huvud är som tur är inte lika snurrigt längre, och det är bra.

Har ni märkt att man kan tidinställa blogginlägg? Det är ju awesome :) Jag ska ta tag i lite design fix snart också. När jag får tid. Vilket jag aldrig har, men tiden flyger ju iväg hela tiden. Inte lätt att hinna ikapp ibland. Så länge bjuder jag på lite söta bilder. Hihi.



Jag kommer alltid älska dig, oavsett vad. Du är hela min värld.

FOTO: VERONICAMODELL: JAG & ANTON / REDIGERING: JAG
Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm





Filmtime




Fått för mig att jag skulle blogga som en galning idag, men mitt snurrande huvud höll inte riktigt med. Jag har i alla fall gjort klart religionen nu och skickat in den och jag hoppas att jag verkligen får VG så mycket som jag jobbat med det där. Mamma och jag ska kolla klart på Slumdog Millionaire nu, jag älskar filmen och den är sorglig. Eftersom jag valde den till religionen så blev det mycket att tänka igenom när jag väl skrev om den, och att vrida och vända på filmsekvenserna och analysera vem som gör vad får en faktiskt att tänka till hur hemska vissa saker faktiskt är.

Sen ska jag i alla fall duscha och sen kommer Anton hit. Vet ni varför han vill vara hos mig? Jag har flest TVkanaler.... Hahah. Vi hörs nog sen :)






Före- och efter



Camera Raw: Clarity, Saturation, Blacks / Photoshop: Curves, Levels


Camera Raw: Clarity, Blacks / Photoshop: Levels, Cruves


Camera Raw: Clarity, Saturation, Blacks, Expose / Photoshop: Contrast, Levels




Vitaminbrist vare


God morgon! Eller ingen god morgon idag heller faktiskt.
Vaknade med hemsk yrsel och kunde inte ens sitta upp förrän jag kände att jag höll på att svimma. Jag är alltid yr nu för tiden på grund av vitaminbrist eftersom jag har svårt med i stort sett all mat. Så jag har börjat dricka någon vidrig vitamindryck som smakar apa. 

Somnade om vid halv åtta och mamma väckte mig vid halv tolv igen.
Dock är jag fortfarande lite yr, men jag ska ta tag i religionen som ska skickas in idag och ikväll ska jag träffa Anton. Ska även duscha och försöka komma på något kul att blogga om så ni får lite andra inlägg. Pusss!



Always





FOTO: VERONICAMODELL: JAG & ANTON / REDIGERING: JAG
Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm





Dear God <3


Nu har jag slängt i mig lite mat,
och även lite godis som gjorde mig väldigt lycklig när jag kom på att jag hade allt kvar. Inte ofta jag har godis hemma när jag är godissugen.

Anyway, det har varit en bra dag faktiskt. Egentligen hade jag tänkt att publicera ett inlägg om vad om sker i mitt huvud just nu, men det gör mig deppig. Så jag struntar i det för jag mår bra och allt är bra även fast jag förväntat mig att det skulle vara tvärtom just idag. Trots gårkvällen också.
Tillbringat eftermiddagen hos min fina pojkvän och snart kommer han hit och sen blir det Robinson tittande! Awesome.



Nu ska jag chilla


9 minuter kvar av svenskalektionen och enligt min lärare ska jag chilla eftersom jag är klar. Hann med att skriva klart novellen och en vardagsrumsbetraktelse. Great. Nu är jag också väldigt hungrig och jag fick inte i mig mycket frukost alls. Det är engelska som står på schemat snart och sista lektionen är samhällskunskap och efter det slutar vi. 

Jag har förresten bara en sak kvar att skriva på mitt religionsarbete,
fast jag vet inte heller om jag ska lägga till en filmsekvens. Hmhm. Mycket att göra. Ska träffa Anton sen i alla fall och det är bra. Vi hörs sen!





Hellooo


God morgon!
Eller det har inte direkt varit en god morgon men aja. Inte sovit särskilt bra heller av olika anledningar och nu längtar jag bara tills jag får komma hem. I alla fall så har vi svenska snart och då ska vi fortsätta med novellerna. Pannkaka till lunch också så idag kan jag i alla fall äta :)



Religion och godis...?




Krigat med Religionen hela kvällen.
Det är krångligt att få till allt bra och när det gäller att förklara personernas människovärde i filmsekvenserna så fattar jag typ inget. Det är svårt. I alla fall kom mamma in för 1½ timme sen och tyckte vi skulle köpa godis, och vem tackar nej till det? Dock hjälpte inte godis mig alls och det var inte ens gott så nu ligger min påse och glor.

Aja, tänkte bara säga att jag lever och sådär men vi ses i ett annat liv eller nåt för min rygg dödar mig. Ska koppa in i duschen strax och sen blir det mer religion. Pusshej!



Lots of colours





Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm




Svar på tal - Fotoblogg?


Fråga:
Jag har bara en fråga jag skulle vilja fråga: Jag har en fotoblogg och undrar vad du tycker en fotoblogg ska innehålla. Vad för sorts foton tycker du är fina? Eller vad tycker du man ska skriva om?:)
Kram Julia!

Svar:
Jag tror det är ganska svårt att just definiera exakt hur en fotoblogg ska se ut. Nu för tiden verkar det som att så fort man håller en kamera i handen så ska man skaffa fotoblogg. Intresset för det du bloggar om är viktigt, det är viktigt att du visar vad det är du vill att din blogg ska handla om. Nu är jag väldigt dålig när det gäller att upptadera inom just foto, men det kommer. 

Första intrycket får man av designen. Om en annan bloggare kikar in på din blogg så tycker jag det är viktigt att det syns vad du bloggar om. Få dem intresserade genom en snygg design som förmodligen gör att de bläddrar ner för att läsa vad du har att bjuda på.

En fotoblogg för mig är en blogg där det visar mycket bilder och tips på allt från hur bra bilder tas till smarta photoshop-tips. Sedan tycker jag även att det är kul att läsa om vad folk gör om dagarna, vad de tycker och tänker om saker och ting. Så jag försöker så gott jag kan att skriva om sånt som jag vill läsa om hos andra. Ge folket det du själv vill se. 

När det gäller foton så tycker jag att det är bra att kategorisera dem, så att du inte lägger upp tre bilder på blommor och i samma inlägg två portättbilder. Mycket bilder är alltid bra enligt mig. Att redigera bilderna och kanske visa just hur du redigerar dem ger nybörjare en chans att lära sig och även andra fotobloggare kanske lär sig saker de inte kunde.
Jag tycker att ju fler olika bilder du tar och visar upp, desto mer vill man se. Jag är väldigt enformig av mig och fotar i stort sätt samma saker hela tiden på grund av min kassa fantasi. Ju mer du visar desto mer vill man se, små detaljbilder på vad som helst kan bli riktigt snygga. Försök inspirera andra!



Kurrande mage




Precis kommit hem till ett tomt hus.
Känns väldigt ovanligt eftersom jag aldrig är ensam hemma, men ganska skönt ändå. Äter två mackor också med något gott kyckling-curry kladd på. Min lunch idag bestod av tre knäckemackor efter smakprovet på maten.... Usch säger jag bara. Så jag är lagom hungrig nu och min mage kurrar extremt.

Som vanligt nu för tiden så fick vi inget gjort på multimedian,
msn är mycket roligare. Emma och jag sprang till bussen och det var precis på sekunden att vi hann med den.

Nu väntar det flera timmars religion,
men först ska jag svara på en kommentar och bara ta det lugnt ett tag. KAnske kommer upp lite nytt på designen också om saker och ting vill samarbeta med mig! :)



Datorkunskap nästa


Försökte blogga igår kväll men jag råkade kryssa allt så då blev jag irriterad och struntade i det.
Det blev lite ändrade planer i alla fall, jag åkte till Anton istället och när jag kom hem därifrån så degade jag framför tv:n och sen somnade jag.

Nyss haft matte och fick inte alls mycket gjort.
Datorkunskap 10.10 och då blir det praktiskt prov. Slutar vid halv fyra och när jag kommer hem ska jag drunkna i religion.



Hemma!


Äntligen hemma! Med huvudvärk och ryggont dock.
Snart blir det i alla fall mat och sen någon gång kommer Anton hit och myser. Kollat igenom vart jag ligger i både religion och engelska och det ser great ut och jag känner att skolan faktiskt går ganska trots att vi har rätt mycket att göra. Anyway, nu ska jag kila. Vi hörs nog senare.





Lunch



Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm
Random och utfyllnadsbild.

Hej igen! Haft samhällskunskap sen sist jag bloggade,
då skulle vi fortsätta med instuderingsfrågorna men jag gjorde väl mest annat. Vi fick även prata med Andreas (vår so/idrott-lärare) om vårat betyg i idrott, jag satsar på ett VG i alla fall, och dansen vi blev klara med förra veckan betygsattes med ett MVG, min grupp var bra!

Ätit lunch också och nu sitter jag mest och väntar på att engelskan ska börja.
Maten var inte särskilt god, vilket den aldrig är nu för tiden.. Kyckling och ris fick vi idag i alla fall, kycklingen var god med riset och såsen var äckligt. Jag hatar mat nu för tiden. Jaja, jag har tråkigt nu och vill i stort sett bara hem. Sjukt kasst väder också och det suger. Men ja, vi hörs sen.




Novellskrivning


Hej! Det blev en jobbig morgon faktiskt. Veronica kom in runt 6 och sa att hon hade sovmorgon, vilket betyder att jag blir ensam på morgonen eftersom mamma jobbar och pappa börjar senare. Fick typ tusen sms av mamma och Veronica som tjatade på att jag skulle gå upp så jag inte somnade om, och inte nog med ringde mitt alarm hundra gånger. Men jag kom upp sen i alla fall.

Sitter just nu i skolan och har svenska. Vi ska skriva en novell om våran påhittade karaktär. Jag tycker om att skriva, synd att jag inte fått lära mig vad en novell är under mina tre år i högstadiet. Men det ska nog gå bra ändå.

Resten av skoldagen består av samhällskunskap, engelska och musik tror jag. Slutar vid halv fyra och ikväll ska jag träffa Anton och se Depserate Housewives såklart. Vi hörs nog innan dess :)



Gokväll!


Jag förstår inte vad det är med mig, men helt plötsligt varje kväll har jag tusen saker att göra.
Det är jobbigt och jag hatar att stressa på kvällarna. Men visst är jag gullig som bloggar först av allt som står på min att-hinna-med-lista? Sedan måste jag ta bort min garderob som på något konstigt sätt hamnat på golvet, kriga med sladdar och packa ner min dator, ta bort alla saker som skymmer hela min säng, torka mitt hår eftersom jag nyss duschat, hitta något att ha på mig imorgon, kolla igenom svenskan tills imorgon som jag inte gjort än och så måste jag äta något innan jag dör av hunger. Typ, lite att göra.

Kvällen har i alla fall bestått av att försöka göra religionen,
det är ganska klurigt tycker jag. Imorgon är det i alla fall tisdag, och jag slutar vid halv fyra men vi kanske hörs under skoldagen. Med detta sagt säger jag godnatt!


Fina vänner!




Kort skoldag och tandläkaren



Foto taget av en väldigt stolt Anton och redigerad by me.

Hej med er!
Skolan i dag har varit bra, under multimedian så satt vi mest vid datorn och hade megachat med Oscar och Joel, haha. Vi filmade lite också och vid tjugo över ett så åkte mamma och jag till tandläkaren, hon satte dit en ny metallring och det gjorde sjukt ont och började blöda massor. Sen har mina tänder knappt flyttat på sig heller. Surt.
Precis ätit lite i alla fall och eftersom det verkar bli en väldigt händelselös kväll så tror jag nog att jag tar och sätter på filmen till religionarbetet och sen försöker komma igång med det.

Vi hörs senare :)



Some summerfeeling











Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm





Såhär är det


Okej nu har jag bestämt mig när det gäller bloggdesiger. Jag gör bara designer till folk jag känner eller åtminstone vet vem det är. Jag uppskattar verkligen att ni alla vill ha min hjälp, men det tar faktiskt alldeles för lång tid om jag ska fixa designer åt alla som vill ha. Jag har inte all tid i världen tyvärr och om jag skulle göra en design till någon så vill alla ha.
Så, jag gör bara designer till folk jag känner.
Då var det ur världen :)



Multimedia


God morgon! Sitter i skolan just nu och har multimedia.
Vi ska börja med vår presentation nästa vecka och jag, Emma och Jennie har typ massa kvar tydligen? I alla fall så hade vi idrott nyss, vi körde typ innebandy och lite så, jag var asgrym för jag gjorde ett mål. Efter lunch någon gång ska jag till tandläkaren så jag missar ungefär två timmar av skolan sen, fett synd.

Nej men nu måste jag nog jobba. Vi hörs sen :)



Pizza och moppekrasch


Precis kommit hem efter att ha tillbringat kvällen i Bergshammar.
Simon, jag och Anton tog en buss dit och mötte Staffan på pizzerian. När vi hade ätit klart tänkte vi gå hem till Staffan i mörkret och sedan kommer Lukas och Viktor körandes på moppe och medans Lukas stannar så kör Viktor in i honom och båda ramlar och glider på marken och moppar flyger hej vilt. Jag trodde typ dom dog! Var helt livrädd. Skit läskigt. Men de överlevde, dock blev fick deras moppar en hel del smällar så vi tog hem dem till Staffan och väl hos honom kollade vi på tv och värmde oss tills mamma kom och hämtade oss.

Nu ska jag packa till idrotten trots att min rygg dödar mig,
och sedan blir det film med syster. Godnatt!





Hellre pizza


Jag är inget stort fan av pasta. Inte heller när den är inlindad i kladdig bacon med en massa ost. Usch nej. Så jag hänger på Simon, Staffan och Anton och käkar pizza istället :) Jag hoppar på en buss om en halvtimme så vi hörs ikväll :)



Home


Var och fotade förut, men det blev inte många bilder bra alls och jag blev rätt irriterad på allt. Men men, nu är jag i alla fall hemma och har redigerat lite bilder. Magen kurrar och idag är det Veronica som lagar mat så vi får väl se hur det blir. Sen ska jag nog se film. 





You're my world





FOTO: VERONICA / MODELL: JAG & ANTON / REDIGERING: JAG
Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm




Fotodag


Precis kramat Anton hejdå. Nu sitter jag här och ska redigera en massa bilder Veronica tog på honom och mig förut. Hon kom in förut och sa "Jag vill ha kort på er. Måste lägga upp något på min blogg", vi gick med på det och fick inte bestämma något alls, haha. Jag fick inte ens ha min egna jacka och vi gjorde tydligen fel hela tiden... Men det blev en hel del söta bilder i alla fall, så nu har hon något att visa.

Mamma och pappa är och handlar och när de kommer hem igen så antar jag att vi drar och fotar. Vet inte alls när de kommer men innan dess kanske det kommer upp några bilder.



God morgon!


God morgon på er! :) Hoppas ni sovit gott. Jag vet inte riktigt vad Anton och jag gjorde igår, vi kollade mest på TV och tiden rann iväg och sen somnade vi någon gång och vaknade 9 idag. Nu har vi precis slängt i oss lite frukost.

Idag ska jag åka någonstans och fota med Mamma och Veronica.
Vill till något höstigt och mysigt ställe och ska även fråga Veronica om jag kan knäppa några bilder på henne när vi ändå är iväg. Sedan tror jag även att jag ska börja med religion-hemprovet vi har tills på fredag. Vi ska göra en etisk filmanalys så jag behöver kolla på filmen jag valt och lite sådär. Har även en svenskatext jag tänkte kolla igenom som ska in på tisdag. Men först ska jag vara social med min pojkvän tills han ska hem. Vi hörs nog innan jag drar senare.



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm




Andar, finns dom?




Legat och kollat på TV4 Fakta där Andar, finns dom? rullade.
Både jag och Anton var helt inne i det och sånt är faktiskt det enda jag tycker är läskigt. I pausen skulle jag gå på toa och Anton vågade inte vara ensam i mitt rum så han gick in till Veronica, haha så söt!
Nej men det är i alla fall lite läskigt tycker jag eftersom jag faktiskt tror på sånt. Anton är i alla fall livrädd för allt så gissa vem som inte kommer kunna sova inatt? Haha (;

Nu ska jag mysa med världens bästa heeela kvällen så godnatt med er! :)






Blue water







Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm




I rymden finns inga känslor


Hello!
Sitter här med min fina pojkvän och han kämpar med att klara av en massa spel på min mobil, haha! Han sover här inatt i alla fall och jag har ingen aning alls vad vi hittar på ikväll. Jag är i alla fall grymt trött efter att ha vaknat typ kvart över 8 imorse. Jag kan seriöst inte sova länge på helgerna längre. 

Igår var jag hos Anton, vi kollade på Vampire Sucks och ja den sög. Den var väl lite rolig då och då men inget för mig alls. Och jag tror inte att bara för att man inte tycker om Twilight skulle tycka att den här filmen är bra. Men jag håller mig till Twilight :)
I alla fall så har jag tjatat om hur mycket jag vill se I rymden finns inga känslor, och efter att vi hade gått ut en stund under kvällen så kom Anton med att han hade "en överraskning vi skulle se". Så då hade han laddat hem filmen, dock var kavlitén apkass men det var gulligt av honom ändå. Förresten var filmen sjukt bra och ni som inte sett den borde verkligen se den! :)





Svar på tal - Medialinje & Photoshop


Fråga från Sara:
Hej, mysig design du har.
Ser att du är 16 år så jag garanterar nästan att du går på gymnasiet? Isf vilken linje går du? Ifall du går någon med inriktning estetik & media så vore det snällt ifall du kunde berätta lite om den? Ska nämligen söka gymnasium till våren och skulle gärna vilja ha tips på vad som är bra och dåligt :)

Svar: Tack för det första. Och ja du har helt rätt, jag går första året på Medieprogrammet på Ljud- och Bildskolan som öppnade här i Nyköping i höst. Dock har det ju bara gått någon månad och eftersom vår skola blev försenad med byggandet har vi fått vara på Sunlight hotellet.

Men so far tycker jag det är bra. Vi har unga lärare vilket jag tycker är en stor fördel när det gäller utbildningen. När det gäller just Media ämnena så har jag Multimedia och Medieproduktion. Hittills har vi gått igenom en hel del grunder i Photoshop och även InDesign. Multimedia är mer teoretiskt, och medieproduktion är praktiskt men vi har blandat lite under lektionerna.
Vi har fått olika övningar och uppgifter vi ska göra i Photoshop vilket jag tycker har varit väldigt roligt. Vi gör det alltid i genomgångar vilket jag tycker är ett bra arbetssätt då man hänger med steg för steg. Just nu håller vi på med ett grupparbete då vi ska göra en reklamkampanj för en egen produkt, då har vi också fått olika saker vi ska göra i vissa program, som affischer på olika ställen och liknande.

När det gäller de övriga ämnena så har jag Svenska A, Engelska A, Matte A, Idrott & Hälsa A, Religion A, Samhällskunskap A och Datorkunskap A. Så när det gäller språk så är det inget man behöver läsa på just den här Medialinjen och det tycker jag är väldigt bra.

Enda nackdelen enligt mig är att våra lektioner är alldeles för långa. Alla är ca 1½ timme långa och Media-lektionerna 3 timmar, det är ganska långtråkigt. Annars är det riktigt bra och jag tycker faktiskt det är kul att gå i skolan :D Det blir roligare när man får hålla på med sånt man tycker om.

Hoppas svaret gav dig en lite inblick i vad just Medialinjen jag går innehåller. Och lycka till med gymnasiesökandet :)



Fråga:
hej fina bilder du har här på din blogg!
jag undrar ifall du har photoshop,och isåfall vilket och är det gratis?
tacksam för svar snabbt! :)

Svar:
Hej och tack! Jag använder mig av Photoshop CS 4 och det är det min pappa som fixat och jag antar att han köpt det. Om du vill ha det gratis tror jag nog att det finns att ladda ner för 30 dagar och annars finns det ju att köpa :)




Äntligen!


Istället för att ni skulle behöva följa Jennies råd att använda Google Chrome för att kunna läsa min blogg,
så fick jag tänka om och ja, ni ser ju resultatet :) Hiss eller diss? Jag blev nöjd! (:
Som ni kanske ser så är det en tom liten cirkel där uppe, där kommer sedan "överraskningen" när jag är klar med den. Undra om det är någon som har någon aning om vad jag håller på med hmmm.
Tryck F5 om det ser konstigt ut, och släng in en kommentar om det är helt kaos någonstans.

Med detta sagt så är jag tillbaka.
Nu ska jag blogga så det skriker om det! Har fotat en massa höstbilder dessa dagar och även en del vattenbilder som jag ska visa. Ni kanske vill veta hur jag gjorde? Bilder kommer! 

Nu ska jag hoppa in i duschen lite snabbt och sen kommer Anton, vi hörs senare. Det var länge sen jag skrev det.





Mitt i allt fix


Hållt på med min design nu i evigheter, och det finns en fet nackdel med allting som gör att jag blir så jävla arg.
Det ser olika ut i alla webbläsare. Jag använder Google Crome där allt ser bra ut, men i Mozilla är länkarna och fixat och färgen på header och bakgrund helt annolrunda och i Explorer så är det bara länkarna som stular. Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Fan.

Om ingen av er har någon bra lösning på den här skiten så kommer det ta evigheter innan mitt bloggande sätts igång igen. Jävla skit!



Just so you know


Jag kommer tillbaka. Design håller på att fixas och lika så med allt annat. Så om ett tag så börjar jag blogga igen och dessutom lovar jag er mer fototips och sånt som ni kommit med förslag på.
Jag vet att de är många av er som ber mig om designhjälp också, dock vet jag inte hur jag ska göra med det än. Men jaja, vi hörs så småningom :)



Lägga ner totalt, eller?


För er som undrar så lever jag, för fullt. Hela veckan har varit helt okej och jag har tillbringat mycket tid med mina vänner Emma och Jennie. Vi har bland annat lagat egen lunch, sjungt singstar, fikat och spelat king mer än någonsin. Igår träffade jag min underbara pojkvän, och vi drog oss till Simon under kvällen tillsammans med Pontus också. Sen har jag plugg som ligger och väntar, och så läser jag Blondinbellas bok så jag har lite att göra om dagarna faktiskt.

Och även om jag inte skulle ha något att göra, så är det så tråkigt att blogga så det är inte sant. Det hamnar inte ens bland mina tankar längre.
Kollat in min statistik några dagar, och det ligger mellan 30-50 så ni som faktiskt läser, hjälp mig. Vll ni att jag fortsätter blogga nu och i så fall om vad? Vad vill ni se? Ge mig motivation.
För om det ändå inte är något ni vill att jag bloggar om så tror jag faktiskt att jag lägger ner det tills jag helt enkelt känner för det. Om det nu blir så att jag börjar igen tack vare er så lovar jag ny design plus den där lilla överraskningen, hihi (:





Näe...


Jag orkar inte blogga nu för tiden. Det suger verkligen. Snart kommer Anton hit en sväng och sen får vi se när vi hörs.



Tacomys med sis


Suttit och krigat med politiken hela kvällen och är äntligen klar.
Antingen är frågorna sjukt komplicerade eller så är det bara jag som försvårar allting. Anyway, det är klart.
Jag snackade ju om ny design och grejer, men pappa har inte installerat photoshop på min dator än så det får vänta. Nu blir det i alla fall lite taco framför en film med Veronica, puss och godnatt.





Blogglust noll och annat skitsnack


Alltså jag har ingen blogg lust alls. Har massor att skriva om och bilder att lägga upp men verkligen ingen lust alls. Jag vill även ha ny design, och jag vet även hur jag vill ha den tror jag men jag har inga bra bilder. Så vi får se hur det blir med allt detta. Sen håller jag faktiskt på med en liten annan överraskning till bloggen också, mer än så säger jag inte förrän det är klart :)

Men annars är nog allt som vanligt. Det har dock varit en massa krångel med min stationära dator men pappa har fått den att funka nu. Det kommer även en massa minne vilket gör att jag inte behöver använda den externa hårddisken som jag sparar precis allt på nu. Det börjar bli lite rörigt och jag har ingen riktigt koll på alla mina bilder men det är lite jobbigt att om organisera 608 mappar med 29 186 bilder... Så när minnet kommer så ska jag få i ordning på allt.

Och på tal om helt ointressanta saker så kollade jag och pappa på en massa objektiv i fredags. Jag vill ha ett nytt, helst med bländare 1.2 men ja det kan jag ju bara drömma om. Som tur är fanns det några med bländare 1.4 som pappa inte sa helt nej åt. Dock lite väl dyra så min önselista till jul får väl inte bli så lång...



God morgon!


Söndag idag och jag vaknade vid 10 med känslan av att inte alls orka ta mig upp ur sängen idag. Planer för idag är att plugga så då vill man helst ligga kvar, somna om och vakna imorgon istället. Men jag hamnade här nu i alla fall, äter frukost (!!!) och redigerar lite bilder. Vi hörs nog senare.



Orange, red and yellow



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm
s1/160 - f/4.5 - ISO100






Lördagsmys


Ja det blev kanske inte direkt som jag tänkt mig när det gäller pluggandet,
så självklart skjuter jag upp det till imorgon. Anton kom hit vid ett kanske och vi har haft en trevlig dag, gick ut på en promenad förut då jag fotade så nu har jag ännu fler bilder att visa er.

Ikväll ska jag nog inte göra någonting alls. Ganska skönt det med.





Saturday morning




Jag blev ganska förvånad när jag vaknade och klockan var tio.
Sent för min del och kanske tidigt för vissa andra. Haha, men det kändes bra. Inga mardrömmar heller.

Lördag idag i alla fall, och jag ska se till att duscha och skriva klart instuderingsfrågorna om politik idag och sen kunna träffa Anton. Jag är också fotosugen men jag vet inte ens hur vädret är idag, menmen. Vi hörs! (:






Atumn leaves III





Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm




Like old times


Precis kommit hem efter en härligt kväll hos Emma med henne och Jennie.
Vi har bakat mogna bajskakor, dansat som idioter och skrattat så mycket att vi (eller jag) spottat ut vatten. 
Nu har jag huvudvärk och fryser och är trött. Ska nog krypa ner i min varma säng och kolla på någon film. Imorgon ska jag träffa Anton, men ja han mår ju som han gör så vi får väl se hur det blir med det... Annars blir det väl en plugg-lördag... Awesome.



Hola amigos


Hej där.
Kom hem från Anton för inte så länge sen, varit och gett honom några timmars krya-på-dig-kramar. Nya skolan är fin och vi ca 20 elever som var där och hjälpte till blev belönade med pizza till lunch, efter det vandrade jag ner mot stan och hittade en hel del väl behövande kläder. Dessutom när jag kom hem, med tom plånbok, hade mamma köpt en tjocktröja åt mig också. Awesome.

Sen ska jag i alla fall träffa Emma och Jennie, men först blir det mat. Hejs!



A photoblog by
Alexandra Eriksson full with
photography, web design and my view of life